Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Τα χάλια της έχει η 12 Αποστόλων κύριοι του Δήμου Ξάνθης. Και πάλι τα προβλήματα από τα καπάκια φρεατίων της ΔΕΥΑΞ:

Μπορεί ο αγαπητός Δήμαρχος να υπερηφανεύεται για το τερατούργημα από κυκλοφοριακής άποψης, αλλά δυστυχώς όπως φαίνεται δεν έχει μάτια για άλλες περιοχές της πόλης μας. Δυστυχώς όπως διαπίστωσα, κανένας από τους αρμόδιους του Δήμου Ξάνθης δεν πέρασε εδώ και αρκετό καιρό από την οδό 12 Αποστόλων, για να διαπιστώσει την κατάσταση του οδοστρώματος και τα προβλήματα που αυτό παρουσιάζει, στα σημεία όπου υπάρχουν τα καπάκια των φρεατίων της ΔΕΥΑΞ. Ούτε οι κύριοι της ΔΕΥΑΞ δεν ενδιαφέρονται, ούτε όμως και οι κύριοι του Δήμου Ξάνθης και αυτό με λυπεί ιδιαίτερα. Πριν λίγες ημέρες οι κύριοι της ΔΕΥΑΞ ήθελαν να βγουν και από πάνω, αλλά δυστυχώς οι εξελίξεις μαυρίζουν για ακόμα μια φορά την εικόνα της ΔΕΥΑΞ και κατ’ επέκταση του Δήμου. Ξάνθη δεν είναι μόνο η κεντρική πλατεία κύριοι και αυτό θα πρέπει να το κατανοήσετε.

Αφού κατέστρεψαν την κυκλοφορία μας στην Ξάνθη, αποφάσισαν να μαυρίσουν και τα Χριστούγεννα μας:

Κανείς πλέον δεν θέλει να μένει στην Ξάνθη, έτσι όπως κατάντησε. Καλές οι πεζοδρομήσεις, καλά τα πάρκα και το πράσινο, αλλά δυστυχώς δεν κάνουν την ζωή μας καλύτερη. Τις ημέρες που διανύουμε (Άγιες των Χριστουγέννων τις λέει ο λαός μας), μαυρίζει η ψυχή μας κάθε φορά που περπατάμε στους δρόμους της Ξάνθης, αφού ο φετινός διάκοσμος για τα Χριστούγεννα, είναι αντάξιος του βραβείου της μιζέριας. Είναι δυνατόν να κατασκευάζετε τόσα έργα, να ξοδεύετε τόσα χρήματα και να μην τα διακοσμείτε κατάλληλα, υποχρεώνοντας τους Ξανθιώτες να βγουν βόλτα στην αγορά με κέφι και διάθεση; Τα δυο στοιχεία που αναφέρω, είναι αυτά που μας χρειάζονται για να χαμογελάσουμε λίγο και δυστυχώς κανένας από εσάς, δεν φρόντισε να μας στηρίξει. Στολισμένα τα πάρκα στις συνοικίες όπου διαμένουν Δημοτικοί Σύμβουλοι και Αντιδήμαρχοι και σε κεντρικά σημεία της Ξάνθης, επικρατεί η μιζέρια.

Προς Νομάρχη Ξάνθης Γ. Παυλίδη ενταύθα: Αν τα χρήματα που ξόδεψε η Νομαρχία Ξάνθης, για έργα στην ορεινή περιοχή, τα ξόδευε στον κάμπο, τότε η Ξάνθη θα αποτελούσε πρότυπο για όλον τον κόσμο:

Μια μικρή βόλτα να κάνει κάποιος με το αυτοκίνητό του και να διασχίσει τους πεδινούς δρόμους του Νομού μας, θα παρατηρήσει πως η φύση της περιοχής μας είναι κόσμημα και αν οι δρόμοι ήταν σε καλή κατάσταση, χωρίς πολλές επικίνδυνες στροφές και λακκούβες από τις βροχοπτώσεις, θα αποτελούσε πόλο έλξης του κόσμου. Αν τα χρήματα που δαπανήθηκαν από την Νομαρχία Ξάνθης για έργα στην ορεινή περιοχή, είχαν δαπανηθεί στον κάμπο, είμαι σίγουρος πως η Ξάνθη θα αποτελούσε πρότυπο για όλον τον κόσμο και όλοι θα αναφέρονταν με τα καλύτερα. Αυτά έτσι φιλικά…

Παρέλυσαν τα πάντα από την χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση:


Η Ελλάδα σε κώμα για ακόμα μια φορά, αφού η χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση είχε τεράστια επιτυχία. Ακόμα και στην Ξάνθη η πορεία που έγινε, είχε πρωτοφανή συμμετοχή κόσμου και οι φωνές των διαδηλωτών γέμιζαν τους δρόμους της Ξάνθης. Η Κυβέρνηση συνεχίζει το καταστροφικό της για την Ελλάδα έργο και όσες απεργιακές κινητοποιήσεις και να γίνουν, δεν φαίνεται να αλλάζει απόψεις, αφού το μοναδικό που θέλει ο Πρωθυπουργός αυτήν την στιγμή, είναι να μην χαλάσει τις σχέσεις του, με τα αφεντικά που θέλει να μας φορτώσει από την ημέρα που ανέλαβε την Πρωθυπουργική καρέκλα. Είναι λογικό όταν οι άνθρωποι είναι ανεπάγγελτοι και δεν έχουν δουλέψει ποτέ στην ζωή τους, να θέλουν να φορτώσουν στον απλό κοσμάκη τα αφεντικά, επιχειρώντας την πλήρη υπόταξη των Ελλήνων σε όλα αυτά τα καταστροφικά για την χώρα μας σχέδια που εφαρμόζονται.

Η εξίσωση στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης με αυτήν του πετρελαίου κίνησης, είναι ο εφιάλτης της νέας χρονιάς. Θα χαθούν ζωές για μια φέτα ψωμί:


Γέμισαν με σόμπες ξανά τα σπίτια και κανένας δεν θέλει να ξοδέψει ούτε μια σταγόνα από το πετρέλαιο που έχει μείνει στις δεξαμενές. Επίσης κανείς δεν θέλει να σκέφτεται πως από την νέα χρονιά, θα πρέπει να προμηθευτεί πετρέλαιο θέρμανσης στην τιμή που έχει το πετρέλαιο κίνησης, αφού από τώρα βλέπει την τσέπη του άδεια. Ευτύχημα για όλους μας είναι πως ο καιρός μας λυπήθηκε και δεν ζήσαμε το κρύο όπως άλλες χρονιές, αφού ακόμα και πριν από μια εβδομάδα, άνετα κυκλοφορούσες με κοντομάνικο μπλουζάκι και ένα απλό μπουφάν. Ο κόσμος πλέον αρχίζει να ψάχνει λύσεις για να ζεσταθεί, αλλά και για να ανταπεξέλθει στα έξοδα τα οποία πλέον είναι δυσβάσταχτα για όλους μας. Αυτά τα μέτρα δυστυχώς, θα ωθήσουν τον κατά τα άλλα φιλήσυχο λαό μας σε εμφύλιο και σίγουρα θα δούμε να χάνονται ζωές για ένα κομμάτι ψωμί.