Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Στο πλευρό μας Περιφέρεια και Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης

Άμεση παρέμβαση Γιαννακίδη - Καραλίδη για επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ΘΛΕ

Μ. Φανουράκης:
Στο πλευρό μας Περιφέρεια
και Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης


-Συνάντηση Γιαννακίδη - Καραλίδη με Φανουράκη, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει, όσον αφορά την ομαλή διεξαγωγή της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης στην Ξάνθη
-ΥΕΘΑ, ΥΠ.ΠΟ και ΕΡΤ θέλουν να εξαφανίσουν το Ξανθιώτικο Καρναβάλι

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κύριο Άρη Γιαννακίδη, είχε εχθές το πρωί ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΞ, κύριος Μανώλης Φανουράκης, προκειμένου να διευθετηθούν κάποια πολύ κρίσιμα ζητήματα, που άπτονται της ομαλής διεξαγωγής του Ξανθιώτικου καρναβαλιού.
Όπως έχει γίνει γνωστό, εδώ και μερικές ημέρες, το Δ΄ Σώμα Στρατού δεν μπορεί να παραχωρήσει, όπως τις προηγούμενες χρονιές, τα στρατιωτικά τζιπ στην ΔΗΚΕΞ για τις ανάγκες της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης, λόγω των οικονομικών περικοπών του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης.
Από την άλλη, η ΕΡΤ ζητάει το ποσό των επτά χιλιάδων ευρώ, προκειμένου να καλύψει την τηλεοπτική μετάδοση της μεγάλης παρέλασης, με την οποία θα ρίξουν την αυλαία τους οι φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Ξάνθη.
Τα δύο αυτά θέματα συζητήθηκαν εχθές μεταξύ των κυρίων Γιαννακίδη και Φανουράκη. Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει στην εφημερίδα μας ο τελευταίος, ο Περιφερειάρχης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο θέμα και δεσμεύτηκε να συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει.
Όπως μάλιστα ανέφερε ο κύριος Μ. Φανουράκης, ο Περιφερειάρχης είχε επικοινωνία με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κύριο Γ. Πεταλωτή, ώστε να μεσολαβήσει ο τελευταίος στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης και να παραχωρηθούν στρατιωτικά οχήματα, για να μπορέσει να γίνει η πορεία των καρναβαλικών αρμάτων, αλλά και να μεσολαβήσει στην ΕΡΤ, όσον αφορά τις ιδιαίτερα υψηλές οικονομικές αξιώσεις για την τηλεοπτική κάλυψη της Ξανθιώτικης καρναβαλικής παρέλασης.
Σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειώσουμε, πως είναι ιδιαίτερα λυπητερό το γεγονός, που το Ξανθιώτικο καρναβάλι δεν αντιμετωπίζεται με τον ίδιο θερμό τρόπο από το Υπουργείο Πολιτισμού, όπως το αντίστοιχο της Πάτρας, το οποίο δεν ήρθε αντιμέτωπο τέτοιου είδους προβλήματα.
Ο Περιφερειάρχης, πάντως, φάνηκε αποφασισμένος να βοηθήσει την ΔΗΚΕΞ όσον αφορά την ομαλή διεξαγωγή του καρναβαλιού της Ξάνθης, αφού, όπως επισήμανε στον κύριο Μ. Φανουράκη, η Περιφέρεια στηρίζει το Ξανθιώτικο καρναβάλι.
Τέλος, να σημειώσουμε, πως η μεγαλύτερη καρναβαλική μάσκα, τελικά, θα κατασκευαστεί στο κλειστό αθλητικό γήπεδο «Φίλιππος Αμοιρίδης», όπου και θα παρουσιαστεί το Σάββατο, λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών.
Όπως αναφέρει ο κος Μ. Φανουράκης, ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να παρακολουθήσει την κατασκευή της καρναβαλικής μάσκας του φετινού Ξανθιώτικου καρναβαλιού, η οποία επάξια κατέχει μια θέση στο βιβλίο Γκίνες καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί, που έχουν πει διάφορα για την κατασκευή της.