Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Εντυπωσιακή επιτυχία για την χθεσινή απεργία

Σε απεργιακό κλοιό βρέθηκε εχθές όλη η χώρα, με αιχμή του δόρατος το πολυνομοσχέδιο για τις νέες εργασιακές σχέσεις και τις περικοπές στις ΔΕΚΟ

Εντυπωσιακή επιτυχία
για την χθεσινή απεργία


Χαράλαμπος Ευστρατίου, Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης:
«Πρέπει όλοι να καταλάβουν, ότι δεν φταίμε εμείς για το ότι έχει καταρρεύσει η Ελλάδα. Οι πολιτικοί είναι αυτοί που πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να βρουν τις λύσεις για να βγάλουν την χώρα από την κρίση. Και όταν λέμε λύσεις, εννοούμε λύσεις ανάπτυξης και ευημερίας και όχι των περικοπών και της εξόντωσης του ελληνικού λαού»


Παρότι τσουχτερό το χθεσινό κρύο, δεν ήταν λίγοι αυτοί που αψηφώντας τις καιρικές συνθήκες, αποφάσισαν να βγουν στους δρόμους της Ξάνθης, προκειμένου να δηλώσουν την έντονη δυσφορία και αντίθεσή τους στο πολυνομοσχέδιο για την κατάργηση των παραδοσιακών εργασιακών σχέσεων και τις περικοπές των μισθών στις ΔΕΚΟ.
Παρέλυσε όλη η χώρα στα πλαίσια της χθεσινής γενικής πανελλαδικής και πανεργατικής απεργιακής κινητοποίησης, καθώς εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα, συνταξιούχοι και άνεργοι, αλλά και όλοι οι αγανακτισμένοι πολίτες της χώρας, διαδήλωσαν δυναμικά ενάντια στα νέα εργασιακά μέτρα.
Εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, υπάλληλοι των Τραπεζών, ιατροί και εργαζόμενοι από πολλούς άλλους κλάδους αρνήθηκαν να εργαστούν, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο επίμαχο πολυνομοσχέδιο.
Από πολύ νωρίς άρχισε να συγκεντρώνεται κόσμος και στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης στα πλαίσια της χθεσινής απεργίας. Πολίτες διαφόρων ηλικιών και από όλους τους χώρους, διαδήλωσαν από κοινού, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα στην κυβέρνηση.
Αναφορικά με την χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση μιλάει στην ΦτΞ ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, κύριος Χαράλαμπος Ευστρατίου, επισημαίνοντας τα ακόλουθα:
«Η σημερινή απεργία είναι μια ακόμη επαναλαμβανόμενη απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ για το νομοσχέδιο «έκτρωμα» που πάει να περάσει η κυβέρνηση. Αυτή την στιγμή, όλοι οι εργαζόμενοι νιώθουν να καταρρέουν οι εργασιακές τους σχέσεις, αφού μέρα με την μέρα μειώνονται ακόμη περισσότερο οι αποδοχές τους.
Θέλουμε την ύστατη αυτή στιγμή η κυβέρνηση να πάρει άλλα μέτρα. Οι εργαζόμενοι είναι πάντα αυτοί που πληρώνουν την νύφη. Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτό, ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να μπει σε μια σωστή τροχιά και να κυλήσουν ήρεμα και ειρηνικά τα πράγματα στην χώρα μας. Το μόνο που ζητάμε είναι σταθερές εργασιακές σχέσεις και ανάπτυξη, για να μπορέσει να δουλέψει ο κόσμος και να ζήσει αξιοπρεπώς».
Ερωτηθείς, σχετικά με το εάν θεωρεί, πως είναι εύκολο να ανατραπεί το πολυνομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, με δεδομένο το γεγονός, ότι δεν είναι μόνον η κυβέρνηση αυτή που αποφασίζει, αλλά και η περιβόητης τρόικας, η οποία μάλιστα προωθεί δυναμικά τα κυβερνητικά μέτρα, ο κος Χ. Ευστρατίου υπογραμμίζει με νόημα ότι «θεωρώ, πως πάνω από όλα είναι ο ελληνικός λαός. Πάνω από όλα είναι οι εργαζόμενοι. Πάνω από όλα είμαστε εμείς, οπότε όλα μπορούν να ανατραπούν, εάν εμείς το επιδιώξουμε και το θελήσουμε».
Σε ερώτηση, εάν οι εργαζόμενοι ζητάνε να γίνει ανατροπή ή μόνον κάποιες ουσιαστικές τροποποιήσεις σε ορισμένα άρθρα του πολυνομοσχεδίου, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, αναφέρει ότι «ζητάμε ανατροπή του πολυνομοσχεδίου, καθώς όλα του τα σημεία είναι ενάντια στους εργάτες και τον ελληνικό λαό».
Ενώ, δεν παρέλειψε να εκφράσει την αισιοδοξία του για την επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων εάν υπάρχει δυναμική συσπείρωση όλων των εργαζομένων, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «ήδη, η σημερινή απεργία έχει πολύ μεγάλη συμμετοχή. Ο κόσμος έχει αρχίσει σιγά-σιγά να καταλαβαίνει, ότι σε λίγο καιρό θα έχουμε τόσο μεγάλα οικονομικά προβλήματα, που δε θα μπορούμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας».
Ερωτηθείς, σχετικά με το εάν συνεχίσουν οι εργαζόμενοι να απαντάνε με απεργιακές κινητοποιήσεις, σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, ο κος Χ. Ευστρατίου τονίζει με έμφαση πως «σίγουρα, δεν σταματάμε εδώ και συνεχίζουμε μέχρι τελικής πτώσης».
Κλείνοντας, ο κύριος Ευστρατίου στέλνει ένα μήνυμα με νόημα, επισημαίνοντας ότι «πρέπει όλοι να καταλάβουν, ότι δεν φταίμε εμείς για το ότι έχει καταρρεύσει η Ελλάδα. Οι πολιτικοί είναι αυτοί που πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να βρουν τις λύσεις για να βγάλουν την χώρα από την κρίση. Και όταν λέμε λύσεις εννοούμε λύσεις ανάπτυξης και ευημερίας και όχι των περικοπών και της εξόντωσης του ελληνικού λαού».