Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Πολιτική επιστράτευση κατά των ιδιοκτητών φορτηγών Δημοσίας Χρήσεως κήρυξε ο Πρωθυπουργός

Πολιτική επιστράτευση κατά των ιδιοκτητών φορτηγών Δημοσίας Χρήσεως κήρυξε ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου
Γιώργος Παυλίδης, Νομάρχης Ξάνθης:
«Είναι απολύτως δικαιολογημένη η αντίδραση των εργαζομένων, των οποίων τα δικαιώματα θίγονται βάναυσα. Σε κάθε περίπτωση εμείς θα τηρήσουμε τις εντολές που μας δόθηκαν και θα τις εφαρμόσουμε κατά γράμμα»

Θύελλα αντιδράσεων από την θιγόμενη πλευρά έχει προκαλέσει η απόφαση του πρωθυπουργού της χώρας, κυρίου Γιώργου Παπανδρέου, να κηρύξει πολιτική επιστράτευση κατά των ιδιοκτητών φορτηγών Δημοσίας Χρήσεως. Στην ουσία ένα τέτοιο μέτρο εφαρμόζεται για έκτακτες ανάγκες σε περίοδο ειρήνης, σε σπάνιες περιπτώσεις.
Μέσω της κήρυξης του Πρωθυπουργού εξουσιοδοτούνται απευθείας, ώστε να προβούν στις σχετικές πρωτοβουλίες οι υπουργοί, οι γενικοί γραμματείς των περιφερειών ή οι νομάρχες.
Να σημειωθεί δε, πως τα φύλλα επίταξης προσωπικών υπηρεσιών εκδίδουν άμεσα οι τοπικές αστυνομικές, λιμενικές ή πυροσβεστικές αρχές. Σε περίπτωση απουσίας του προσώπου στο οποίο απευθύνονται θυροκολλούνται. Αν κάποιος αρνηθεί να παραλάβει ή να εκτελέσει την εντολή, κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης μέχρι και τριών μηνών.
Σχετικά με το θέμα, μιλάει στην εφημερίδα μας, ο Νομάρχης Ξάνθης, κύριος Γιώργος Παυλίδης, τονίζοντας τα ακόλουθα:
«Πρόκειται για μια διαδικασία την οποία επέλεξε η κυβέρνηση. Βέβαια, πρόκειται για μια πρωτόγνωρη διαδικασία στα δώδεκα χρόνια που είμαι Νομάρχης. Από την άλλη είναι απολύτως δικαιολογημένη η αντίδραση των εργαζομένων, των οποίων τα δικαιώματα θίγονται βάναυσα. Σε κάθε περίπτωση εμείς θα τηρήσουμε τις εντολές που μας δόθηκαν και θα τις εφαρμόσουμε κατά γράμμα».