Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Από το κακό στο χειρότερο η πολιτική σκηνή με τους πολίτες να επιτίθενται συχνά πυκνά στους πολιτικούς:
Τελευταίο τρανταχτό παράδειγμα που δικαιολογεί τα όσα επέλεξα να γράψω στον τίτλο του σχολίου μου, είναι αυτό που συνέβη στην πτήση της Παρασκευής από Αθήνα για Χρυσούπολη, όπου μόλις οι επιβάτες αντίκρισαν να μπαίνει στο αεροπλάνο πολιτικός της Ξάνθης, του είπαν ειρωνικά καλώς τον Μαυρογιαλούρο. Τα όσα καθημερινά διαδραματίζονται αναγκάζουν πλέον Βουλευτές και πολιτικούς της αυτοδιοίκησης, να επιλέγουν το που θα κυκλοφορήσουν και ποιες ώρες, αφού φοβούνται πως οι αντιδράσεις του κόσμου θα είναι καταιγιστικές εναντίον τους και προσπαθούν να προλάβουν τα χειρότερα.




Γεύμα Στυλιανίδη, Καλαϊτζή και Τσέπελη την προηγούμενη εβδομάδα:


Γεύμα πληροφορούμαι πως είχαν οι τρεις αυτοδιοικητικοί της περιοχής μας την προηγούμενη εβδομάδα, με θέμα συζήτησης τι άλλο, τις εξελίξεις στον Δήμο Ξάνθης και στον συνδυασμό του Δημάρχου. Εκεί αποφασίστηκε λένε, πως ο Θ. Καλαϊτζής δεν θα συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του Δημάρχου Ξάνθης, αλλά κάποιοι κύκλοι αναφέρουν πως αυτό αποφασίστηκε την Παρασκευή το βράδυ σε άλλο τραπέζι, στο οποίο συμμετείχε ο Δήμαρχος Ξάνθης, ο Βουλευτής Αλέκος Κοντός και κάποιος ακόμα, τον οποίο βέβαια δεν μου αποκάλυψαν.



Η Ματθίλδη Μαγγίρα, υποψήφια με το ψηφοδέλτιο του Δημάρχου Ξάνθης Μ. Στυλιανίδη;
Μπορεί ο Δήμαρχος Ξάνθης να πραγματοποίησε το πρώτο μάζεμα του συνδυασμού του προχθές το βράδυ σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης μας, το οποίο τίμησαν περίπου 35 υποψήφιοι, αλλά πολλά είναι τα ονόματα υποψηφίων που δεν παραβρέθηκαν σε αυτό, είτε λόγω στρατηγικής είτε λόγω των ανειλημμένων υποχρεώσεών τους. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, υποψήφια με τον Δήμαρχο Ξάνθης Μ. Στυλιανίδη θα είναι η Ματθίλδη Μαγγίρα. Γνωστό Ξανθιωτάκι, το οποίο διαπρέπει στας Αθήνας, τόσο στον χώρο του θεάτρου όσο και στην μικρή οθόνη. Ο Δήμαρχος Ξάνθης Μ. Στυλιανίδης κρατώντας καλά κρυμμένα τα χαρτιά του, δεν επιβεβαιώνει ούτε όμως διαψεύδει κάτι τέτοιο και για τον λόγο αυτό απλά περιμένω να με επιβεβαιώσει ο χρόνος.



Εύλογο το ερώτημα που τέθηκε σε Blog εφημερίδας, για το ποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δημάρχου Ξάνθης χρησιμοποιούν τα τηλέφωνα του Δήμου για την προεκλογική τους:
Όντως δεν μας εκπλήσσει το συγκεκριμένο ερώτημα, αλλά θεωρώ πως έχω χρέος να το δανειστώ και να προβώ σε αναδημοσίευση. Ποιοι και πόσοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του νυν Δημάρχου και εκ νέου υποψήφιου διεκδικητή του Δημαρχιακού Θώκου Ξάνθης, χρησιμοποιούν τα τηλέφωνα του Δήμου για την προεκλογική τους; Αλήθεια κύριε Δήμαρχε θα μπορούσατε να δώσετε στην δημοσιότητα, τους λογαριασμούς τηλεφώνου του Δήμου από το τελευταίο έτος, για να κάνουμε σύγκριση ανάμεσα στους λογαριασμούς; Αν είναι μάγκες οι υποψήφιοί σας, ας πληρώσουν από την τσέπη τους κανένα ευρώ και όχι να καταχρεώνουν τον Δήμο Ξάνθης. Κουραστήκαμε από τους «χουβαρντάδες» και ειλικρινά έχουμε φτάσει στην κόκκινη γραμμή της υπομονής μας.



Ε, όχι και σκάνδαλο το θέμα της Μονής Βατοπεδίου. Μεγαλύτερο σκάνδαλο είναι το κλείσιμο των συνεταιριστικών και οι λειτουργίες των τελευταίων διοικήσεών τους:
Με μανία υπερασπίζονται οι Πασόκοι, πως η υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου ήταν Σκάνδαλο, αλλά δυστυχώς για τους ίδιους, μέχρι σήμερα δεν βρέθηκε ούτε ένα στοιχείο που να αποδεικνύει περίτρανα πως κάποιοι Βουλευτές ή τότε Υπουργοί πήραν μαύρο χρήμα και με τον τρόπο αυτόν ζημιώθηκε το Δημόσιο. Μπορεί να υπάρχουν πολιτικές ευθύνες στο θέμα τις ανταλλαγής των εκτάσεων και εδώ είναι το σημείο στο οποίο θα πρέπει να σταθούμε, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, πως στην Ξάνθη πριν από το Βατοπέδι, βιώσαμε ένα πραγματικό σκάνδαλο και δεν έβγαλε κανένας λαλιά. Ναι αγαπητοί μου, αναφέρομαι στο κλείσιμο των συνεταιριστικών εργοστασίων και στον τρόπο λειτουργίας των κατά καιρούς διοικήσεων τους, αφού και δημόσιο χρήμα δαπανήθηκε (με τον τρόπο του δανεισμού από την ΑΤΕ φυσικά) αλλά και πολλές θέσεις εργασίας χάθηκαν, όπως και το πλήγμα που δέχθηκαν διάφορα άλλα επαγγέλματα, ως συνέπεια του κλεισίματος των συντελεστικών εργοστασίων. Σε αυτό το μέγα για την περιοχή μας σκάνδαλο, αλήθεια γιατί δεν αναφέρεται κανένας; Τόσο εύκολα ξεχνιούνται γεγονότα που άλλαξαν άρδην την πορεία αυτού του τόπου; Γιατί κανένας πολιτικός, κανένα κόμμα και κανένα δικαστήριο, δεν ασχολήθηκε με το πού πήγαν τα εκατομμύρια ευρώ των δανείων που πήρε η ΣΕΒΑΘ και για τα δάνεια της ΣΕΠΕΚ;



Να ευχηθεί κανείς στο ΠΑΣΟΚ ή να μην ευχηθεί; 12 Μήνες διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ, ή 6 Μήνες διακυβέρνησης από το ΔΝΤ και άλλοι 6 από το ΠΑΣΟΚ; Ιδού το ερώτημα:
Αναρωτιούνταν πολλοί φίλοι του ΠΑΣΟΚ, αν θα έπρεπε προχθές να δεχτούν τις ευχές μου για τον ένα(;) χρόνο διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ και μου απαντούσαν με ερώτηση. Πώς να δεχτούμε τα χρόνια πολλά, από την στιγμή που 6 μήνες στην χώρα μας κάνει κουμάντο το ΔΝΤ; Είναι λογικό άλλοι να κάνουν κουμάντο στην Ελλάδα και εμείς να δεχόμαστε χρόνια πολλά για την διακυβέρνηση της χώρας από το ΠΑΣΟΚ; Ειλικρινά ντρεπόμαστε και στην σκέψη ότι ψηφίσαμε το ΠΑΣΟΚ, τον Γ. Παπανδρέου, τον άνθρωπο ο οποίος δάκρυζε από τα δακρυγόνα στο λιμάνι του Πειραιά, για να διώξει την ΚΟΣΚΟ και τώρα έχει γίνει Κινεζικότερος των Κινέζων. Πώς να βγούμε έξω και να στηρίξουμε αυτήν την παράταξη, αφού και μόνο στην ιδέα τρομάζουμε για το τι θα επακολουθήσει, αλλά και για τα πυρά που θα δεχτούμε από τους φίλους συμπολίτες μας, οι οποίοι πίστεψαν στα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα; Αυτά είναι τα λόγια, τα οποία μου είπαν προσωπικά φίλοι συμπολίτες, υποστηρικτές και ψηφοφόροι της Κυβέρνησης και εγώ δεν έχω παρά να σας τα παραθέσω αυτούσια χωρίς σχολιασμό, ζητώντας σας απλά να βγάλετε από μόνοι τα συμπεράσματα σας.


Το ερώτημα της Ημέρας: Αφού λεφτά υπάρχουν και βρέθηκαν για Τράπεζες, γιατί να μην υπάρχουν για το έλλειμμα της χώρας;
Θα ήθελα πραγματικά να λάβω μια απάντηση της προκοπής και όχι αηδίες του τύπου, δεν ξέραμε τι παραλαμβάναμε και πως μας κορόιδευαν οι προηγούμενοι. Θέλω να ξέρω ποιος πραγματικά ευθύνεται και γιατί δεν οδηγείται στην φυλακή. Δεν είναι δυνατόν προεκλογικά να υπήρχαν λεφτά και μετά να χάθηκαν. Δεν είναι δυνατόν να μας λένε τώρα πως πιστεύαμε πως υπήρχαν λεφτά, γιατί δεν γνωρίζαμε. Άγνοια νόμου δεν υπάρχει, όπως δεν υπάρχει και άγνοια σχετικά με θέματα που αφορούν την χώρα κύριοι πολιτικοί και αναφέρομαι σε όλους εσάς που έχετε στρογγυλοκαθίσει στα έδρανα της Βουλής και μας πίνετε το αίμα.


Γνωρίζετε ότι: Στον ΟΤΕ υπάρχουν υπάλληλοι που λαμβάνουν επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτων;
Ναι αγαπητοί μου, έζησα και έφτασα αισίως στα χρόνια του Χριστού που είμαι τώρα, το έμαθα και αυτό, παρακολουθώντας ένα ρεπορτάζ σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι την περασμένη εβδομάδα. Διαμαρτύρονται λέει οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, επειδή θέλουν να τους κόψουν ορισμένα επιδόματα και επειδή τους έχουν κόψει τις υπερωρίες. Για παράδειγμα θα σας αναφέρω πως ο εργαζόμενος και εκπρόσωπος των εργαζομένων στον ΟΤΕ, από μόνος του έχασε το παιχνίδι, αφού στο ρεπορτάζ ανέφερε πως παίρνουν επίδομα προθέρμανσης των αυτοκινήτων. Με απλά λόγια, ένας εργαζόμενος οδηγός – τεχνικός του ΟΤΕ, λαμβάνει επίδομα, επειδή το πρωί πρέπει να βάλει μπροστά το όχημα που έχει χρεωμένο, ώστε αυτό να είναι ζεστό και έτοιμο προς χρήση. Και μετά εσείς μου κατηγορείτε τον Πάγκαλο, που είπε πως όλοι οι Έλληνες μαζί έφαγαν τα λεφτά.