Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

-Ποια η λογική του Δημάρχου Τοπείρου, αν είναι πραγματικότητα οι μετακινήσεις συμπολιτών μας, με δική του πρωτοβουλία, στην γειτονική Τουρκία, για να κάνουν τα ψώνια τους (;)

-Ποια η λογική του Δημάρχου Τοπείρου, αν είναι πραγματικότητα οι μετακινήσεις συμπολιτών μας, με δική του πρωτοβουλία, στην γειτονική Τουρκία, για να κάνουν τα ψώνια τους (;)
-Σάλος με τις μετακινήσεις κατοίκων του Τοπείρου στην Κεσσάνη της Τουρκίας για ψώνια με την ευγενική χορηγία του Δήμου

Και μετά αναρωτιόμαστε
γιατί σβήνει η αγορά της Ξάνθης

Ανέστης Κλιάφας, Ταμίας του εμπορικού συλλόγου Ξάνθης:
«Είναι λυπηρό, εάν πράγματι είναι πραγματικότητα, Έλληνας Δήμαρχος να μετακινεί ελληνικά πορτοφόλια με ελληνικά έξοδα για να στηρίξει ξένους παζαριτζήδες και μάλιστα σε δύσκολες εποχές για την αγορά μας. Περιμένουμε μια απάντηση από τον συγκεκριμένο Δήμαρχο»
Γιάννης Αλεξόπουλος, Πρόεδρος του σωματείου υφασματοπωλών και ετοίμων ενδυμάτων Ξάνθης:
«Πως είναι δυνατόν σε περίοδο κρίσεως να παίρνουμε δημότες ενός Δήμου και να τους πηγαίνουμε με λεωφορείο του Δήμου σε ένα ξένο κράτος, για να αφήσουν εκεί χρήματα; Τη στιγμή μάλιστα που στον συγκεκριμένο Δήμο υπάρχουν Δημότες, οι οποίοι είναι μικροπωλητές, ενώ υπάρχει και παζάρι»

Οι καλοί τρόποι συμπεριφοράς, δυστυχώς απουσιάζουν από τους περισσότερους συμπολίτες μας. Όταν πρόκειται για απλούς πολίτες το κακό είναι μικρό, όταν όμως πρόκειται για εκλεγμένους πολιτικούς του τόπου μας, το θέμα αλλάζει άρδην και αποκτά μια αρνητική διάσταση με απογοητευτικές προεκτάσεις.
Βέβαια, η αγένεια των πολιτικών είναι το λιγότερο σε σχέση με τα απίστευτα που διαβάσαμε πρόσφατα σε εφημερίδα της Κομοτηνής, που ανέφερε επί λέξει, ότι ο Δήμαρχος Τοπείρου, κύριος Ε. Χατζηευαγγέλου, μετέφερε με χρήματα του Δήμου εξακόσιους συμπολίτες μας (δημότες του Δήμου Τοπείρου) στην Κεσσάνη της γειτονικής Τουρκίας… για να κάνουν τα ψώνια τους.
Για να διασταυρώσουμε την πληροφορία, όπως οφείλαμε, επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τον κύριο Ε. Χατζηευαγέλλου, για να εισπράξουμε τελικά την αγένεια σε όλο της το μεγαλείο. Όχι απλά δεν δέχθηκε ο τελευταίος να μας μιλήσει, καθώς όπως είπε, είχε να ασχοληθεί με πιο σημαντικά θέματα, στο τέλος μας έκλεισε κατάμουτρα το τηλέφωνο, χωρίς να πει έστω ένα «γεια σας». Δεν τον αδικούμε βέβαια, καθώς στην παρούσα φάση έχει να ασχοληθεί με τον προεκλογικό του αγώνα. Όσον αφορά δε τις ερωτήσεις που του θέτουμε, μάλλον απαντάει επιλεκτικά, μόνον σε αυτές που του αρέσουν και δεν είναι ο μόνος…
Σχετικά με το θέμα της μεταφοράς Ελλήνων πολιτών, εν ενεργεία καταναλωτών του τόπου μας, που έχει προκαλέσει και την άμεση αντίδραση του εμπορικού συλλόγου Ξάνθης, ο οποίος μετράει τις πληγές του λόγω της οικονομικής δυσπραγίας, ο κύριος Ε. Χατζηευαγγέλου δεν θέλησε να απαντήσει, προφανώς για δικούς του λόγους.
Δεν ξέρουμε αν ο «Αντιφωνητής», εφημερίδα της Κομοτηνής, αναφέρει αλήθειες ή ψέματα αναφορικά με το προκείμενο θέμα, καθώς ο εμπλεκόμενος Δήμαρχος αρνήθηκε πεισματικά να πάρει ξεκάθαρη θέση, αφήνοντας το θέμα μετέωρο, για να μπορεί να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του, έτσι τουλάχιστον μας άφησε να καταλάβουμε.
Διαβάζουμε δε, ότι ο μειονοτικός Τύπος ευγνωμονεί τον κύριο Ε. Χατζηευαγγέλου για την πρωτοβουλία του να μεταφέρει πολίτες του Δήμου του στην Τουρκία, προφανώς, γιατί με αυτό τον τρόπο συνέβαλε στην οικονομική ενίσχυση Τούρκων επιχειρηματιών. Τη στιγμή μάλιστα που οι Έλληνες επιχειρηματίες αγωνιούν για το μέλλον τους, που εξελίσσεται σε θολό και αβέβαιο.
Πάντως και αυτό είναι που πρέπει να επισημανθεί, ο εμπορικός σύλλογος Ξάνθης είναι αποφασισμένος να λάβει τις απαντήσεις του, αφού ανάλογες κινήσεις υποβιβάζουν τον ρόλο και την σημασία του. Μέσα από ανοιχτή επιστολή, τα μέλη του εμπορικού συλλόγου Ξάνθης ζητάνε επιτακτικά, να διευκρινίσει ο Δήμαρχος Τοπείρου τον τρόπο σκέψης του, όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα, σε περίπτωση που υφίσταται ως πραγματικό γεγονός.
Όπως δηλώνουν επαγγελματίες της πόλης μας, ο εμπορικός ιστός της πόλης πλήττεται οικτρά εξαιτίας των δημοσιονομικών προβλημάτων που γνωρίζει η χώρα.
Σχετικά με την δημιουργηθείσα κατάσταση με την μεταφορά ή μη εξακοσίων συμπολιτών μας στην Τουρκία, για να ασκήσουν εκεί την αγοραστική τους ικανότητα, τοποθετούνται στην εφημερίδα μας μέλη του εμπορικού συλλόγου Ξάνθης, επισημαίνοντας τα ακόλουθα.
Ανέστης Κλιάφας, Ταμίας του εμπορικού συλλόγου Ξάνθης:
«Έπεσε στην αντίληψή μας δεκαπενθήμερο έντυπο που εκδίδεται στην Κομοτηνή και συγκεκριμένα στον «Αντιφωνητή». Ένα κείμενο που αφορά τον Δήμο Τοπείρου και το οποίο αναφέρει, ότι ο Δήμαρχος μετακινεί Δημότες στην Κεσσάνη της Τουρκίας. Είναι λυπηρό, εάν πράγματι είναι πραγματικότητα, Έλληνας Δήμαρχος να μετακινεί με ελληνικά έξοδα ελληνικά πορτοφόλια για να στηρίξει ξένους παζαριτζήδες και μάλιστα σε δύσκολες εποχές για την αγορά μας. Περιμένουμε μια απάντηση από τον συγκεκριμένο Δήμαρχο».
Ευθύμιος Μίλκογλου, καταστηματάρχης ειδών ένδυσης:
«Αν ισχύει αυτό που αναφέρει η εφημερίδα «Αντιφωνητής», περιμένουμε κάποια απάντηση από τον Δήμαρχο Τοπείρου, κύριο Ε. Χατζηευαγγέλου. Δεν είναι δυνατόν σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς αντί να στηρίξουμε τον Νομό Ξάνθης να, στηρίζουμε άλλους ξένους επιχειρηματίες. Αυτό είναι εντελώς λάθος. Δεν χρειάζονται παραπάνω λόγια, χρειάζονται παραπάνω έργα και πράξεις. Περιμένουμε σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα μια απάντηση από τον κύριο Χατζηευαγγέλου».
Ενώ ο Πρόεδρος του σωματείου υφασματοπωλών και ετοίμων ενδυμάτων Ξάνθης, Γιάννης Αλεξόπουλος, από την πλευρά του επισήμανε σχετικά με το ίδιο θέμα τα κάτωθι:
«Τα ίδια ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί στον εμπορικό σύλλογο, έχουν σχηματιστεί και σε μας. Μαζί με τον εμπορικό σύλλογο περιμένω και εγώ την απάντηση του Δημάρχου. Σχηματίζονται εύλογα ερωτήματα για τον τρόπο σκέψης του όλου εγχειρήματος. Πως είναι δυνατόν σε περίοδο κρίσεως να παίρνουμε δημότες ενός Δήμου και να τους πηγαίνουμε με λεωφορείο του Δήμου σε ένα ξένο κράτος, για να αφήσουν εκεί χρήμα; Τη στιγμή μάλιστα που στον συγκεκριμένο Δήμο υπάρχουν Δημότες, οι οποίοι είναι μικροπωλητές, ενώ υπάρχει και παζάρι. Με αυτό τον τρόπο πλήττονται όλοι αυτοί οι άνθρωποι. Περιμένουμε μια απάντηση από τον Δήμαρχο, ώστε να μας διευκρινίσει το σκεπτικό του».