Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Από σήμερα το μεσημέρι θα λειτουργήσει το πρώτο ανοιχτό, υπαίθριο γυμναστήριο στην Ξάνθη

Από σήμερα το μεσημέρι
θα λειτουργήσει το πρώτο ανοιχτό, υπαίθριο
γυμναστήριο στην Ξάνθη

Μιχάλης Στυλιανίδης, Δήμαρχος Ξάνθης:
«Βάζουμε όργανα γυμναστικής όχι μόνον για τα παιδιά, αλλά και για τους μεγάλους, ώστε κάποιος κάνοντας την βόλτα του μέσα στον χώρο πρασίνου, να μπορεί συγχρόνως να αθλείται. Με αυτό τον τρόπο δίνουμε ζωή στην Ξάνθη και περνάμε μηνύματα για τον αθλητισμό»

Από σήμερα το μεσημέρι το πάρκο που βρίσκεται απέναντι από την οδό Ηρώων στην Ξάνθη, θα φιλοξενεί ένα οργανωμένο υπαίθριο γυμναστήριο, ανοιχτό για όλους τους ενδιαφερόμενους ενηλίκους.
Συνολικά πέντε όργανα γυμναστικής θα κοσμούν τον συγκεκριμένο χώρο, προωθώντας έτσι τον αθλητισμό ως τρόπο ζωής στην Ξάνθη. Η τοποθέτηση των οργάνων γυμναστικής ξεκίνησε εχθές και θα ολοκληρωθεί σήμερα το μεσημέρι.
Να σημειωθεί, ότι τα συγκεκριμένα όργανα γυμναστικής είναι κατασκευασμένα ειδικά, ώστε να μην φθείρονται στο εξωτερικό περιβάλλον.
Η τοποθέτηση οργάνων γυμναστικής στο πάρκο της Ξάνθης βρίσκονταν στο πρόγραμμα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και από σήμερα αποτελεί ένα ολοκληρωμένο έργο.
Σχετικά με το θέμα ο Δήμαρχος Ξάνθης, κύριος Μιχάλης Στυλιανίδης, επισημαίνει στην εφημερίδα μας, ότι «βάζουμε όργανα γυμναστικής όχι μόνον για τα παιδιά, αλλά και για τους μεγάλους, ώστε κάποιος κάνοντας την βόλτα του μέσα στον χώρο πρασίνου, να μπορεί συγχρόνως να αθλείται. Με αυτό τον τρόπο δίνουμε ζωή στην Ξάνθη και περνάμε μηνύματα για τον αθλητισμό». Και συνεχίζει λέγοντας πως «βάζουμε διαφόρων κατηγοριών όργανα γυμναστικής, τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν στο ύπαιθρο. Μονόζυγα, δίζυγα, όργανα που βοηθούν στο βάδισμα και άλλα, συνθέτουν το πρώτο υπαίθριο γυμναστήριο της Ξάνθης».
Σε ερώτησή μας, με ποιον τρόπο θα μπορέσει να φυλαχτεί ο συγκεκριμένος χώρος από τους επιτήδειους που καταστρέφουν δημόσιες περιουσίες, ο κύριος Μ. Στυλιανίδης, επισημαίνει ότι, «πιστεύω, πως οι βάνδαλοι θα σεβαστούν την προσπάθεια του Δήμου και δεν θα τα καταστρέψουν. Τουλάχιστον μέχρι μία η ώρα το βράδυ θα υπάρχει και σχετική φύλαξη στον ευρύτερο χώρο, ώστε να μην έχουμε πιθανούς βανδαλισμούς».
Ενώ, ο εκπρόσωπος της εταιρείας Πιτταράς, που ανέλαβε την τοποθέτηση των οργάνων γυμναστικής στην Ξάνθη, επισημαίνει, ότι το υπαίθριο γυμναστήριο αποτελεί πραγματικότητα σε πολλές πόλεις της χώρας και τώρα πλέον και στην δική μας.