Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Και πάλι στο προσκήνιο τα προβλήματα της ενοποίησης

Σε διάλογο καλεί ο εμπορικός κόσμος της Ξάνθης τους αρμοδίους,
ώστε να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα των συναδέλφων τους
επί της οδού Ηρώων

Και πάλι στο προσκήνιο
τα προβλήματα της ενοποίησης

Ευθύμης Μίλκογλου, Πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ξάνθης:
«Δεν είμαστε ειδικοί, ούτε γνωρίζουμε ποιες από τις προτάσεις του κυρίου Κοκαλίδη μπορούν να υλοποιηθούν. Ζητάμε, ωστόσο, να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με τους αρμοδίους, προκειμένου να τις εξετάσουμε και να δούμε τι μπορεί να γίνει, ώστε να βοηθηθούν οι συνάδελφοι που διατηρούν τα καταστήματά τους επί της οδού Ηρώων. Θεωρώ, ότι μπορούν να βρεθούν λύσεις, αυτές θα πρέπει να ψάξουμε»

Νεκρό σημείο η Ηρώων από τότε
που έγινε πεζόδρομος ο εμπορικός δρόμος

Αλλαγές στο κυκλοφοριακό της Ξάνθης ζητάνε οι έμποροι της πόλης, δια του συλλόγου τους, αφού, όπως επισημαίνουν και μέσα από την σχετική επιστολή τους, ο εμπορικός ιστός πλήττεται από τις κυκλοφοριακές ανωμαλίες (βλέπε πεζοδρόμηση Ηρώων και Βόγδου που έχει κόψει την πόλη στα δύο).
Το έργο της ενοποίησης των πλατειών έχει λάβει αρνητικό πρόσημο από τους περισσότερους καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται επί της οδού Ηρώων, καθώς σύμφωνα με αυτά που επισημαίνουν, η μετατροπή του δρόμου σε πεζόδρομο έχει συμβάλει στην κάθετη πτώση του τζίρου τους. Η καταναλωτική κίνηση περιορίστηκε και πολλά καταστήματα οδηγήθηκαν στον «μαρασμό» τους.
«Εμείς σαν εμπορικός σύλλογος έχουμε την υποχρέωση να εκφράζουμε τα προβλήματα των συναδέλφων μας. Όπως είναι ευρέως γνωστό, πολλοί συνάδελφοί μας, καταστηματάρχες επί της οδού Ηρώων, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, από τότε που έγινε η πεζοδρόμηση του δρόμου, γι’ αυτό και συμφωνούμε με τις προτάσεις που έκανε ο κύριος Κοκαλίδης, όσον αφορά τις ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ξάνθης, κύριος Ευθύμης Μίλκογλου, μέσα από σχετικές δηλώσεις του στην εφημερίδα μας.
Σύμφωνα με αυτά που διευκρινίζει στην συνέχεια ο κύριος Ε. Μίλκογλου, οι έμποροι είναι ανοιχτοί σε διάλογο με τους αρμοδίους φορείς, όσον αφορά την υλοποίηση, αν όχι όλων, τουλάχιστον ορισμένων από τις σχετικές προτάσεις του κυρίου Κοκαλίδη.
«Δεν είμαστε ειδικοί, ούτε γνωρίζουμε ποιες από τις προτάσεις του κυρίου Κοκαλίδη μπορούν να υλοποιηθούν. Ζητάμε, ωστόσο, να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με τους αρμοδίους, προκειμένου να τις εξετάσουμε και να δούμε τι μπορεί να γίνει, ώστε να βοηθηθούν οι συνάδελφοι που διατηρούν τα καταστήματά τους επί της οδού Ηρώων. Θεωρώ, ότι μπορούν να βρεθούν λύσεις, αυτές θα πρέπει να ψάξουμε» καταλήγει ο κύριος Ε. Μίλκογλου.