Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Για ποια μείωση των τιμών μιλάμε;

Απορρίφθηκε από τον ΣΕΒ η πρόταση του κυρίου Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης, για μειώσεις στις τιμές των προϊόντων κατά 30%
Για ποια μείωση των τιμών μιλάμε;

Σωτήρης Τσιακίρογλου, Πρόεδρος της ΟΕΒΕΞ:
«ο κύριος Μ. Χρυσοχοΐδης, δυστυχώς, δεν γνωρίζει τους κανόνες της αγοράς. Για να προβούμε στις μειώσεις που αναφέρει, θα πρέπει, πρώτα, η κυβέρνηση να ρίξει την υπέρμετρη και υψηλή φορολογία…»

Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης:
«Έρχονται τα super markets μεγάλων αλυσίδων καταστημάτων στην Ελλάδα, καθώς μας θεωρούν τριτοκοσμική χώρα, για να έχουν υπερκέρδος εις βάρος μας. Έχει, λοιπόν, δίκιο ο Μ. Χρυσοχοΐδης, όταν λέει, ότι αυτοί θα πρέπει να μειώσουν τις τιμές τους»

Απορρίφθηκε από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών η πρόταση του Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης, κυρίου Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, να προβούν σε μειώσεις των τιμών τους κατά 30% οι Έλληνες επιχειρηματίες.
Να σημειωθεί, ότι μετά την σχετική συνάντηση που είχε ο κύριος Μ. Χρυσοχοΐδης με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, κύριο Δημήτρη Δασκαλόπουλο, ο τελευταίος αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά, «μπορώ να μειώσω 30% τις τιμές, όταν έχω κέρδος 5%;», δίνοντας με αυτό τον τρόπο την απάντηση στο αίτημα του Υπουργού για μειώσεις σε τιμές προϊόντων.
Την ίδια άποψη με τον κύριο Δημ. Δασκαλόπουλο μοιράζονται και πολλοί άλλοι Έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι αδυνατούν να προβούν σε τέτοιες μειώσεις, την στιγμή που επιβαρύνονται με ιδιαίτερα υψηλές φορολογίες και ασφαλιστικές εισφορές.
Αναφορικά με το θέμα, τοποθετείται μέσα από την ΦτΞ ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΞ, κύριος Σωτήρης Τσιακίρογλου, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά τα ακόλουθα:
« ο κύριος Μ. Χρυσοχοΐδης, δυστυχώς, δεν γνωρίζει τους κανόνες της αγοράς. Για να προβούμε στις μειώσεις που αναφέρει, θα πρέπει, πρώτα, η κυβέρνηση να ρίξει την υπέρμετρη και υψηλή φορολογία, τις υπέρμετρες και υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, το υψηλό κόστος ρεύματος που πληρώνουμε, αλλά και τα υπόλοιπα χρέη, τα οποία πληρώνουμε στους Δήμους. Ουσιαστικά γίνεται μια πρόταση μόνον για να γίνεται».
Ενώ, ο κύριος Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης, σχετικά με το ίδιο θέμα αναφέρει τα ακόλουθα: «Τα μονοπώλια που υπάρχουν στις υπέρ αγορές και τα super markets πρέπει να σταματήσουν. Ενώ, τα super markets ξεκίνησαν με πολύ χαμηλές τιμές, όταν οδήγησαν στο κλείσιμο τα μικρά μαγαζιά, ανέβασαν κατακόρυφα τις τιμές τους. Έρχονται, λοιπόν, τα super markets μεγάλων αλυσίδων καταστημάτων στην Ελλάδα, καθώς μας θεωρούν τριτοκοσμική χώρα, για να έχουν υπερκέρδος εις βάρος μας. Έχει, λοιπόν, δίκιο ο Μ. Χρυσοχοΐδης, όταν λέει, ότι αυτοί θα πρέπει να μειώσουν τις τιμές τους»