Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

It’s Christmas time…

It’s Christmas time…
Λευκά Χριστούγεννα και μαύρη διάθεση


Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου

Στα λευκά ντύθηκε εχθές η Ξάνθη λόγω της εκτεταμένης χιονόπτωσης, που σίγουρα δημιούργησε ένα χριστουγεννιάτικο τοπίο. Αν και περνάμε δύσκολους οικονομικούς καιρούς, η επιθυμία να μπούμε στο γιορτινό κλίμα παραμένει μεγάλη, τουλάχιστον για τους περισσότερους από εμάς.
Τα Χριστούγεννα από ανέκαθεν αποτελούσαν, αν όχι την σημαντικότερη, σίγουρα μια από τις πιο σημαντικές γιορτές του εορτολογίου μας. Δεν είναι μόνον το θρησκευτικό αίσθημα για την γέννηση του Θεανθρώπου που μας γεμίζει με αισιοδοξία, αλλά το γενικότερο χαρμόσυνο κλίμα που επικρατεί και μας κάνει λίγο καλύτερους ανθρώπους. Μια εύθυμη ατμόσφαιρα με πολλά χρώματα και γεύσεις που σε κάνει να νιώθεις όμορφα. Ένα συναίσθημα που έχει εκλείψει από την ζωή σου και το αναπληρώνεις με μεγάλη «δίψα».
Κάτι τέτοιες μέρες είναι που νιώθεις την ανάγκη να βρεθείς με τα αγαπημένα σου πρόσωπα και να τους δώσεις αγάπη, αυτό που σου δίδαξε ο Χριστός με την ενάρετη ζωή και τις αξιέπαινες πράξεις του.
Οι άγιες, λοιπόν, ημέρες των Χριστουγέννων αποτελούν κομμάτι της ζωής σου. Περιμένεις με ανυπομονησία κάθε χρόνο την περίοδο των Χριστουγέννων, όχι μόνον για να κάνεις και να πάρεις δώρα, αλλά για να περάσεις κάποιες στιγμές με την οικογένειά σου. Αυτό εξάλλου είναι το νόημα των Χριστουγέννων, να είσαι μαζί με τους δικούς σου ανθρώπους, να τους δίνεις και να σου δίνουν ζεστασιά και αγάπη.
Το χιονισμένο τοπίο γύρω σου, δίνει μια αίσθηση χαράς. Εξάλλου, Δεκέμβρης χωρίς χιόνια, είναι φαί χωρίς αλάτι. Όσο πλησιάζουν δε τα Χριστούγεννα, τόσο μεγαλώνει η ανάγκη να αλλάξουμε κάτι στην καθημερινότητά μας και να βάλουμε περισσότερη χαρά στην ζωή μας.
Ο γέρο χιονιάς έχει φτάσει, φορτωμένος λευκές χιονοστιβάδες, που στολίζουν τον τόπο μας, για να μπούμε πιο γρήγορα στο εορταστικό κλίμα. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, μικροί και μεγάλοι, αν και επηρεασμένοι αρνητικά από την γενικότερη κρίση, κοινωνική και οικονομική, διατηρούν μια μικρή ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά, τουλάχιστον για την περίοδο των εορτών.
Μπορεί ο Άγιος Βασίλης να μην σβήσει εντελώς την πικρία μας, λόγω των γνωστών εξελίξεων που γνωρίζει η χώρα, ωστόσο, μόνον, ο νοητός ερχομός του, είναι ικανός να απαλύνει κάπως την λύπη μας.
Βέβαια, είναι γεγονός ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι πολύ λιτά και λυπημένα για τους περισσότερους, ωστόσο η φύση των γιορτών δεν αλλάζει. Είναι ίδια κάθε χρόνο, όσες δυσκολίες και αν διέρχεται μια χώρα ή κάποιοι άνθρωποι. Δε μένει παρά να χαρούμε, στο μέτρο του δυνατού πάντοτε, τις γιορτές που έρχονται. Η κρίση είναι κρίση και τα Χριστούγεννα είναι Χριστούγεννα, δεν αποκλείει το ένα το άλλο, γι’ αυτό ας χαρούμε όσο μπορούμε το χιονισμένο τοπίο, το στολισμένο δέντρο και ότι έχει σχέση με την μεγάλη μας γιορτή, την γέννηση του Χριστού…

Πρωτοσέλιδο της ΦτΞ 16.12.2010


Εντυπωσιακή επιτυχία για την χθεσινή απεργία

Σε απεργιακό κλοιό βρέθηκε εχθές όλη η χώρα, με αιχμή του δόρατος το πολυνομοσχέδιο για τις νέες εργασιακές σχέσεις και τις περικοπές στις ΔΕΚΟ

Εντυπωσιακή επιτυχία
για την χθεσινή απεργία


Χαράλαμπος Ευστρατίου, Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης:
«Πρέπει όλοι να καταλάβουν, ότι δεν φταίμε εμείς για το ότι έχει καταρρεύσει η Ελλάδα. Οι πολιτικοί είναι αυτοί που πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να βρουν τις λύσεις για να βγάλουν την χώρα από την κρίση. Και όταν λέμε λύσεις, εννοούμε λύσεις ανάπτυξης και ευημερίας και όχι των περικοπών και της εξόντωσης του ελληνικού λαού»


Παρότι τσουχτερό το χθεσινό κρύο, δεν ήταν λίγοι αυτοί που αψηφώντας τις καιρικές συνθήκες, αποφάσισαν να βγουν στους δρόμους της Ξάνθης, προκειμένου να δηλώσουν την έντονη δυσφορία και αντίθεσή τους στο πολυνομοσχέδιο για την κατάργηση των παραδοσιακών εργασιακών σχέσεων και τις περικοπές των μισθών στις ΔΕΚΟ.
Παρέλυσε όλη η χώρα στα πλαίσια της χθεσινής γενικής πανελλαδικής και πανεργατικής απεργιακής κινητοποίησης, καθώς εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα, συνταξιούχοι και άνεργοι, αλλά και όλοι οι αγανακτισμένοι πολίτες της χώρας, διαδήλωσαν δυναμικά ενάντια στα νέα εργασιακά μέτρα.
Εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, υπάλληλοι των Τραπεζών, ιατροί και εργαζόμενοι από πολλούς άλλους κλάδους αρνήθηκαν να εργαστούν, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο επίμαχο πολυνομοσχέδιο.
Από πολύ νωρίς άρχισε να συγκεντρώνεται κόσμος και στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης στα πλαίσια της χθεσινής απεργίας. Πολίτες διαφόρων ηλικιών και από όλους τους χώρους, διαδήλωσαν από κοινού, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα στην κυβέρνηση.
Αναφορικά με την χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση μιλάει στην ΦτΞ ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, κύριος Χαράλαμπος Ευστρατίου, επισημαίνοντας τα ακόλουθα:
«Η σημερινή απεργία είναι μια ακόμη επαναλαμβανόμενη απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ για το νομοσχέδιο «έκτρωμα» που πάει να περάσει η κυβέρνηση. Αυτή την στιγμή, όλοι οι εργαζόμενοι νιώθουν να καταρρέουν οι εργασιακές τους σχέσεις, αφού μέρα με την μέρα μειώνονται ακόμη περισσότερο οι αποδοχές τους.
Θέλουμε την ύστατη αυτή στιγμή η κυβέρνηση να πάρει άλλα μέτρα. Οι εργαζόμενοι είναι πάντα αυτοί που πληρώνουν την νύφη. Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτό, ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να μπει σε μια σωστή τροχιά και να κυλήσουν ήρεμα και ειρηνικά τα πράγματα στην χώρα μας. Το μόνο που ζητάμε είναι σταθερές εργασιακές σχέσεις και ανάπτυξη, για να μπορέσει να δουλέψει ο κόσμος και να ζήσει αξιοπρεπώς».
Ερωτηθείς, σχετικά με το εάν θεωρεί, πως είναι εύκολο να ανατραπεί το πολυνομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, με δεδομένο το γεγονός, ότι δεν είναι μόνον η κυβέρνηση αυτή που αποφασίζει, αλλά και η περιβόητης τρόικας, η οποία μάλιστα προωθεί δυναμικά τα κυβερνητικά μέτρα, ο κος Χ. Ευστρατίου υπογραμμίζει με νόημα ότι «θεωρώ, πως πάνω από όλα είναι ο ελληνικός λαός. Πάνω από όλα είναι οι εργαζόμενοι. Πάνω από όλα είμαστε εμείς, οπότε όλα μπορούν να ανατραπούν, εάν εμείς το επιδιώξουμε και το θελήσουμε».
Σε ερώτηση, εάν οι εργαζόμενοι ζητάνε να γίνει ανατροπή ή μόνον κάποιες ουσιαστικές τροποποιήσεις σε ορισμένα άρθρα του πολυνομοσχεδίου, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, αναφέρει ότι «ζητάμε ανατροπή του πολυνομοσχεδίου, καθώς όλα του τα σημεία είναι ενάντια στους εργάτες και τον ελληνικό λαό».
Ενώ, δεν παρέλειψε να εκφράσει την αισιοδοξία του για την επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων εάν υπάρχει δυναμική συσπείρωση όλων των εργαζομένων, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «ήδη, η σημερινή απεργία έχει πολύ μεγάλη συμμετοχή. Ο κόσμος έχει αρχίσει σιγά-σιγά να καταλαβαίνει, ότι σε λίγο καιρό θα έχουμε τόσο μεγάλα οικονομικά προβλήματα, που δε θα μπορούμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας».
Ερωτηθείς, σχετικά με το εάν συνεχίσουν οι εργαζόμενοι να απαντάνε με απεργιακές κινητοποιήσεις, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, ο κος Χ. Ευστρατίου τονίζει με έμφαση πως «σίγουρα, δεν σταματάμε εδώ και συνεχίζουμε μέχρι τελικής πτώσης».
Κλείνοντας, ο κύριος Ευστρατίου στέλνει ένα μήνυμα με νόημα, επισημαίνοντας ότι «πρέπει όλοι να καταλάβουν, ότι δεν φταίμε εμείς για το ότι έχει καταρρεύσει η Ελλάδα. Οι πολιτικοί είναι αυτοί που πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να βρουν τις λύσεις για να βγάλουν την χώρα από την κρίση. Και όταν λέμε λύσεις εννοούμε λύσεις ανάπτυξης και ευημερίας και όχι των περικοπών και της εξόντωσης του ελληνικού λαού».

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Τα χάλια της έχει η 12 Αποστόλων κύριοι του Δήμου Ξάνθης. Και πάλι τα προβλήματα από τα καπάκια φρεατίων της ΔΕΥΑΞ:

Μπορεί ο αγαπητός Δήμαρχος να υπερηφανεύεται για το τερατούργημα από κυκλοφοριακής άποψης, αλλά δυστυχώς όπως φαίνεται δεν έχει μάτια για άλλες περιοχές της πόλης μας. Δυστυχώς όπως διαπίστωσα, κανένας από τους αρμόδιους του Δήμου Ξάνθης δεν πέρασε εδώ και αρκετό καιρό από την οδό 12 Αποστόλων, για να διαπιστώσει την κατάσταση του οδοστρώματος και τα προβλήματα που αυτό παρουσιάζει, στα σημεία όπου υπάρχουν τα καπάκια των φρεατίων της ΔΕΥΑΞ. Ούτε οι κύριοι της ΔΕΥΑΞ δεν ενδιαφέρονται, ούτε όμως και οι κύριοι του Δήμου Ξάνθης και αυτό με λυπεί ιδιαίτερα. Πριν λίγες ημέρες οι κύριοι της ΔΕΥΑΞ ήθελαν να βγουν και από πάνω, αλλά δυστυχώς οι εξελίξεις μαυρίζουν για ακόμα μια φορά την εικόνα της ΔΕΥΑΞ και κατ’ επέκταση του Δήμου. Ξάνθη δεν είναι μόνο η κεντρική πλατεία κύριοι και αυτό θα πρέπει να το κατανοήσετε.

Αφού κατέστρεψαν την κυκλοφορία μας στην Ξάνθη, αποφάσισαν να μαυρίσουν και τα Χριστούγεννα μας:

Κανείς πλέον δεν θέλει να μένει στην Ξάνθη, έτσι όπως κατάντησε. Καλές οι πεζοδρομήσεις, καλά τα πάρκα και το πράσινο, αλλά δυστυχώς δεν κάνουν την ζωή μας καλύτερη. Τις ημέρες που διανύουμε (Άγιες των Χριστουγέννων τις λέει ο λαός μας), μαυρίζει η ψυχή μας κάθε φορά που περπατάμε στους δρόμους της Ξάνθης, αφού ο φετινός διάκοσμος για τα Χριστούγεννα, είναι αντάξιος του βραβείου της μιζέριας. Είναι δυνατόν να κατασκευάζετε τόσα έργα, να ξοδεύετε τόσα χρήματα και να μην τα διακοσμείτε κατάλληλα, υποχρεώνοντας τους Ξανθιώτες να βγουν βόλτα στην αγορά με κέφι και διάθεση; Τα δυο στοιχεία που αναφέρω, είναι αυτά που μας χρειάζονται για να χαμογελάσουμε λίγο και δυστυχώς κανένας από εσάς, δεν φρόντισε να μας στηρίξει. Στολισμένα τα πάρκα στις συνοικίες όπου διαμένουν Δημοτικοί Σύμβουλοι και Αντιδήμαρχοι και σε κεντρικά σημεία της Ξάνθης, επικρατεί η μιζέρια.

Προς Νομάρχη Ξάνθης Γ. Παυλίδη ενταύθα: Αν τα χρήματα που ξόδεψε η Νομαρχία Ξάνθης, για έργα στην ορεινή περιοχή, τα ξόδευε στον κάμπο, τότε η Ξάνθη θα αποτελούσε πρότυπο για όλον τον κόσμο:

Μια μικρή βόλτα να κάνει κάποιος με το αυτοκίνητό του και να διασχίσει τους πεδινούς δρόμους του Νομού μας, θα παρατηρήσει πως η φύση της περιοχής μας είναι κόσμημα και αν οι δρόμοι ήταν σε καλή κατάσταση, χωρίς πολλές επικίνδυνες στροφές και λακκούβες από τις βροχοπτώσεις, θα αποτελούσε πόλο έλξης του κόσμου. Αν τα χρήματα που δαπανήθηκαν από την Νομαρχία Ξάνθης για έργα στην ορεινή περιοχή, είχαν δαπανηθεί στον κάμπο, είμαι σίγουρος πως η Ξάνθη θα αποτελούσε πρότυπο για όλον τον κόσμο και όλοι θα αναφέρονταν με τα καλύτερα. Αυτά έτσι φιλικά…

Παρέλυσαν τα πάντα από την χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση:


Η Ελλάδα σε κώμα για ακόμα μια φορά, αφού η χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση είχε τεράστια επιτυχία. Ακόμα και στην Ξάνθη η πορεία που έγινε, είχε πρωτοφανή συμμετοχή κόσμου και οι φωνές των διαδηλωτών γέμιζαν τους δρόμους της Ξάνθης. Η Κυβέρνηση συνεχίζει το καταστροφικό της για την Ελλάδα έργο και όσες απεργιακές κινητοποιήσεις και να γίνουν, δεν φαίνεται να αλλάζει απόψεις, αφού το μοναδικό που θέλει ο Πρωθυπουργός αυτήν την στιγμή, είναι να μην χαλάσει τις σχέσεις του, με τα αφεντικά που θέλει να μας φορτώσει από την ημέρα που ανέλαβε την Πρωθυπουργική καρέκλα. Είναι λογικό όταν οι άνθρωποι είναι ανεπάγγελτοι και δεν έχουν δουλέψει ποτέ στην ζωή τους, να θέλουν να φορτώσουν στον απλό κοσμάκη τα αφεντικά, επιχειρώντας την πλήρη υπόταξη των Ελλήνων σε όλα αυτά τα καταστροφικά για την χώρα μας σχέδια που εφαρμόζονται.

Η εξίσωση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης με αυτήν του πετρελαίου κίνησης, είναι ο εφιάλτης της νέας χρονιάς. Θα χαθούν ζωές για μια φέτα ψωμί:


Γέμισαν με σόμπες ξανά τα σπίτια και κανένας δεν θέλει να ξοδέψει ούτε μια σταγόνα από το πετρέλαιο που έχει μείνει στις δεξαμενές. Επίσης κανείς δεν θέλει να σκέφτεται πως από την νέα χρονιά, θα πρέπει να προμηθευτεί πετρέλαιο θέρμανσης στην τιμή που έχει το πετρέλαιο κίνησης, αφού από τώρα βλέπει την τσέπη του άδεια. Ευτύχημα για όλους μας είναι πως ο καιρός μας λυπήθηκε και δεν ζήσαμε το κρύο όπως άλλες χρονιές, αφού ακόμα και πριν από μια εβδομάδα, άνετα κυκλοφορούσες με κοντομάνικο μπλουζάκι και ένα απλό μπουφάν. Ο κόσμος πλέον αρχίζει να ψάχνει λύσεις για να ζεσταθεί, αλλά και για να ανταπεξέλθει στα έξοδα τα οποία πλέον είναι δυσβάσταχτα για όλους μας. Αυτά τα μέτρα δυστυχώς, θα ωθήσουν τον κατά τα άλλα φιλήσυχο λαό μας σε εμφύλιο και σίγουρα θα δούμε να χάνονται ζωές για ένα κομμάτι ψωμί.

Όλα οδεύουν προς την καταστροφή και στο ΠΑΣΟΚ τα βλέπουν με άλλο μάτι

Ένα βήμα προς την ανάπτυξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το “καλάθι των τοπικών προϊόντων”

Όλα οδεύουν προς την καταστροφή
και στο ΠΑΣΟΚ τα βλέπουν με άλλο μάτι

Έπαιξαν θετικό ρόλο οι πέντε Υπουργοί του τόπου, για την θετική αυτή εξέλιξη, που αναμένεται να τονώσει την τοπική οικονομία της Περιφέρειας

Αχιλλέας Τσαρτσάρας, Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης:
«Τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, όπως διάφορα τρόφιμα και ποτά, θα πάρουν την θέση που τους αρμόζει στην ντόπια αγορά, αλλά και στο εξωτερικό. Θα αποκτήσουν σφραγίδα γνησιότητας βιολογικών προϊόντων και θα στηριχθούν με όλα τα δυνατά μέσα»

Ευχάριστα νέα φτάνουν για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία θα αποκτήσει το δικό της «καλάθι τοπικών προϊόντων», ύστερα από σχετική απόφαση της κυβέρνησης, στην προσπάθεια του κράτους να στηρίξει την τοπική οικονομία της περιοχής.
Αξίζει να σημειωθεί, πως η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μαζί με την Περιφέρεια Κρήτης, είναι οι μοναδικές Περιφέρειες της χώρας μας, οι οποίες απολαμβάνουν του δικαιώματος να έχουν το δικό τους “καλάθι τοπικών προϊόντων”, που σημαίνει πιστοποιημένα τοπικά προϊόντα, προκειμένου αυτά να προωθηθούν στην υπόλοιπη χώρα, αλλά και στο εξωτερικό.
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μια πλούσια πηγή διαφόρων σημαντικών προϊόντων, επιτέλους θα μπορέσει να τα αναδείξει, ώστε να τύχει της ανάλογης αναγνώρισης. Σίγουρα, μια τέτοια εξέλιξη, αποτελεί ένα βήμα προς την ανάπτυξη, τουλάχιστον όσον αφορά τον τόπο μας, καθώς τα προϊόντα που παράγει θα αποκτήσουν σφραγίδα γνησιότητας και θα στηριχθούν με την κατάλληλη τεχνογνωσία, αλλά και τα κατάλληλα κονδύλια, προερχόμενα από κοινοτικά προγράμματα.
Σχετικά με το θέμα μιλάει στην εφημερίδα μας ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, κύριος Αχιλλέας Τσαρτσάρας, επισημαίνοντας πως «πιστός στις δεσμεύσεις του πως θα δει με διαφορετικό μάτι την Περιφέρειά μας, ο πρωθυπουργός κάνει πράξη τα σχέδιά του» και συνεχίζει λέγοντας ότι «αμέσως μετά την Περιφέρεια Κρήτης, θα εφαρμοστεί και στην δική μας Περιφέρεια το πιλοτικό πρόγραμμα “καλάθι τοπικών προϊόντων”, το οποίο θα περιλαμβάνει την στήριξη κυρίως από κοινοτικά κονδύλια. Επίσης, τα κίνητρα στήριξης θα προέρχονται από το πρόγραμμα “Αλέξανδρος Μπαλτατζής”».
Και καταλήγει «τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, όπως διάφορα τρόφιμα και ποτά, θα πάρουν την θέση που τους αρμόζει στην ντόπια αγορά, αλλά και στο εξωτερικό. Θα αποκτήσουν σφραγίδα γνησιότητας βιολογικών προϊόντων και θα στηριχθούν με όλα τα δυνατά μέσα».
Να σημειωθεί δε, ότι σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, σύντομα αναμένεται επίσκεψη του Υπουργού Γεωργίας, κυρίου Σκανδαλίδη μαζί με τους Υφυπουργούς του, στην έδρα της Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, την πόλη της Κομοτηνής, προκειμένου να έχουν σχετική συζήτηση αναφορικά με το θέμα. Παράλληλα, σύμφωνα και με αυτά που επισημαίνει στην ΦτΞ ο κος Α. Τσαρτσάρας, το γεγονός, ότι πέντε Υπουργοί της κυβέρνησης κατάγονται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν είναι άσχετο με την θετική εξέλιξη που είχαμε για την περιοχή μας, όσον αφορά το “καλάθι τοπικών προϊόντων”, που αναμένεται να αναγάγει σε σημαντικό οικονομικό παράγοντα τον τόπο μας.

Ο απεργιακός Δεκέμβρης αναμένεται να είναι “θερμός” και δύσκολος…

Ο απεργιακός Δεκέμβρης αναμένεται
να είναι “θερμός” και δύσκολος…
Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου

Από ανέκαθεν ο Δεκέμβρης ήταν ο πιο δύσκολος μήνας του χρόνου, λόγου του γεγονότος ότι αυτήν ακριβώς την χρονολογική περίοδο ψηφίζεται ο κρατικός προϋπολογισμός, δηλαδή καθορίζεται η τύχη του ελληνικού νοικοκυριού, αλλά και το βιοτικό επίπεδο του μέσου πολίτη της χώρας.
Φέτος, τα πράγματα μοιάζουν πολύ χειρότερα, λόγω των νέων μέτρων της κυβέρνησης που όλα έχουν μια κοινή συνισταμένη, την οικονομική αφαίμαξη του απλού πολίτη, αυτού δηλαδή που πληρώνει κάθε μήνα τους λογαριασμούς, τα τέλη και τους φόρους που αυξάνονται με ταχύτητες φωτός.
Κάθε πέρσι και καλύτερα, θα πει πολύ σωστά κάποιος, στην προσπάθειά του να περιγράψει την υφιστάμενη οικονομική κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα. Είμαστε, βέβαια, ακόμη ζωντανοί, γι’ αυτό και ευγνωμονούμε τον Θεό και την τύχη μας. Με τα σημερινά δεδομένα να μας πιέζουν απελπιστικά, είναι πραγματικό θαύμα που μπορούμε και επιβιώνουμε. Για πόσο όμως ακόμη;
Σφίξτε τις ζώνες σας, κόψτε τα έξοδά σας, πληρώστε περισσότερα, οι μόνιμες αιτιάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, που από την μέρα που εκλέχθηκε στο ανώτατο αυτό αξίωμα στην πυραμίδα της διακυβέρνησης της χώρας, μας έχει επιβάλει ένα σφιχτό τρόπο ζωής, λες και δοκιμάζει τις αντοχές μας. Εκεί που πάμε να σηκωθούμε μας δίνει μια γερή σπρωξιά, φέρνοντας μας στην ίδια ηττοπαθή στάση. Κεφάλι να μην σηκώσει κανείς! Αυτή είναι η σοσιαλιστική πολιτική της σημερινής κυβερνώσας παράταξης. Με πικρία αντιλαμβανόμαστε πως δεν υπάρχει καμία ελπίδα για ένα πιο εύκολο και ευοίωνο μέλλον. Τα πάντα είναι μουντά και αβέβαια, δυστυχώς...
Ο εργαζόμενος, ο συνταξιούχος, ο άνεργος, ενωμένοι σε μια γροθιά βγήκαν εχθές στους δρόμους, για να βροντοφωνάξουν για το δίκιο τους. Για το δίκιο που τους έκλεψαν μέσα σε μια νύχτα, χωρίς να υπολογίσουν τις επιπτώσεις από μια τέτοια εγκληματική πράξη.
Αν και γνωρίζουν πολύ καλά, ότι λίγα πράγματα μπορούν να καταφέρουν με την απόφασή τους να βγουν στους δρόμους, οι απεργοί δεν το βάζουν κάτω. Είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, γιατί έχουν συνειδητοποιήσει ότι δεν πάει άλλο.
Η αγελάδα, καθώς περνάμε την περίοδο των ισχνών αγελάδων, πεθαίνει, χωρίς να νοιάζεται κανείς. Και όπου αγελάδα βλέπε τον Έλληνα φορολογούμενο, που επωμίζεται το βάρος της κρίσης. Μιας κρίσης μονόπλευρης και άδικης, αφού συνεχίζει να λειτουργεί επιλεκτικά. Οι φτωχότερες κοινωνικές και οικονομικές τάξεις είναι αυτές που καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο της χρηματοοικονομικής ύφεσης σε μια μάλιστα δημοκρατική χώρα, όπως είναι η δική μας. Αυτό κι’ αν είναι άδικο, αλλά είπαμε.. ο παραλογισμός είναι το άλφα και το ωμέγα στον σύγχρονο κόσμο που ζούμε.