Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Στον αστερισμό των πρόωρων εκλογών…

Στον αστερισμό των πρόωρων εκλογών…
Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου
Η εκλογολογία των ημερών δεν γνωρίζει όρια, αφού ο λόγος περί πρόωρων εκλογών πάει κι έρχεται, ετοιμάζοντας το κατάλληλο έδαφος για μια τέτοια εξέλιξη.
Για άλλη μια φορά, οι πολίτες κινούνται σε ένα αβέβαιο τοπίο, μη γνωρίζοντας τι ισχύει και τι όχι. Λαμβάνονται αποφάσεις χωρίς την σύμφωνη γνώμη των τελευταίων, οι οποίοι, ως είθισται, βρίσκονται, πάντοτε, στο έλεος των εξελίξεων.
Το μόνο σίγουρο είναι πως η σημερινή κυβέρνηση έχει αποτύχει πλήρως, σε ότι αφορά την εξυγίανση της εθνικής οικονομίας και οι πρόωρες εκλογές δεν αποτελούν λύση στο πρόβλημα της χώρας. Το τελευταίο που ενδιαφέρει την ελληνική κοινωνία είναι να μπει στην διαδικασία των εκλογών, γεγονός που θα συνεπάγεται, μια επιπλέον οικονομική και ηθική ταλαιπωρία.
Από την άλλη, δεν είναι λίγες οι φωνές διαμαρτυρίας, που επιθυμούν αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, αφού είναι γενική η αγανάκτηση του κόσμου για την πολιτική που ασκεί η σημερινή κυβερνώσα παράταξη.
Ούτε, βέβαια, η αξιωματική αντιπολίτευση είναι έτοιμη για μια εκλογική αναμέτρηση, με δεδομένο το γεγονός, πως η ήττα στις τελευταίες εθνικές εκλογές ήταν πολύ βαριά, με αποτέλεσμα η γαλάζια παράταξη να πασχίζει, ακόμη, να μαζέψει τα κομμάτια της.
Η κυβέρνηση δε, με τον τρόπο που διαχειρίστηκε τα οικονομικά ζητήματα του κράτους, δεν συγκεντρώνει την ισχυρή αποδοχή του κόσμου. Επομένως, ποιος ο λόγος να πάει σε εκλογές, αφού δεν έχει κάνει αυτά για τα οποία εκλέχθηκε στις τελευταίες εκλογές από τον, έτσι και αλλιώς, απογοητευμένο ψηφοφόρο;
Η χώρα δεν έχει ανάγκη από εκλογές, έχει ανάγκη από ουσιαστικές αλλαγές, ικανές να την βγάλουν από το δημοσιονομικό τέλμα, στο οποίο την οδήγησαν οι λάθος πολιτικές αποφάσεις τόσων χρόνων. Οι εκλογομάγειρες θα ήταν καλύτερα να ασχοληθούν με πιο σημαντικά θέματα, όπως τα πολλαπλά προβλήματα της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας, αντί να ανακατεύουν την τράπουλα των εκλογών, που στην παρούσα φάση δεν έχουν να προσφέρουν κάτι βιώσιμο στην χώρα. Ας κοιτάξουμε επιτέλους κατάμουτρα τα χάλια μας ως ελληνικό κράτος και να επιχειρήσουμε να τα αντιμετωπίσουμε με τρόπο αποτελεσματικό. Μας έχει κουράσει απίστευτα η άσκοπη φιλολογία, που το μόνο που επιφέρει είναι επιπλέον άγχη στον Έλληνα πολίτη.
Η κυβέρνηση, οπωσδήποτε, νιώθει τον κλοιό να σφίγγει γύρω από τον λαιμό της, αφού δεν μπόρεσε να διαχειριστεί σωστά το δημόσιο χρέος, ούτε και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του κόσμου, γι’ αυτό, εξάλλου, η φημολογία των πρόωρων εκλογών αποκτά βαρύτητα, ξεφεύγοντας από τα ασφυκτικά πλαίσια μιας απλής θεωρίας.