Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Όλα οδεύουν προς την καταστροφή και στο ΠΑΣΟΚ τα βλέπουν με άλλο μάτι

Ένα βήμα προς την ανάπτυξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το “καλάθι των τοπικών προϊόντων”

Όλα οδεύουν προς την καταστροφή
και στο ΠΑΣΟΚ τα βλέπουν με άλλο μάτι

Έπαιξαν θετικό ρόλο οι πέντε Υπουργοί του τόπου, για την θετική αυτή εξέλιξη, που αναμένεται να τονώσει την τοπική οικονομία της Περιφέρειας

Αχιλλέας Τσαρτσάρας, Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης:
«Τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, όπως διάφορα τρόφιμα και ποτά, θα πάρουν την θέση που τους αρμόζει στην ντόπια αγορά, αλλά και στο εξωτερικό. Θα αποκτήσουν σφραγίδα γνησιότητας βιολογικών προϊόντων και θα στηριχθούν με όλα τα δυνατά μέσα»

Ευχάριστα νέα φτάνουν για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η οποία θα αποκτήσει το δικό της «καλάθι τοπικών προϊόντων», ύστερα από σχετική απόφαση της κυβέρνησης, στην προσπάθεια του κράτους να στηρίξει την τοπική οικονομία της περιοχής.
Αξίζει να σημειωθεί, πως η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μαζί με την Περιφέρεια Κρήτης, είναι οι μοναδικές Περιφέρειες της χώρας μας, οι οποίες απολαμβάνουν του δικαιώματος να έχουν το δικό τους “καλάθι τοπικών προϊόντων”, που σημαίνει πιστοποιημένα τοπικά προϊόντα, προκειμένου αυτά να προωθηθούν στην υπόλοιπη χώρα, αλλά και στο εξωτερικό.
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μια πλούσια πηγή διαφόρων σημαντικών προϊόντων, επιτέλους θα μπορέσει να τα αναδείξει, ώστε να τύχει της ανάλογης αναγνώρισης. Σίγουρα, μια τέτοια εξέλιξη, αποτελεί ένα βήμα προς την ανάπτυξη, τουλάχιστον όσον αφορά τον τόπο μας, καθώς τα προϊόντα που παράγει θα αποκτήσουν σφραγίδα γνησιότητας και θα στηριχθούν με την κατάλληλη τεχνογνωσία, αλλά και τα κατάλληλα κονδύλια, προερχόμενα από κοινοτικά προγράμματα.
Σχετικά με το θέμα μιλάει στην εφημερίδα μας ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, κύριος Αχιλλέας Τσαρτσάρας, επισημαίνοντας πως «πιστός στις δεσμεύσεις του πως θα δει με διαφορετικό μάτι την Περιφέρειά μας, ο πρωθυπουργός κάνει πράξη τα σχέδιά του» και συνεχίζει λέγοντας ότι «αμέσως μετά την Περιφέρεια Κρήτης, θα εφαρμοστεί και στην δική μας Περιφέρεια το πιλοτικό πρόγραμμα “καλάθι τοπικών προϊόντων”, το οποίο θα περιλαμβάνει την στήριξη κυρίως από κοινοτικά κονδύλια. Επίσης, τα κίνητρα στήριξης θα προέρχονται από το πρόγραμμα “Αλέξανδρος Μπαλτατζής”».
Και καταλήγει «τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, όπως διάφορα τρόφιμα και ποτά, θα πάρουν την θέση που τους αρμόζει στην ντόπια αγορά, αλλά και στο εξωτερικό. Θα αποκτήσουν σφραγίδα γνησιότητας βιολογικών προϊόντων και θα στηριχθούν με όλα τα δυνατά μέσα».
Να σημειωθεί δε, ότι σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, σύντομα αναμένεται επίσκεψη του Υπουργού Γεωργίας, κυρίου Σκανδαλίδη μαζί με τους Υφυπουργούς του, στην έδρα της Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, την πόλη της Κομοτηνής, προκειμένου να έχουν σχετική συζήτηση αναφορικά με το θέμα. Παράλληλα, σύμφωνα και με αυτά που επισημαίνει στην ΦτΞ ο κος Α. Τσαρτσάρας, το γεγονός, ότι πέντε Υπουργοί της κυβέρνησης κατάγονται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν είναι άσχετο με την θετική εξέλιξη που είχαμε για την περιοχή μας, όσον αφορά το “καλάθι τοπικών προϊόντων”, που αναμένεται να αναγάγει σε σημαντικό οικονομικό παράγοντα τον τόπο μας.