Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Εγγυημένη διασκέδαση υπόσχονται οι επιχειρηματίες της Ξάνθης για το καρναβάλι

Εγγυημένη διασκέδαση υπόσχονται
οι επιχειρηματίες της Ξάνθης για το καρναβάλι

Ανδρέας Ιντζές Πρόεδρος σωματείου Ιδιοκτητών café-bar και Νυχτερινών Κέντρων Διασκέδασης:
«Ξοδεύουμε πολλά χρήματα για την περίοδο των ΘΛΕ. Μόνον ο στολισμός όλων των καταστημάτων της Ξάνθης αγγίξει τις πενήντα χιλιάδες ευρώ, χρήματα που δίνουμε στην τοπική μας αγορά, αφού από εκεί προμηθευόμαστε τα στολίδια
…Από τα δέκα, λοιπόν, ευρώ «είσοδο» ούτε ένα ευρώ δεν πηγαίνει στην τσέπη του επιχειρηματία»

Έχουν ξεκινήσει πυρετωδώς τις προετοιμασίες τους οι επιχειρηματίες της Ξάνθης, προκειμένου να υποδεχτούν τους ξένους επισκέπτες, οι οποίοι θα έρθουν για το καρναβάλι της Ξάνθης, με δεδομένο το γεγονός, πως η μεγαλύτερη κίνηση, στα πλαίσια των Θρακικών Λαογραφικών Εκδηλώσεων, σημειώνεται το τελευταίο διήμερο.
Σύμφωνα δε με αυτά που επισημαίνει στη εφημερίδα μας ο Πρόεδρος του σωματείου Ιδιοκτητών café-bar και Νυχτερινών Κέντρων Διασκέδασης, κύριος Ανδρέας Ιντζές, τα πράγματα φέτος αν και πολύ δύσκολα από οικονομικής άποψης, η συνταγή για ένα πετυχημένο καρναβάλι, που θα μείνει αξέχαστο στους επισκέπτες της Ξάνθης, έχει μπει σε εφαρμογή, καθώς, όπως επισημαίνει, ο κόσμος που έρχεται στην πόλη μας ζητάει γλέντι και διασκέδαση.
Μάλιστα, ο κύριος Ανδρέας Ιντζές συμπληρώνει, ότι το καρναβάλι δεν είναι, μόνον, τα άρματα του Δήμου, αλλά πολύ περισσότερο η διασκέδαση που προσφέρουν οι Ξανθιώτες επιχειρηματίες, οι οποίοι επιβαρύνονται με μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου να κάνουν την διαφορά, να προσφέρουν δηλαδή ζωντανά show, καλλιτεχνικά θεάματα κ.ο.κ. στους θαμώνες των καταστημάτων τους.
Όσον αφορά την αισχροκέρδεια, όπως χαρακτηρίζουν πολλοί συμπολίτες μας την αυξημένη τιμή των καταστημάτων για την περίοδο του καρναβαλιού, ο κύριος Α. Ιντζές υπογραμμίζει με έμφαση, πως δεν τίθεται θέμα αισχροκέρδειας.
Ο ίδιος επισημαίνει, πως η είσοδος που βάζουν ορισμένα καταστήματα της Ξάνθης, μετά τις οκτώ η ώρα το βράδυ, εξυπηρετεί κάποιους πολύ συγκεκριμένους λόγους. Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτά που αναφέρει ο τελευταίος, η είσοδος που πληρώνει κάποιος για να μπει σε ένα κατάστημα, του παρέχει και ένα ποτό, ενώ το επόμενο που θα πιεί είναι στην κανονική του τιμή. Εξάλλου, όπως συμπληρώνει τέτοια ώρα (μετά τις οκτώ το βράδυ) θα πιεί ποτό και όχι χυμό ή καφέ και επομένως δε θα βγει χαμένος.
Από την άλλη, όπως επισημαίνει ο κος Α. Ιντζές, αρκετοί επισκέπτες και όχι μόνον, χρησιμοποιούν τα καταστήματα ως ουρητήρια, γι΄ αυτό και μπαίνει η «είσοδος», ώστε να προστατευτούν οι πελάτες που πληρώνουν.
Παράλληλα, ο κος Α. Ιντζές αναφέρεται στο ιδιαίτερα υψηλό κόστος των δαπανών, για τα διάφορα θεάματα που ετοιμάζουν οι επιχειρηματίες για τους επισκέπτες.
«Ξοδεύουμε πολλά χρήματα για την περίοδο των ΘΛΕ. Μόνον ο στολισμός όλων των καταστημάτων της Ξάνθης αγγίξει τις πενήντα χιλιάδες ευρώ, χρήματα που δίνουμε στην τοπική μας αγορά, αφού από εκεί προμηθευόμαστε τα στολίδια.
Από την άλλη, έχουμε έξοδα για ήχο, για χορεύτριες κ.τ.λ.. Στο τέλος, μένουν πολλές φθορές στα καταστήματά μας, καθώς ο κόσμος έρχεται αγριεμένος και ξεσαλώνει. Από τα δέκα, λοιπόν, ευρώ «είσοδο» ούτε ένα ευρώ δεν πηγαίνει στην τσέπη του επιχειρηματία. Με αυτά καλύπτει όλα αυτά τα πράγματα που προανέφερα» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κύριος Α. Ιντζές.