Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Της Πολιτικής το ##

Της Πολιτικής το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Σε Γκραν Γκινιόλ εξελίχθηκε η υπόθεση κατάθεσης των συνδυασμών στο πρωτοδικείο:
Όπως ήταν γνωστό η 17η Οκτωβρίου ήταν η καταλυτική ημερομηνία κατάθεσης συνδυασμών στο πρωτοδικείο, από τους υποψήφιους Δήμαρχους. Ενώ τα πράγματα πήγαιναν ομαλά για τους περισσότερους υποψήφιους, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αβδήρων Σπύρος Χαλκίδης συνειδητοποίησε λίγα μόλις λεπτά από την λήξη της προθεσμίας, ότι δεν είχε μέσα στα έγγραφα που κατέθεσε στο πρωτοδικείο, πιστοποιητικό γεννήσεως και δυστυχώς δεν έγινε δεκτό το αίτημα θεραπείας που κατέθεσε με αποτέλεσμα να μην του επιτραπεί η συμμετοχή του στις εκλογές και ο ίδιος να προβεί σε αναγκαστική παραίτηση στην οποία επικαλείται προσωπικούς λογούς. Κατά τα άλλα, όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι που εδώ και καιρό είδαμε να φιγουράρουν στα ΜΜΕ πλην του Κ. Αντωνιάδη, κατέθεσαν κανονικά τους συνδυασμούς τους και ουσιαστικά από χθες ρίχνονται στην μάχη.

Έφτασε στην βρύση ο Σπύρος Χαλκίδης και δεν μπόρεσε να πιει νερό, λόγω παιχνιδιών Εύας Τσακίρη και Νίκου Ζλάτκου:
Πλήρης είναι η δικαίωσή μας στα όσα γράφουμε εδώ και καιρό για τον πόλεμο που δέχθηκαν όλοι όσοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για υποψήφιοι Δήμαρχοι Αβδήρων και το κερασάκι στην τούρτα, ήρθε και έπεσε το βράδυ της Κυριακής, όπου ο Σπύρος Χαλκίδης έφτασε στην βρύση και δεν ήπιε νερό, λόγω μιας παράλειψης η οποία είναι σίγουρο ότι έγινε λόγω της πίεσης των τελευταίων ημερών, αφού ο Σπύρος Χαλκίδης από το πουθενά κατάφερε να κάνει ψηφοδέλτιο, έχοντας απέναντι του τόσο τον Δήμαρχο Τοπείρου, όσο και την Δήμαρχο Αβδήρων, οι οποίοι φρόντισαν να μην τον στηρίξουν, πράγμα το οποίο διαφαίνεται αφού κανένας από τους εν ενεργεία συνεργάτες των νυν Δημάρχων, δεν είναι στο ψηφοδέλτιο που κατήρτισε ο Σπύρος Χαλκίδης. Είπαμε πως δεν χρειάζεται να ερχόμαστε σε διαμάχες για τα όσα γράφουμε, αφού μας δικαιώνει ο χρόνος και έτσι σήμερα, οι πολέμιοι του τότε υποψήφιου Δημάρχου Αβδήρων Δ. Γαλανόπουλου λένε πως είχε απόλυτο δίκιο που τα βρόντηξε και έφυγε.

Μετά την ανακάλυψη της ανεξαρτησίας, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γ. Παυλίδης ανακάλυψε και την ηλεκτρονική διαβούλευση:
Έχει βαλθεί να μας τρελάνει με την καλή έννοια πάντα, ο νομάρχης Ξάνθης και υποψήφιος Περιφερειάρχης Γ. Παυλίδης και αυτό διαφαίνεται από τον τρόπο και την ταχύτητα με την οποία κινείται, από την εποχή των ατμομηχανών, στην ηλεκτρονική εποχή και μάλιστα να κάνει λόγο για ηλεκτρονική διαβούλευση με τους πολίτες. Ο Mr. Εγώ, τελικά αποφάσισε τώρα που η κατάσταση είναι αμφίβολη για την εκλογή του, αφού η υπόθεση οδηγείται στην δεύτερη Κυριακή όπως όλα δείχνουν, να έρθει σε επαφή με τον κόσμο μέσω ηλεκτρονικής διαβούλευσης, αφού δεν προλαβαίνει λόγω χρόνου, να έρθει σε προσωπική επαφή με όλους τους κατοίκους της Περιφέρειάς μας. Ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας της ΝΔ και τώρα ανεξάρτητος, σύμφωνα με τα δικά του λεγόμενα, αποφάσισε να σκύψει λίγο χαμηλά προκειμένου να έρθει σε επαφή με τον απλό κοσμάκη και έτσι μας έκανε γνωστό πως μπορούν οι κάτοικοι της Περιφέρειας, να απευθύνουν ερωτήματα μέσω της ηλεκτρονικής διαβούλευσης, στα οποία όπως επισημαίνεται θα απαντά ο ίδιος, κάτι το οποίο μας θυμίζει βέβαια τον Πρωθυπουργό της χώρας και την διαφήμιση που επιχειρούσαν στην αρχή να κάνουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως ο ίδιος ο Πρωθυπουργός απαντά στα μηνύματα των πολιτών μέσα στον ηλεκτρονικό τόπο κοινωνικής δικτύωσης γνωστό και ως (Face Book).

Τον άδειασαν τον Καραλίδη οι μειονοτικοί συνεργάτες του την τελευταία στιγμή, με παρέμβαση τίνος άραγε;:
Έτρεχε και δεν έφτανε ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ Φ. Καραλίδης τις τελευταίες ημέρες, προκειμένου να καλύψει το κενό που του προκάλεσαν οι μέχρι πρότινος μειονοτικοί συνεργάτες του στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Ξάνθης, αφού τον άδειασαν κατόπιν εντολών (;) την τελευταία στιγμή και αρνήθηκαν να κατέλθουν υποψήφιοι. Έμπειρος στην αυτοδιοίκηση και φίλος ο Φώτης Καραλίδης, για τον οποίο κατηγορήθηκα προσωπικά από άλλα ΜΜΕ, επειδή είχα υποχρέωση να του δώσω πολλές φορές βήμα μέσα από την εφημερίδα μου, για να παρουσιάσει τις θέσεις και τις απόψεις του, πάντα στα πλαίσια της δεοντολογίας, αλλά θα πρέπει να μάθει πως η απόλυτη σιγουριά πολλές φορές οδηγεί και σε παταγώδη αποτυχία, ειδικά όταν κάποια πράγματα υπερεκτιμούνται και αγγίζουν το όριο του καλαμοκαβαλήματος. Εκείνο που μου προξένησε μεγάλη εντύπωση πάντως, είναι πως σε δελτίο τύπου του υποψηφίου Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη, γίνεται λόγος πως παρουσιάστηκε η ενότητα του συνδυασμού του για την Ξάνθη την περασμένη Κυριακή στα ΜΜΕ, χωρίς όμως ποτέ εμείς να έχουμε λάβει πρόσκληση, ενώ κάποιοι άλλοι συνάδελφοι την έλαβαν την Κυριακή τα ξημερώματα. Μάλλον ο κύριος Γιαννακίδης και οι Αντιπεριφερειάρχες του, δεν ενδιαφέρονται και τόσο για τα τοπικά ΜΜΕ.

Ο Τάσος Κουγιουμτζόγλου υποψήφιος Δήμαρχος Αβδήρων;
Μετά την αναγκαστική παραίτηση Χαλκίδη, λόγω παράλειψης κατάθεσης δικαιολογητικού προβλεπόμενου από τον νόμο ως απαραίτητη προϋπόθεση, το όνομα που έπαιξε ως επικρατέστερος για υποψήφιος Δήμαρχος Αβδήρων ήταν αυτό του Τάσου Κουγιουμτζόγλου, υποψηφίου δημοτικού συμβούλου μέχρι τώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, υπήρξε ακόμα μια εκδήλωση ενδιαφέροντος από άλλον υποψήφιο, αλλά μέχρι αυτήν την στιγμή που σας γράφω, δεν έχει ξεκαθαρίσει το ποιος θα αναλάβει το τιμόνι του συνδυασμού.

Έσπασε την σιωπή του ο Π. Σγουρίδης ξεμπροστιάζοντας όλους αυτούς που ξεπουλάνε την Θράκη για μια Χούφτα μειονοτικούς ψήφους:
Για πολιτικούς και πολιτευτές «εξαρτώμενους από το Τουρκικό Προξενείο», κάνει λόγο ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Σγουρίδης! Ο κ. Σγουρίδης με τη γραπτή δήλωσή του στο Onalert, αφήνει να εννοηθεί ότι τελικά δεν του έδωσαν από το ΠΑΣΟΚ το χρίσμα για την Περιφέρεια, επειδή εκείνος «δεν στέκεται δίπλα στη σημαία της Δυτικής Θράκης»! Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής ο οποίος εκλεγόταν για πολλά χρόνια βουλευτής Ξάνθης, παρά το πόλεμο που δεχόταν από τους «σκληροπυρηνικούς» μουσουλμάνους κάνει λόγο για συνδιοίκηση του Τουρκικού Προξενείου με τοπικούς πολιτικούς και πολιτευτές της Θράκης και για κέντρα “που μας παίζουν στα ζάρια για μια χούφτα μειονοτικούς πελατειακούς ψήφους”. Την ίδια στιγμή βέβαια, κάποιου από το ΠΑΣΟΚ ανέφεραν πως δεν επελέγη ο κύριος Σγουρίδης επειδή έχει πρόβλημα με την μειονότητα, πράγμα απόλυτα ψευδές, αφού ο ίδιος του έχει πολλές φορές βρεθεί και συμπαρασταθεί σε μουσουλμάνους της περιοχής μας βοηθώντας τους. Βέβαια αυτοί που δεν επέλεξαν τον Π. Σγουρίδη για υποψήφιο Περιφερειάρχη, γνωρίζουν τις άριστες σχέσεις του με την μειονότητα και τις πολύ κακές σχέσεις του με το Προξενείο της Κομοτηνής και τους Εγκάθετους της Άγκυρας, οι οποίοι παίζουν κορώνα γράμματα την Θράκη, σε συνεργασία πάντα με τους γνωστούς αυτοδιοικητικούς και πολιτικούς παράγοντες της περιοχής μας.


Αντί η ΝΟΔΕ Ξάνθης να διαγράψει τον Ιντζέ Μεμέτ Μπιρόλ, ασχολείται με την επίσκεψη της κυρίας Κόκλα στο ΣΕΛΕΡΟ:
Αγαπητή η Σούλα Ιακωβίδου και όλα τα μέλη της ΝΟΔΕ Ξάνθης, αλλά μάλλον στραβά αρμενίζουν τελευταία. Γνωρίζω πολύ καλά πως δεν αναλάβατε καθόλου εύκολο έργο, αλλά είναι καιρός πλέον να σταματήσετε να λειτουργείτε σαν παιδική χαρά. Η κυρία Κόκλα θεώρησε πως έπρεπε να πάει στο Σέλερο και πήγε, εξάλλου δικαίωμα της ήταν, όπως και δικό μας δικαίωμα ως ΜΜΕ να κρίνουμε αυτήν την επίσκεψη, εσείς όμως ως το ανώτατο κομματικό όργανο της ΝΔ στον Νομό Ξάνθης, αντί να μπαίνετε σε λειτουργίες κριτικής, καλό θα ήταν να διαγράψετε τον κύριο Μπιρόλ, αγαπητό παιδί του ανεξάρτητου στελέχους σας, που πήγε και συμφώνησε να υποστηρίξει τον Β. Τσολακίδη υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ. Κάποιου συνάδελφοι αναφέρουν κύριοι της ΝΟΔΕ, αλλά και της Τοπικής Δημοτικής Οργάνωσης Ξάνθης, πως το Κόμμα το κάνατε Μπ…ο, αλλά εγώ θα συνεχίσω να επιμένω πως το κόμμα το κάνατε εμπριμέ. Δεν είχα κανέναν σκοπό να μπω σε αυτήν την διαδικασία, αλλά με τέτοιου είδους λειτουργίες θεωρώ πως με προκαλείτε και μαζί με εμένα προκαλείτε και όλους τους Νεοδημοκράτες.