Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Θετικά μηνύματα για την λειτουργιά της Ομάδας ΔΙΑΣ

Θετικά μηνύματα για την
λειτουργιά της Ομάδας ΔΙΑΣ

Απόλυτα ικανοποιημένος και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης, κύριος Ιωακείμ Τσουκνάδης
«Η πρόληψη και η άμεση επέμβαση αποτελούν τα βασικά σημεία λειτουργίας της ομάδας ΔΙΑΣ»

Απόλυτα ικανοποιημένος από το έργο που επιτελεί η νεοσύστατη ομάδα ΔΙΑΣ δηλώνει ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης, κύριος Ιωακείμ Τσουκνάδης. Η ομάδα ΔΙΑΣ που απαρτίζεται από είκοσι τέσσερα άτομα στην Ξάνθη, ξεκίνησε αν και πολύ πρόσφατα την δράση της, στις 19 Ιουλίου, ήδη, έχει να επιδείξει ένα πλούσιο έργο δράσης και επιτυχιών.
Να θυμίσουμε πως ο ρόλος της ομάδας έγκειται στο να προλαμβάνει σοβαρά περιστατικά βίας και εγκληματικότητας. Όπως ενημερώνει μέσα από την ΦτΞ ο κύριος Ι. Τσουκνάδης, αρκετά περιστατικά με συλλήψεις δραστών και διαρρηκτών επ’ αυτοφώρω, υποθέσεις με ναρκωτικά κ.α. έχουν διευθετηθεί με μεγάλη επιτυχία από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.
Η άρτια εκπαίδευση και η σχετική εξειδίκευση των μελών της ομάδας αποτελούν σημεία αναφοράς. Στην πλειονότητά τους οι άνδρες εκτελούσαν και προηγουμένως παρόμοια καθήκοντα, ήταν δηλαδή δικυκλιστές και είχαν γνώση πάνω στο θέμα της πρόληψης και της καταστολής σοβαρών περιστατικών.
Να σημειωθεί δε, πως σε τακτά χρονικά διαστήματα μέλη της ομάδας περνάνε από περαιτέρω εκπαίδευση, πέραν της εκπαίδευσης που έχουν δεχτεί από το Γραφείο Εκπαίδευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, την δέχονται όλοι οι αστυνομικοί, κατά την διάρκεια του χρόνου.
Όπως τονίζει ο κύριος Ι. Τσουκνάδης, «οι πρώτες εντυπώσεις του κόσμου από την λειτουργία της ομάδας ΔΙΑΣ είναι πολύ θετικές». Επισημαίνει δε, πως «οι πολίτες θα πρέπει να καταλάβουν, ότι η ομάδα ΔΙΑΣ είναι για πρόληψη σοβαρών εγκλημάτων και όχι για άλλα θέματα. Η πρόληψη και η άμεση επέμβαση αποτελούν τα βασικά σημεία λειτουργίας της ομάδας ΔΙΑΣ. Γίνεται σε καθημερινή βάση έλεγχος των αναφορών που δίνουν τα μέλη της ομάδας. Δίνονται εντολές, για το εάν πρέπει να διευρυνθεί ο κύκλος των αρμοδιοτήτων τους. Ενώ, τους προτρέπουμε να μην ασχολούνται με προβλήματα που δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων τους. Η ρόλος της ομάδας είναι προληπτικός και κατασταλτικός σε σοβαρά προβλήματα, παραδείγματος χάρη σε ένοπλες ληστείες, αρπαγές – διαρρήξεις και γενικά σε περιστατικά που θέτουν σε κίνδυνο την ζωή του πολίτη ή θέλουν άμεση κινητοποίηση.
Τα μέλη της ομάδας εποπτεύουν όλα τα σημεία της πόλης, κυρίως, όμως, πάρκα, πλατείες και άλλες εγκληματογόνες περιοχές, σύμφωνα με τις καταγγελίες των πολιτών. Τα πάντα γίνονται οργανωμένα και με βάση του προγράμματος που υπάρχει».