Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Της Πολιτικής Το ## Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Αν αυτό που ζούμε λέγεται Καλοκαίρι, τότε στο Ντουμπάι σίγουρα οι άνθρωποι γνωρίζουν από χιόνια. Δεν είναι λίγες οι φορές που ακούμε πως το κλίμα της Ξάνθης και ο καιρός, έχουν επηρεαστεί αρκετά από την ύπαρξη του φράγματος στον Θησαυρό. Όσο και αν μας κάνει ζέστη, η οποία πολλές φορές είναι ανυπόφορη, μας ανταμείβει με τις καθημερινές βροχοπτώσεις ο καιρός και σίγουρα μας χαλάει την διάθεση για θάλασσα. Όσοι από εμάς ρισκάρουμε βέβαια, κερδίζουμε πάντα στο τέλος, αφού στην παραλιακή ζώνη δεν πέφτει ούτε σταγόνα και έτσι απολαμβάνουμε με άνεση τα καλοκαιρινά μας μπάνια.
Ρωτάμε ποιοι στηρίζουν τον Σ. Μωραΐτη για υποψήφιο Δήμαρχο Τοπείρου και η απάντηση είναι, πως τον στηρίζει ο μέχρι πρότινος ενδιαφερόμενος για την υποψηφιότητα και κουμπάρος του Τάσος Τσάκαλος και καμιά 20αριά ακόμα, των οποίων βέβαια τα στοιχεία είναι άγνωστα και μάλλον βρίσκονται στην σφαίρα της φαντασίας. Εκείνο που δεν μπόρεσα να καταλάβω όμως στην προκειμένη περίπτωση, είναι το γεγονός πως ο Σ. Μωραΐτης ανέλαβε πριν λίγες ημέρες τον ρόλο του διαμεσολαβητή ανάμεσα σε Τάσο Τσάκαλο και Θωμά Μίχογλου, προσπαθώντας να πείσει τον δεύτερο να κάνει πίσω, ώστε να προχωρήσει μπροστά ο πρώτος, που όπως προανέφερα είναι και κουμπάρος του πρώην προέδρου της ΝΟΔΕ Ξάνθης. Πώς γίνεται να είσαι μεσολαβητής και μετά να μας προκύπτεις και ενδιαφερόμενος για την υποψηφιότητα; Μήπως τελικά θα πρέπει να βγάλετε ένα βιβλίο εσείς οι αγαπητοί Σαρακατσάνοι, που θα εξηγεί τους κώδικες στους οποίους λειτουργείτε και εκπέμπετε; Όχι για κάτι σημαντικό, αλλά για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις.
Αν νομίζει ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ και αγαπητός Μ. Τσέπελης πως όλα δουλεύουν ρολόι, μάλλον πλανάται πλάνην οικτράν. Με την χθεσινή βροχόπτωση, η οποία δεν ήταν και ασήμαντη, αλλά ούτε και σημαντική σε μεγάλο βαθμό, στην Μ. Καραολή, σε δρόμο ο οποίος αναπλάστηκε πρόσφατα, ξεχείλισε το δίκτυο της αποχέτευσης και γέμισε ο δρόμος ανθρώπινα λύματα, για να μην πω Σ…..α. Αν νομίζετε πως έτσι λειτουργεί σωστά το αποχετευτικό σύστημα της Ξάνθης, μάλλον βρίσκεστε εκτός τόπου, χρόνου και πραγματικότητας. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε, που παρατηρείται να πετάγονται μετά από βροχόπτωση τα καπάκια από τα φρεάτια και να πλημμυρίζουν δρόμοι με οτιδήποτε μπορεί να υπάρξει μέσα στους υπονόμους.
Εγώ με τα χθεσινά μου γραφόμενα, για το θέμα που συζητήθηκε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, σχετικά με την ΔΕΥΑΞ και τον νέο Δανεισμό της με την εγγύηση του Δήμου Ξάνθης, προσπάθησα να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου τόσο στον Δήμαρχο όσο και στους Δημοτικούς Συμβούλους, γιατί αν διαβάσει κανείς τους όρους του δανείου, θα καταλάβει πως όντως υποθηκεύεται το μέλλον του Δήμου Ξάνθης, αφού σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή δεν τηρηθεί η πληρωμή του δανείου από την ΔΕΥΑΞ, θα δεσμεύονται τα χρήματα που έχει να λαμβάνει ο Δήμος Ξάνθης από προγράμματα, Υπουργεία και άλλα και θα καλύπτουν το κενό που θα αφήσει η ΔΕΥΑΞ στην αποπληρωμή του δανείου. Από όσο ξέρω, τα οικονομικά της ΔΕΥΑΞ δεν είναι και στην καλύτερη φάση, οπότε είναι πολύ λογικό να πιστεύω πως όχι μόνο δεν θα μπορέσει να καλύψει το δάνειο, αλλά σε λίγο καιρό ίσως να χρειαστεί να πάρει ακόμα ένα για την πληρωμή του προηγούμενου.
Συμφωνώ απόλυτα με το γεγονός ότι θα πρέπει ο Νεόφυτος Τριανταφυλλίδης να αποκαλύψει το όνομα του πολιτικού παράγοντα της ΝΔ με τον οποίο συνέφαγε την περασμένη εβδομάδα στο «Κτήμα».
Βέβαια θα μου πείτε πως αφού την είδηση την αποκάλυψα εγώ, θα πρέπει να αποκαλύψω και το όνομα του «Νεοδημοκράτη», αλλά αυτή τη φορά αφήνω λίγα περιθώρια για να υπάρχει και λίγο σασπένς στην όλη υπόθεση.
Για να σας βοηθήσω βέβαια, θα σας αποκαλύψω πως ο πολιτικός αυτός παράγοντας προσφάτως αγόρασε και καινούριο αυτοκίνητο μικρομεσαίας κατηγορίας, σκούρου χρώματος…