Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Προς εμπορικό σύλλογο Ξάνθης ενταύθα: Συνεννοηθείτε μεταξύ σας πρώτα και έπειτα ζητήστε παρεμβάσεις από τον Δήμαρχο:

Δεν γνωρίζω αν τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, έχουν να χωρίσουν κάτι μεταξύ τους, αλλά δεν είναι δυνατόν να βγαίνουν ως σκόρπια διαδήλωση και να ζητούν παρεμβάσεις στο έργο των πλατειών, από τον Δήμαρχο. Συνεδριάστε μια φορά με πλήρη απαρτία όλων των μελών σας κύριοι, σε κάποια μεγάλη αίθουσα, ανταλλάξτε απόψεις και καταλήξτε σε συμπεράσματα, για τα οποία θα είναι σύμφωνη η πλειοψηφία των μελών σας και πολύ ευχαρίστως μετά να τα φιλοξενήσουν όλα τα ΜΜΕ της Ξάνθης. Δώστε μας την ευκαιρία να αγωνιστούμε σε κοινή πορεία και με κατεύθυνση προς το καλό της πόλης μας και όχι μόνο, αλλά αυτό για να γίνει θα πρέπει, όλα τα άλογα να πηγαίνουν προς την ίδια κατεύθυνση και όχι το κάθε ένα να διαλέγει τον δρόμο του.

Ο εξευτελισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας τροφοδοτείται από τον Καλλικράτη, μέσω της έμμισθης θέσης του συνηγόρου του πολίτη και της επιχείρησης:

Μπάχαλο έγινε η υπόθεση Καλλικράτης και ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα με την έμμισθη θέση που αφορά τον Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης. Εκτός του γεγονότος ότι εξευτελίζεται το Δημοτικό Συμβούλιο με αυτές τις αποφάσεις που επιτάσσει ο Καλλικράτης, η συμπεριφορά των δημοτικών συμβούλων την περασμένη Δευτέρα, ευτέλιζε τόσο τον θεσμό, όσο και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων που κατέθεσαν υποψηφιότητα. Από την αρχή της συνεδρίασης όλοι γνώριζαν πως δεν πρόκειται να βγει άκρη με την ψηφοφορία και αντί να τελειώνουν γρήγορα γρήγορα την υπόθεση, άρχισαν όλοι να μιλάνε για το κοντό και το μακρύ τους, προσπαθώντας να κάνουν επικοινωνιακή πολιτική, εις βάρος τόσο των ανθρώπων της ενημέρωσης που περίμεναν ώρες εκεί, όσο και των υποψηφίων για την θέση. Αν αυτό δεν είναι ο απόλυτος εξευτελισμός κύριοι, τότε τι άλλο θα μπορούσε να είναι;

Την στιγμή που οι συμπαραστάτες ζητούσαν συμπαραστάτη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ξάνθης, επιδίδονταν σε επικοινωνιακά παιχνίδια:

Συζητήσεις άνευ ουσίας και επίδειξη επικοινωνιακών παιχνιδιών από το σύνολο των δημοτικών συμβούλων Ξάνθης. Εδώ και δυο μήνες ανάλαβαν τα καθήκοντά τους και ακόμα νομίζουν πως βρίσκονται στο καφενείο της γειτονιάς, ενδιαφερόμενοι μόνο για να λένε τα ίδια πράγματα ο ένας μετά τον άλλον (έτσι για να προβληθούν από τα τοπικά ΜΜΕ, και να φανούν μέσα στην αφάνειά τους) και χωρίς κανένα άλλο ενδιαφέρον για το καλό της Πόλης μας. Δεν τους ένοιαζε που τόσοι υποψήφιοι για την θέση περίμεναν με αγωνία έξω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά τους ενδιέφερε το ποιος θα ρίξει πιο ευθύβολα τα βέλη προς τον άλλον, για την ευθύνη του βεβιασμένου της υπόθεσης που ακούει στο όνομα, κατάθεση αιτήσεων και ψηφοφορία για τον συμπαραστάτη του πολίτη και της επιχείρησης.

Με λάθος μάτια βλέπουν τις ρυθμίσεις που ζητούν στο έργο της ενοποίησης των πλατειών, κάποια από τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης:

Ανέφικτες ορισμένες αλλαγές στο σχεδιασμό του έργου της ενοποίησης των πλατειών και δεν τις βλέπουν μόνο όσοι λειτουργούν με γνώμονα την προχειρότητα. Δεν είναι μόνο το τι εικόνα θα δείξει ο Δήμαρχος Ξάνθης, αν πάρει απόφαση να προχωρήσει σε αλλαγές στο έργο της ενοποίησης των πλατειών και να δώσει σε κυκλοφορία κάποιον πεζόδρομο, αλλά δυστυχώς η Μ. Βόγδου όσο και να θέλει κανείς, δεν γίνεται να λειτουργήσει ως δρόμος με διπλή κατεύθυνση και αυτό θα πρέπει να το αντιληφθούν όσοι απαιτούν αλλαγές. Αν κάποια στιγμή αποφασιστεί να δοθούν σε ήπια κυκλοφορία οι πεζόδρομοι, αυτό θα γίνεται προς μια κατεύθυνση μόνο και με στόχο να κατευθύνονται πιο γρήγορα τα οχήματα προς το Δημοτικό πάρκινγκ, αλλά και προς τις εξόδους Καβάλας και Λάγους.

Όταν το Κράτος αδιαφορεί για τον Ελληνισμό, τον λόγο έχουν οι Επιχειρηματίες…
Πρόταση προς την Υπουργό Παιδείας, από τον Π. Εμφιετζόγλου, για να λειτουργήσει η Ελληνική Βιβλιοθήκη της Μύκης:


Με πρόταση του προς την Υπουργό Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, ο Πρόεδρος της Μηχανικής Α.Ε. Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, ζητά να του παραχωρηθεί το δικαίωμα της οικονομικής συντήρησης της μοναδικής Ελληνικής Βιβλιοθήκης που υπάρχει στα Πομακοχώρια (Δήμο Μύκης) για τα επόμενα δέκα χρόνια, επειδή όπως πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ, αυτή κλείνει επειδή το Υπουργείο Παιδείας στα πλαίσια του οικονομικού συμμαζέματος της χώρας, δεν θέλει (;), δεν μπορεί (;) να καλύψει τις δαπάνες που χρειάζονται. Είναι πραγματικά από τις κινήσεις που όχι μόνο σε συγκινούν, αλλά και σε αναγκάζουν να σκεφθείς ακόμα βαθύτερα και να αντιληφθείς τους τρόπους με τους οποίους η σημερινή Κυβέρνηση, επιδιώκει το ξεπούλημα της Θράκης.

Φιλοσοφίες της καθημερινότητας:

Όταν αυτός με τον οποίο έπινες όχι ένα, αλλά πολύ περισσότερα ποτά και ξόδευες ώρες ατελείωτες ταξιδεύοντας μαζί του, προσπαθεί να σου σκάψει τον λάκκο, τότε το μόνο που σου μένει είναι να ανάψεις τα αλάρμ και να περιμένεις μετά την προσπέρασή του, τον επόμενο λάκκο. Η προσπέραση είναι καλή μόνο όταν λύνονται τα προβλήματα, γιατί σε διαφορετική περίπτωση, αυτά θα συσσωρευτούν και θα σε καταπλακώσουν και τότε δεν θα υπάρχει διέξοδος.