Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Εγγυημένη διασκέδαση υπόσχονται οι επιχειρηματίες της Ξάνθης για το καρναβάλι

Εγγυημένη διασκέδαση υπόσχονται
οι επιχειρηματίες της Ξάνθης για το καρναβάλι

Ανδρέας Ιντζές Πρόεδρος σωματείου Ιδιοκτητών café-bar και Νυχτερινών Κέντρων Διασκέδασης:
«Ξοδεύουμε πολλά χρήματα για την περίοδο των ΘΛΕ. Μόνον ο στολισμός όλων των καταστημάτων της Ξάνθης αγγίξει τις πενήντα χιλιάδες ευρώ, χρήματα που δίνουμε στην τοπική μας αγορά, αφού από εκεί προμηθευόμαστε τα στολίδια
…Από τα δέκα, λοιπόν, ευρώ «είσοδο» ούτε ένα ευρώ δεν πηγαίνει στην τσέπη του επιχειρηματία»

Έχουν ξεκινήσει πυρετωδώς τις προετοιμασίες τους οι επιχειρηματίες της Ξάνθης, προκειμένου να υποδεχτούν τους ξένους επισκέπτες, οι οποίοι θα έρθουν για το καρναβάλι της Ξάνθης, με δεδομένο το γεγονός, πως η μεγαλύτερη κίνηση, στα πλαίσια των Θρακικών Λαογραφικών Εκδηλώσεων, σημειώνεται το τελευταίο διήμερο.
Σύμφωνα δε με αυτά που επισημαίνει στη εφημερίδα μας ο Πρόεδρος του σωματείου Ιδιοκτητών café-bar και Νυχτερινών Κέντρων Διασκέδασης, κύριος Ανδρέας Ιντζές, τα πράγματα φέτος αν και πολύ δύσκολα από οικονομικής άποψης, η συνταγή για ένα πετυχημένο καρναβάλι, που θα μείνει αξέχαστο στους επισκέπτες της Ξάνθης, έχει μπει σε εφαρμογή, καθώς, όπως επισημαίνει, ο κόσμος που έρχεται στην πόλη μας ζητάει γλέντι και διασκέδαση.
Μάλιστα, ο κύριος Ανδρέας Ιντζές συμπληρώνει, ότι το καρναβάλι δεν είναι, μόνον, τα άρματα του Δήμου, αλλά πολύ περισσότερο η διασκέδαση που προσφέρουν οι Ξανθιώτες επιχειρηματίες, οι οποίοι επιβαρύνονται με μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου να κάνουν την διαφορά, να προσφέρουν δηλαδή ζωντανά show, καλλιτεχνικά θεάματα κ.ο.κ. στους θαμώνες των καταστημάτων τους.
Όσον αφορά την αισχροκέρδεια, όπως χαρακτηρίζουν πολλοί συμπολίτες μας την αυξημένη τιμή των καταστημάτων για την περίοδο του καρναβαλιού, ο κύριος Α. Ιντζές υπογραμμίζει με έμφαση, πως δεν τίθεται θέμα αισχροκέρδειας.
Ο ίδιος επισημαίνει, πως η είσοδος που βάζουν ορισμένα καταστήματα της Ξάνθης, μετά τις οκτώ η ώρα το βράδυ, εξυπηρετεί κάποιους πολύ συγκεκριμένους λόγους. Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτά που αναφέρει ο τελευταίος, η είσοδος που πληρώνει κάποιος για να μπει σε ένα κατάστημα, του παρέχει και ένα ποτό, ενώ το επόμενο που θα πιεί είναι στην κανονική του τιμή. Εξάλλου, όπως συμπληρώνει τέτοια ώρα (μετά τις οκτώ το βράδυ) θα πιεί ποτό και όχι χυμό ή καφέ και επομένως δε θα βγει χαμένος.
Από την άλλη, όπως επισημαίνει ο κος Α. Ιντζές, αρκετοί επισκέπτες και όχι μόνον, χρησιμοποιούν τα καταστήματα ως ουρητήρια, γι΄ αυτό και μπαίνει η «είσοδος», ώστε να προστατευτούν οι πελάτες που πληρώνουν.
Παράλληλα, ο κος Α. Ιντζές αναφέρεται στο ιδιαίτερα υψηλό κόστος των δαπανών, για τα διάφορα θεάματα που ετοιμάζουν οι επιχειρηματίες για τους επισκέπτες.
«Ξοδεύουμε πολλά χρήματα για την περίοδο των ΘΛΕ. Μόνον ο στολισμός όλων των καταστημάτων της Ξάνθης αγγίξει τις πενήντα χιλιάδες ευρώ, χρήματα που δίνουμε στην τοπική μας αγορά, αφού από εκεί προμηθευόμαστε τα στολίδια.
Από την άλλη, έχουμε έξοδα για ήχο, για χορεύτριες κ.τ.λ.. Στο τέλος, μένουν πολλές φθορές στα καταστήματά μας, καθώς ο κόσμος έρχεται αγριεμένος και ξεσαλώνει. Από τα δέκα, λοιπόν, ευρώ «είσοδο» ούτε ένα ευρώ δεν πηγαίνει στην τσέπη του επιχειρηματία. Με αυτά καλύπτει όλα αυτά τα πράγματα που προανέφερα» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κύριος Α. Ιντζές.

Στον αστερισμό των πρόωρων εκλογών…

Στον αστερισμό των πρόωρων εκλογών…
Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου
Η εκλογολογία των ημερών δεν γνωρίζει όρια, αφού ο λόγος περί πρόωρων εκλογών πάει κι έρχεται, ετοιμάζοντας το κατάλληλο έδαφος για μια τέτοια εξέλιξη.
Για άλλη μια φορά, οι πολίτες κινούνται σε ένα αβέβαιο τοπίο, μη γνωρίζοντας τι ισχύει και τι όχι. Λαμβάνονται αποφάσεις χωρίς την σύμφωνη γνώμη των τελευταίων, οι οποίοι, ως είθισται, βρίσκονται, πάντοτε, στο έλεος των εξελίξεων.
Το μόνο σίγουρο είναι πως η σημερινή κυβέρνηση έχει αποτύχει πλήρως, σε ότι αφορά την εξυγίανση της εθνικής οικονομίας και οι πρόωρες εκλογές δεν αποτελούν λύση στο πρόβλημα της χώρας. Το τελευταίο που ενδιαφέρει την ελληνική κοινωνία είναι να μπει στην διαδικασία των εκλογών, γεγονός που θα συνεπάγεται, μια επιπλέον οικονομική και ηθική ταλαιπωρία.
Από την άλλη, δεν είναι λίγες οι φωνές διαμαρτυρίας, που επιθυμούν αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, αφού είναι γενική η αγανάκτηση του κόσμου για την πολιτική που ασκεί η σημερινή κυβερνώσα παράταξη.
Ούτε, βέβαια, η αξιωματική αντιπολίτευση είναι έτοιμη για μια εκλογική αναμέτρηση, με δεδομένο το γεγονός, πως η ήττα στις τελευταίες εθνικές εκλογές ήταν πολύ βαριά, με αποτέλεσμα η γαλάζια παράταξη να πασχίζει, ακόμη, να μαζέψει τα κομμάτια της.
Η κυβέρνηση δε, με τον τρόπο που διαχειρίστηκε τα οικονομικά ζητήματα του κράτους, δεν συγκεντρώνει την ισχυρή αποδοχή του κόσμου. Επομένως, ποιος ο λόγος να πάει σε εκλογές, αφού δεν έχει κάνει αυτά για τα οποία εκλέχθηκε στις τελευταίες εκλογές από τον, έτσι και αλλιώς, απογοητευμένο ψηφοφόρο;
Η χώρα δεν έχει ανάγκη από εκλογές, έχει ανάγκη από ουσιαστικές αλλαγές, ικανές να την βγάλουν από το δημοσιονομικό τέλμα, στο οποίο την οδήγησαν οι λάθος πολιτικές αποφάσεις τόσων χρόνων. Οι εκλογομάγειρες θα ήταν καλύτερα να ασχοληθούν με πιο σημαντικά θέματα, όπως τα πολλαπλά προβλήματα της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας, αντί να ανακατεύουν την τράπουλα των εκλογών, που στην παρούσα φάση δεν έχουν να προσφέρουν κάτι βιώσιμο στην χώρα. Ας κοιτάξουμε επιτέλους κατάμουτρα τα χάλια μας ως ελληνικό κράτος και να επιχειρήσουμε να τα αντιμετωπίσουμε με τρόπο αποτελεσματικό. Μας έχει κουράσει απίστευτα η άσκοπη φιλολογία, που το μόνο που επιφέρει είναι επιπλέον άγχη στον Έλληνα πολίτη.
Η κυβέρνηση, οπωσδήποτε, νιώθει τον κλοιό να σφίγγει γύρω από τον λαιμό της, αφού δεν μπόρεσε να διαχειριστεί σωστά το δημόσιο χρέος, ούτε και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του κόσμου, γι’ αυτό, εξάλλου, η φημολογία των πρόωρων εκλογών αποκτά βαρύτητα, ξεφεύγοντας από τα ασφυκτικά πλαίσια μιας απλής θεωρίας.

Άρθρο της Φ. Βλαχοπούλου

Είναι δυνατόν να ισχυρισθούμε πως ζούμε σε ένα συγκροτημένο κράτος, πως το δημοκρατικό μας πολίτευμα είναι αυτούσιο και αρραγώς συνδεδεμένο με την νομιμότητα, την εντιμότητα, την ασφάλεια, την κοινωνική πρόνοια, την διαφάνεια, την εύνοια προς τους πολίτες, την ισονομία, την ισοπολιτεία και άλλα ουσιαστικά που δεν είναι δυνατόν να απαριθμηθούν;
Όλοι όσοι πολίτες πιστεύουν τα ως άνω, που επαληθεύονται καθημερινά, δεν ονειροβατούν αλλά πατούν γερά στην πραγματικότητα έχοντας υγιείς και τις πέντε αισθήσεις τους, άρα και την ικανότητα να τις αξιοποιούν, ώστε να μην παρασύρονται και γίνονται αποδέκτες… ανύπαρκτων ιδεολογιών και χειροκροτητές ενός πολιτικού συστήματος που βρίσκεται εν αχρηστία.
Πουθενά και σε τίποτα δεν υπάρχει οργάνωση, δεν πήγαν χρήματα στον προορισμό τους αλλά παραδρόμησαν και εξανεμίσθηκαν καθ’ οδόν, με αποτέλεσμα να αναρωτιούνται όλοι «πού πήγαν τα λεφτά;»! Με την πρόσφατη και τραγική εγκληματική ενέργεια, με θύματα τους νεαρούς αστυνομικούς, ο θάνατος των οποίων στιγμάτισε την ελληνική κοινωνία και προκάλεσε την οδύνη όχι μόνο στους οικείους αλλά και στους πολίτες της χώρας, διαπιστώνουν για άλλη μια φορά πόσο απροστάτευτοι είναι απέναντι σε ακραίες μορφές βίας. «Ο πόλεμος των πόλεων» έχει φθάσει στις μέρες μας να αφήνει περισσότερα θύματα απ’ όσα ένας κανονικός πόλεμος.
Το κράτος αδύναμο να προστατεύσει τους πολίτες και τους αστυνομικούς! Θύματα εκατέρωθεν. Ανήκουστο, αναμενόμενο λόγω ελλείψεων, ανίκανο να ανταπεξέλθει και να αντιμετωπίσει την σύγχρονη εισαγόμενη και εγχώρια εγκληματικότητα, διότι καθώς αποδεικνύεται το μόνο μέλημα της κυβέρνησης είναι η απομύζηση του εισοδήματος των ελλήνων πολιτών με σειρά σκληρών μέτρων, ώστε να καλύψει τις «πομπές» των τέως και των νυν. Οι οικονομικές θυσίες των πολιτών δεν γίνονται χάριν επιβολής της έννομης τάξης, δηλαδή προς ενίσχυση των σωμάτων που ασχολούνται με την ασφάλεια των πολιτών, αλλά όπου κρίνουν οι κυβερνώντες.
Χρόνια τώρα, όποτε συμβαίνει ένα τραγικό περιστατικό, με θύμα ή θύματα τρομοκρατικών και εγκληματικών ενεργειών αστυνομικούς, αρχίζει ατέλειωτη ευθυνολογία, φλυαρία και ανάλυση ειδικών και μη προς ανίχνευσην ή ψηλάφισην λεπτομερειών που οδηγούν σε κοινό παρονομαστή. Στην ελλιπή παροχή χρηματικών ποσών, που θα διευκόλυναν τις αστυνομικές αρχές να λειτουργούν με ασφαλή μέσα προστασίας των ανδρών που υπηρετούν σ’ αυτές, πρωτίστως για τους ίδιους και ακολούθως για τους πολίτες.
Αναφέρεται επίσης και η ελλιπής εκπαίδευση στους «νεολαίους» αστυνομικούς, οι οποίοι ρίχνονται στην μάχη καταστολής του κοινού εγκλήματος και αποτελούν «βορά» των τρομοκρατικών ενεργειών, εξαιτίας της απειρίας στην προστασία της σωματικής τους ακεραιότητος. Αστεία πράγματα!
Γεγονός είναι πως η Ελλάδα μεταβλήθηκε σε χοάνη επιδρομής και εισβολής όλων των κακοποιών που ζουν, βασιλεύουν, πλουτίζουν και σκοτώνουν αδιακρίτως. Μια χώρα που οι πολίτες της ζουν υπό διαρκή φόβο και ριγούν στο άκουσμα των εγκλημάτων, των ληστειών και της βίας.
Έτσι λοιπόν διαπιστώνεται για άλλη μια φορά, πως το κράτος των ελλειμμάτων και των χρεών δεν προωθεί χρήματα όπου δει, διότι δεν μένει σειρά. Από την από ετών διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, αγνοούν προτεραιότητες και υιοθετούν το λάβαρο του «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος», αφήνοντας εκτός χρηματικής μεταγγίσεως υπηρεσίες που θεωρούνται μεγίστης σημασίας και προσφοράς στον Έλληνα πολίτη, αφού θεωρείται πως τάσσονται στην υπηρεσία της ασφαλούς διαβίωσης των πολιτών.

ΘΛΕ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011
- Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης
20:30 Μουσική Παράσταση Διογένης Δασκάλου – Monie & Monie Conniente


ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011
- Κεντρική Πλατεία Ξάνθης
12:00 Η Ξάνθη στο ρεκόρ Guinness
Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση της Μεγαλύτερης Μάσκας στον κόσμο! Η Ξάνθη πρωτοπορεί και κατασκευάζει τη Μεγαλύτερη Καρναβαλική Μάσκα του κόσμου. Παρουσία εκπροσώπου του Guinness World Records και άλλων ειδικών για την πιστοποίηση του Παγκοσμίου ρεκόρ, στην Κεντρική Πλατεία της πόλης μας.
Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί την είσοδο της Ξάνθης στα Guinness Records.
- Κεντρική Πλατεία Ξάνθης
13:30 Συναυλία ONIRAMA
Στη χώρα των τρελών
- 20:00 Βραδινή Καρναβαλική Παρέλαση

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011
- Είσοδος Πόλης (από Καβάλα)
13:30 «ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ»
Γέφυρα Ποταμού Κόσυνθου
Με το Ξανθιώτικο έθιμο το κάψιμο του «Τζάρου» σε μια φαντασμαγορική ατμόσφαιρα με πυροτεχνήματα, ολοκληρώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών 2011.

Πρωτοσέλιδο της ΦτΞ 3.3.2011


Στο πλευρό μας Περιφέρεια και Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης

Άμεση παρέμβαση Γιαννακίδη - Καραλίδη για επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ΘΛΕ

Μ. Φανουράκης:
Στο πλευρό μας Περιφέρεια
και Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης


-Συνάντηση Γιαννακίδη - Καραλίδη με Φανουράκη, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει, όσον αφορά την ομαλή διεξαγωγή της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης στην Ξάνθη
-ΥΕΘΑ, ΥΠ.ΠΟ και ΕΡΤ θέλουν να εξαφανίσουν το Ξανθιώτικο Καρναβάλι

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κύριο Άρη Γιαννακίδη, είχε εχθές το πρωί ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΞ, κύριος Μανώλης Φανουράκης, προκειμένου να διευθετηθούν κάποια πολύ κρίσιμα ζητήματα, που άπτονται της ομαλής διεξαγωγής του Ξανθιώτικου καρναβαλιού.
Όπως έχει γίνει γνωστό, εδώ και μερικές ημέρες, το Δ΄ Σώμα Στρατού δεν μπορεί να παραχωρήσει, όπως τις προηγούμενες χρονιές, τα στρατιωτικά τζιπ στην ΔΗΚΕΞ για τις ανάγκες της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης, λόγω των οικονομικών περικοπών του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης.
Από την άλλη, η ΕΡΤ ζητάει το ποσό των επτά χιλιάδων ευρώ, προκειμένου να καλύψει την τηλεοπτική μετάδοση της μεγάλης παρέλασης, με την οποία θα ρίξουν την αυλαία τους οι φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Ξάνθη.
Τα δύο αυτά θέματα συζητήθηκαν εχθές μεταξύ των κυρίων Γιαννακίδη και Φανουράκη. Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει στην εφημερίδα μας ο τελευταίος, ο Περιφερειάρχης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο θέμα και δεσμεύτηκε να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει.
Όπως μάλιστα ανέφερε ο κύριος Μ. Φανουράκης, ο Περιφερειάρχης είχε επικοινωνία με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κύριο Γ. Πεταλωτή, ώστε να μεσολαβήσει ο τελευταίος στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης και να παραχωρηθούν στρατιωτικά οχήματα, για να μπορέσει να γίνει η πορεία των καρναβαλικών αρμάτων, αλλά και να μεσολαβήσει στην ΕΡΤ, όσον αφορά τις ιδιαίτερα υψηλές οικονομικές αξιώσεις για την τηλεοπτική κάλυψη της Ξανθιώτικης καρναβαλικής παρέλασης.
Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειώσουμε, πως είναι ιδιαίτερα λυπητερό το γεγονός, που το Ξανθιώτικο καρναβάλι δεν αντιμετωπίζεται με τον ίδιο θερμό τρόπο από το Υπουργείο Πολιτισμού, όπως το αντίστοιχο της Πάτρας, το οποίο δεν ήρθε αντιμέτωπο τέτοιου είδους προβλήματα.
Ο Περιφερειάρχης, πάντως, φάνηκε αποφασισμένος να βοηθήσει την ΔΗΚΕΞ όσον αφορά την ομαλή διεξαγωγή του καρναβαλιού της Ξάνθης, αφού, όπως επισήμανε στον κύριο Μ. Φανουράκη, η Περιφέρεια στηρίζει το Ξανθιώτικο καρναβάλι.
Τέλος, να σημειώσουμε, πως η μεγαλύτερη καρναβαλική μάσκα, τελικά, θα κατασκευαστεί στο κλειστό αθλητικό γήπεδο «Φίλιππος Αμοιρίδης», όπου και θα παρουσιαστεί το Σάββατο, λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών.
Όπως αναφέρει ο κος Μ. Φανουράκης, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να παρακολουθήσει την κατασκευή της καρναβαλικής μάσκας του φετινού Ξανθιώτικου καρναβαλιού, η οποία επάξια κατέχει μια θέση στο βιβλίο Γκίνες καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί, που έχουν πει διάφορα για την κατασκευή της.

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Προς εμπορικό σύλλογο Ξάνθης ενταύθα: Συνεννοηθείτε μεταξύ σας πρώτα και έπειτα ζητήστε παρεμβάσεις από τον Δήμαρχο:

Δεν γνωρίζω αν τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, έχουν να χωρίσουν κάτι μεταξύ τους, αλλά δεν είναι δυνατόν να βγαίνουν ως σκόρπια διαδήλωση και να ζητούν παρεμβάσεις στο έργο των πλατειών, από τον Δήμαρχο. Συνεδριάστε μια φορά με πλήρη απαρτία όλων των μελών σας κύριοι, σε κάποια μεγάλη αίθουσα, ανταλλάξτε απόψεις και καταλήξτε σε συμπεράσματα, για τα οποία θα είναι σύμφωνη η πλειοψηφία των μελών σας και πολύ ευχαρίστως μετά να τα φιλοξενήσουν όλα τα ΜΜΕ της Ξάνθης. Δώστε μας την ευκαιρία να αγωνιστούμε σε κοινή πορεία και με κατεύθυνση προς το καλό της πόλης μας και όχι μόνο, αλλά αυτό για να γίνει θα πρέπει, όλα τα άλογα να πηγαίνουν προς την ίδια κατεύθυνση και όχι το κάθε ένα να διαλέγει τον δρόμο του.

Ο εξευτελισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας τροφοδοτείται από τον Καλλικράτη, μέσω της έμμισθης θέσης του συνηγόρου του πολίτη και της επιχείρησης:

Μπάχαλο έγινε η υπόθεση Καλλικράτης και ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα με την έμμισθη θέση που αφορά τον Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης. Εκτός του γεγονότος ότι εξευτελίζεται το Δημοτικό Συμβούλιο με αυτές τις αποφάσεις που επιτάσσει ο Καλλικράτης, η συμπεριφορά των δημοτικών συμβούλων την περασμένη Δευτέρα, ευτέλιζε τόσο τον θεσμό, όσο και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων που κατέθεσαν υποψηφιότητα. Από την αρχή της συνεδρίασης όλοι γνώριζαν πως δεν πρόκειται να βγει άκρη με την ψηφοφορία και αντί να τελειώνουν γρήγορα γρήγορα την υπόθεση, άρχισαν όλοι να μιλάνε για το κοντό και το μακρύ τους, προσπαθώντας να κάνουν επικοινωνιακή πολιτική, εις βάρος τόσο των ανθρώπων της ενημέρωσης που περίμεναν ώρες εκεί, όσο και των υποψηφίων για την θέση. Αν αυτό δεν είναι ο απόλυτος εξευτελισμός κύριοι, τότε τι άλλο θα μπορούσε να είναι;

Την στιγμή που οι συμπαραστάτες ζητούσαν συμπαραστάτη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ξάνθης, επιδίδονταν σε επικοινωνιακά παιχνίδια:

Συζητήσεις άνευ ουσίας και επίδειξη επικοινωνιακών παιχνιδιών από το σύνολο των δημοτικών συμβούλων Ξάνθης. Εδώ και δυο μήνες ανάλαβαν τα καθήκοντά τους και ακόμα νομίζουν πως βρίσκονται στο καφενείο της γειτονιάς, ενδιαφερόμενοι μόνο για να λένε τα ίδια πράγματα ο ένας μετά τον άλλον (έτσι για να προβληθούν από τα τοπικά ΜΜΕ, και να φανούν μέσα στην αφάνειά τους) και χωρίς κανένα άλλο ενδιαφέρον για το καλό της Πόλης μας. Δεν τους ένοιαζε που τόσοι υποψήφιοι για την θέση περίμεναν με αγωνία έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά τους ενδιέφερε το ποιος θα ρίξει πιο ευθύβολα τα βέλη προς τον άλλον, για την ευθύνη του βεβιασμένου της υπόθεσης που ακούει στο όνομα, κατάθεση αιτήσεων και ψηφοφορία για τον συμπαραστάτη του πολίτη και της επιχείρησης.

Με λάθος μάτια βλέπουν τις ρυθμίσεις που ζητούν στο έργο της ενοποίησης των πλατειών, κάποια από τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης:

Ανέφικτες ορισμένες αλλαγές στο σχεδιασμό του έργου της ενοποίησης των πλατειών και δεν τις βλέπουν μόνο όσοι λειτουργούν με γνώμονα την προχειρότητα. Δεν είναι μόνο το τι εικόνα θα δείξει ο Δήμαρχος Ξάνθης, αν πάρει απόφαση να προχωρήσει σε αλλαγές στο έργο της ενοποίησης των πλατειών και να δώσει σε κυκλοφορία κάποιον πεζόδρομο, αλλά δυστυχώς η Μ. Βόγδου όσο και να θέλει κανείς, δεν γίνεται να λειτουργήσει ως δρόμος με διπλή κατεύθυνση και αυτό θα πρέπει να το αντιληφθούν όσοι απαιτούν αλλαγές. Αν κάποια στιγμή αποφασιστεί να δοθούν σε ήπια κυκλοφορία οι πεζόδρομοι, αυτό θα γίνεται προς μια κατεύθυνση μόνο και με στόχο να κατευθύνονται πιο γρήγορα τα οχήματα προς το Δημοτικό πάρκινγκ, αλλά και προς τις εξόδους Καβάλας και Λάγους.

Όταν το Κράτος αδιαφορεί για τον Ελληνισμό, τον λόγο έχουν οι Επιχειρηματίες…
Πρόταση προς την Υπουργό Παιδείας, από τον Π. Εμφιετζόγλου, για να λειτουργήσει η Ελληνική Βιβλιοθήκη της Μύκης:


Με πρόταση του προς την Υπουργό Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, ο Πρόεδρος της Μηχανικής Α.Ε. Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, ζητά να του παραχωρηθεί το δικαίωμα της οικονομικής συντήρησης της μοναδικής Ελληνικής Βιβλιοθήκης που υπάρχει στα Πομακοχώρια (Δήμο Μύκης) για τα επόμενα δέκα χρόνια, επειδή όπως πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ, αυτή κλείνει επειδή το Υπουργείο Παιδείας στα πλαίσια του οικονομικού συμμαζέματος της χώρας, δεν θέλει (;), δεν μπορεί (;) να καλύψει τις δαπάνες που χρειάζονται. Είναι πραγματικά από τις κινήσεις που όχι μόνο σε συγκινούν, αλλά και σε αναγκάζουν να σκεφθείς ακόμα βαθύτερα και να αντιληφθείς τους τρόπους με τους οποίους η σημερινή Κυβέρνηση, επιδιώκει το ξεπούλημα της Θράκης.

Φιλοσοφίες της καθημερινότητας:

Όταν αυτός με τον οποίο έπινες όχι ένα, αλλά πολύ περισσότερα ποτά και ξόδευες ώρες ατελείωτες ταξιδεύοντας μαζί του, προσπαθεί να σου σκάψει τον λάκκο, τότε το μόνο που σου μένει είναι να ανάψεις τα αλάρμ και να περιμένεις μετά την προσπέρασή του, τον επόμενο λάκκο. Η προσπέραση είναι καλή μόνο όταν λύνονται τα προβλήματα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση, αυτά θα συσσωρευτούν και θα σε καταπλακώσουν και τότε δεν θα υπάρχει διέξοδος.

Και πάλι στο προσκήνιο τα προβλήματα της ενοποίησης

Σε διάλογο καλεί ο εμπορικός κόσμος της Ξάνθης τους αρμοδίους,
ώστε να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα των συναδέλφων τους
επί της οδού Ηρώων

Και πάλι στο προσκήνιο
τα προβλήματα της ενοποίησης

Ευθύμης Μίλκογλου, Πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ξάνθης:
«Δεν είμαστε ειδικοί, ούτε γνωρίζουμε ποιες από τις προτάσεις του κυρίου Κοκαλίδη μπορούν να υλοποιηθούν. Ζητάμε, ωστόσο, να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με τους αρμοδίους, προκειμένου να τις εξετάσουμε και να δούμε τι μπορεί να γίνει, ώστε να βοηθηθούν οι συνάδελφοι που διατηρούν τα καταστήματά τους επί της οδού Ηρώων. Θεωρώ, ότι μπορούν να βρεθούν λύσεις, αυτές θα πρέπει να ψάξουμε»

Νεκρό σημείο η Ηρώων από τότε
που έγινε πεζόδρομος ο εμπορικός δρόμος

Αλλαγές στο κυκλοφοριακό της Ξάνθης ζητάνε οι έμποροι της πόλης, δια του συλλόγου τους, αφού, όπως επισημαίνουν και μέσα από την σχετική επιστολή τους, ο εμπορικός ιστός πλήττεται από τις κυκλοφοριακές ανωμαλίες (βλέπε πεζοδρόμηση Ηρώων και Βόγδου που έχει κόψει την πόλη στα δύο).
Το έργο της ενοποίησης των πλατειών έχει λάβει αρνητικό πρόσημο από τους περισσότερους καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται επί της οδού Ηρώων, καθώς σύμφωνα με αυτά που επισημαίνουν, η μετατροπή του δρόμου σε πεζόδρομο έχει συμβάλει στην κάθετη πτώση του τζίρου τους. Η καταναλωτική κίνηση περιορίστηκε και πολλά καταστήματα οδηγήθηκαν στον «μαρασμό» τους.
«Εμείς σαν εμπορικός σύλλογος έχουμε την υποχρέωση να εκφράζουμε τα προβλήματα των συναδέλφων μας. Όπως είναι ευρέως γνωστό, πολλοί συνάδελφοί μας, καταστηματάρχες επί της οδού Ηρώων, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, από τότε που έγινε η πεζοδρόμηση του δρόμου, γι’ αυτό και συμφωνούμε με τις προτάσεις που έκανε ο κύριος Κοκαλίδης, όσον αφορά τις ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ξάνθης, κύριος Ευθύμης Μίλκογλου, μέσα από σχετικές δηλώσεις του στην εφημερίδα μας.
Σύμφωνα με αυτά που διευκρινίζει στην συνέχεια ο κύριος Ε. Μίλκογλου, οι έμποροι είναι ανοιχτοί σε διάλογο με τους αρμοδίους φορείς, όσον αφορά την υλοποίηση, αν όχι όλων, τουλάχιστον ορισμένων από τις σχετικές προτάσεις του κυρίου Κοκαλίδη.
«Δεν είμαστε ειδικοί, ούτε γνωρίζουμε ποιες από τις προτάσεις του κυρίου Κοκαλίδη μπορούν να υλοποιηθούν. Ζητάμε, ωστόσο, να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με τους αρμοδίους, προκειμένου να τις εξετάσουμε και να δούμε τι μπορεί να γίνει, ώστε να βοηθηθούν οι συνάδελφοι που διατηρούν τα καταστήματά τους επί της οδού Ηρώων. Θεωρώ, ότι μπορούν να βρεθούν λύσεις, αυτές θα πρέπει να ψάξουμε» καταλήγει ο κύριος Ε. Μίλκογλου.

Ένα εγκληματικό τοπίο απλώνεται διάπλατα μπροστά μας…

Ένα εγκληματικό τοπίο απλώνεται
διάπλατα μπροστά μας…

Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου

Το τελευταίο περιστατικό σκληρής εγκληματικής βίας, που βύθισε στο πένθος τις οικογένειες των δύο άτυχων Ελλήνων αστυνομικών, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της ανομίας που «αλωνίζει» την χώρα μας.
Η εγκληματικότητα στην Ελλάδα καλπάζει με γοργούς ρυθμούς, σε σημείο που δεν μπορούμε να την παρακολουθήσουμε, πολύ περισσότερο δε, να την περιορίσουμε ως μια υπεύθυνη Πολιτεία.
Η αχαλίνωτη εγκληματική δραστηριότητα που διεξάγεται στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, μαρτυράει ένα εύφορο τοπίο για ανάλογη δράση. Το μείζον, όμως, αυτό κοινωνικό θέμα, δεν φαίνεται να απασχολεί το κράτος, τι και αν έχει συσταθεί αρμόδιο Υπουργείο με την επωνυμία «Προστασίας του Πολίτη». Ποια προστασία και κουραφέξαλα; Τη στιγμή, μάλιστα, που το αίσθημα ανασφάλειας έχει γίνει μόνιμος «σύντροφος» του Έλληνα πολίτη. Οι παλιοί καλοί καιροί, όταν η κοινωνία ζούσε σε καθεστώς ησυχίας και ηρεμίας έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Σήμερα, ακόμη και μια βραδινή έξοδος μπορεί να αποβεί μοιραία για κάποιον πολίτη, που θέλει να βγει έξω από την οικία του. Αλλά, και το σπίτι μας, που κλασικά θεωρείτο το άβατο της οικογενειακής εστίας, δεν αποτελεί, πλέον, ένα ασφαλές μέρος, όπου κάποιος μπορεί να προφυλαχτεί από την εγκληματική δράση, αφού οι παραβιάσεις σπιτιών από κακοποιά στοιχεία, εντάσσονται σε φαινόμενα των ημερών.
Κάθε μέρα, το πλούσιο αστυνομικό δελτίο αναφέρει εγκληματικά περιστατικά σοβαρά και μη, ανεβάζοντας στο κόκκινο τον προβληματισμό μας, περί της ασφάλειας του κράτους μέσα στο οποίο ζούμε.
Κλοπές, ληστείες και διαρρήξεις, συνθέτουν την καθημερινότητα του Έλληνα, χωρίς πλέον να ξαφνιάζουν κανέναν. Η Ελλάδα, από μια μικρή χώρα με πολύ ασφάλεια, έχει μετατραπεί σε πραγματικό «άντρο» κακοποιών, με δεδομένο το γεγονός πως το έγκλημα πάει «σύννεφο».
Και για να ξαναγυρίσω στο περιστατικό που αναφέρω στην αρχή του άρθρου μου, θέλω να προσθέσω, παράλληλα, ότι η ανθρώπινη ζωή έχει χάσει την αξία της, αφού αφαιρείται με τόσο άνεση από κάποιους επιτήδειους. Εδώ ακριβώς είναι που τίθεται και ένα άλλο ερώτημα, εύλογο κατ’ εμέ, με ποιο δικαίωμα στερεί κάποιος την ζωή από κάποιον άλλο; Με ποιο δικαίωμα καταστρέφει μια οικογένεια και βυθίζει στο πένθος μια μάνα; Πως φτάσαμε στο σημείο, ο άνθρωπος να αντιμετωπίζεται ως «στόχος», που πρέπει να εξολοθρευτεί, λες και πρόκειται για ένα πολεμικό παιχνίδι;
Εάν δεν απαντηθούν τα ανωτέρω ερωτήματα, δεν θα μπορέσουμε, ποτέ, να αντιμετωπίσουμε ανάλογα κοινωνικά φαινόμενα, με τρόπο αποτελεσματικό. Θα είμαστε δέσμιοι μιας «νοσηρής» κατάστασης, που δεν έχει καμία «διέξοδο κινδύνου».
Η οικονομική εξαθλίωση του κράτους και των πολιτών κατ’ επέκταση, έχει συμβάλει σημαντικά στην έξαρση της εγκληματικότητας, ενός φαινομένου που παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις. Αν δεν ξυπνήσει η επίσημη ελληνική Πολιτεία με μέτρα κοινωνικά και ουσιαστικές παρεμβάσεις, χαΐρι σε αυτή την χώρα δε θα δούμε ποτέ, σε κανένα τομέα ανάπτυξης και σε καμία παράμετρο λειτουργίας του κράτους.

Άρθρο της Φ. Βλαχοπούλου

Ποσώς μας ενδιέφερε η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην περιοχή μας. δεν μας συγκίνησε το ότι απέτυχε η προσγείωση του ελικοπτέρου και η εν συνεχεία μετάβαση στον προορισμό του.
Αδιάφορο το πώς…, τα γιατί…, το τι…, το πού… και όλα τα ερωτήματα που πιθανόν γεννώνται από την επίσκεψη ενός υψηλού δημοσίου ανδρός! Τόσο που ακόμη και ως είδηση δεν εντυπωσίασε. Καλύτερα έτσι, παρά ο εκνευρισμός που προκαλείται από όσα ακούγονται δια στόματός του και φυσικά είναι χιλιοειπωμένα. Η επανάληψη όμως, ακόμη και στα μέρη μας, του περιβόητου… «λεφτά υπάρχουν» και εν συνεχεία το ερώτημα «τα 350.000.000 δις Ευρώ πού πήγαν όμως…;» ξεσήκωσε την οργή των περισσοτέρων. Φαντάζομαι, διότι ο χλευασμός έγινε πλέον κατεστημένο απέναντι στον πολιτικό λόγο. Απορία ψάλτου βηξ! Όχι τον Πρωθυπουργό δεν τον έπιασε «βηξ» ούτε καν ερυθρίασε το πρόσωπό του ξεστομίζοντας με ευκολία την κοροϊδία και την πλάνη.
Εμάς τους πολίτες τολμάει να ρωτάει που πήγαν τα δις; Ακόμη και τα πλακάκια της δικής μας πλατείας, έστω κι αν μας ήρθαν από την μακρινή Ινδία, είναι ενημερωμένα κι αν μπορούσαν να μιλήσουν σίγουρα θα έδιναν την απάντηση στο ερώτημα (!!!) του κ. Παπανδρέου. Κανένας Έλληνας υπήκοος, πλην των όσων ενήργησαν και συνήργησαν στην «λεηλασία» (η μόνη λέξη που ταιριάζει) της χώρας, δεν αμφιβάλλει για το πού πήγαν τα λεφτά.
Στο μεγάλο φαγοπότι της αδιαφάνειας, της σπατάλης, της μίζας, της λαμογιάς και των προνομιούχων μακρυχέρηδων. Όλων όσων επί τόσες δεκαετίες «άρμεγαν» τον κρατικό κορβανά και στην καλύτερη περίπτωση πετούσαν ένα ξεροκόμματο στον λαό. Αυτό που ο Πρωθυπουργός απηύθυνε ως ερώτημα στο… κοινό, είναι πρωτάκουστο. Αυξήθηκε επιπλέον η δυσαρέσκεια, το μένος, η αγανάκτηση καθώς και η εμετική διάθεση.
Κι ενώ μας διαβεβαιώνει η κυβέρνηση για τις «ονειρικές» ευεργεσίες των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων, που προτίθεται να συνεχίσει, ώστε να επέλθει η κοσμογονία διαρκούσης της κρίσης και μετά αυτήν εποχής, εμφανίζονται φαινόμενα του παλαιού καθεστώτος διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, τα οποία ξέφυγαν ως φαίνεται της προσοχής των… μεταρρυθμιστών.
Ας μάθουμε επιτέλους αν από τις περικοπές στους μισθούς του δημοσίου εξαιρέθηκαν ή όχι οι μισθοί των υπαλλήλων της Βουλής. Άλλωστε τώρα ανακάλυψαν, εν όψει του ενιαίου μισθολογίου, πως οι μισθοί στο δημόσιο διαφέρουν από υπουργείο σε υπουργείο. Δηλαδή τόσα χρόνια, είκοσι του ΠΑΣΟΚ, πεντέμισι της Ν.Δ. και δεκαεπτά μήνες διακυβέρνησης πάλι από το ΠΑΣΟΚ, η υπνηλία έως και λήθαργος των κυβερνώντων κρατούσε καλά. Δεν έβλεπαν, δεν άκουγαν, δεν ερευνούσαν, δεν ρωτούσαν, παρά μόνον αυγάτιζαν τα χρέη οδηγώντας το τιμόνι της χώρας με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή.
Σαν να μην φθάνουν όλα όσα αποτελούν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ιστορικής εποχής μας, έχουμε και τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης πως στο κοντινό μέλλον θα απεμπλακούμε από τα γρανάζια της κρίσης, των χρεών και των οπών των ελλειμμάτων. Μόνοι τους τα λένε, μόνοι τους τα ακούν. Αυτό είναι το μόνο που αγνοούν και θεωρούν πως μπορούν να πείσουν τους πολίτες πως το μαύρο είναι άσπρο.
Την μαυρίλα με την οποία έβαψαν τα ελληνικά νοικοκυριά, εθελοτυφλώντας δεν την αποδέχονται και περιμένουν να ακούσουν το Ωσαννά, όταν περιδιαβαίνουν στην περιφέρεια. Αμ δε!