80% με 90% η πληρότητα των ξενοδοχείων Ξάνθης για τις ΘΛΕ
Απόστολος Αγκόρτσας, Αντιπρόεδρος Ξενοδόχων Ξάνθης:
«Υπάρχει ενδιαφέρον και κρατήσεις»
«Υπάρχει ενδιαφέρον και κρατήσεις»
Συγκρατημένες είναι οι τιμές για τις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχειακές μονάδες της Ξάνθης για την περίοδο των Θρακικών Λαογραφικών Εκδηλώσεων, σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει στην ΦτΞ ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ξάνθης και Αντιδήμαρχος του τμήματος Πρασίνου Ξάνθης, κύριος Απόστολος Αγκόρτσας.
Βέβαια, οι τιμές κυμαίνονται σε διαφορετικά επίπεδα από ξενοδοχείο σε ξενοδοχείο, γεγονός, που οφείλεται στις εγκρίσεις που έχουν πάρει από τον ΕΟΤ. Όπως μας ενημερώνει και ο κύριος Α. Αγκόρτσας, ο ΕΟΤ επιτρέπει στους ξενοδόχους να επιλέγουν την τιμή, ανάλογα με το όριο που έχει θέσει, αλλά προς τα κάτω και όχι προς τα πάνω.
Σε γενικές γραμμές μπορούμε να σημειώσουμε, ότι οι τιμές κυμαίνονται από 70 μέχρι και 180 ευρώ όσον αφορά τον Νομό Ξάνθης, χωρίς κάποιος από τους επιχειρηματίες του κλάδου να λειτουργεί παράνομα. Ο καθένας από τους ξενοδόχους καθορίζει την τιμή, όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, με βάση το όριο που έχει μπει από τον ΕΟΤ, πάντοτε προς τα κάτω.
Με αυτά τα δεδομένα, κάποιος ενδιαφερόμενος, που επιθυμεί να έρθει και να μείνει στην όμορφη Ξάνθη, για να ζήσει στους ρυθμούς του καρναβαλιού της, μπορεί να επιλέξει ανάλογα με τα «θέλω» και το βαλάντιό του, το ξενοδοχείο της αρεσκείας του. Οι τιμές είναι πολύ καλές, με αποτέλεσμα να υπάρχει πληρότητα της τάξης 80% με 90%.
«Μάλλον θα γεμίσουν τα ξενοδοχεία της Ξάνθης» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κύριος Α. Αγκόρτσας, με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν, αφού, όπως αναφέρει,«υπάρχει ενδιαφέρον και κρατήσεις».
Όπως συμπληρώνει στην συνέχεια ο κος Α. Αγκόρτσας, φέτος δε θα δούμε να γεμίζουν και τα ξενοδοχεία της Αλεξανδρούπολης από ξένους επισκέπτες, που θέλουν να έρθουν στο καρναβάλι της Ξάνθης, λόγω σχετικά μακρινής απόστασης, που συνεπάγεται περαιτέρω έξοδα. Είναι, εξάλλου, γνώριμη η κατάσταση, όταν τα ξενοδοχεία των γειτονικών πόλεων γέμιζαν από επισκέπτες, οι οποίοι έρχονταν στην περιοχή, για το ξακουστό Ξανθιώτικο καρναβάλι. Το 2009, για παράδειγμα, η Αλεξανδρούπολη είχε επωφεληθεί από την μεγάλη επισκεψιμότητα στην Ξάνθη, αφού δεν ήταν λίγοι οι ξένοι επισκέπτες που αναζήτησαν καταλύματα στην πόλη του Έβρου. Φέτος, τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ, γεγονός που δεν επιτρέπει μια τέτοια εξέλιξη.
Σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει στην εφημερίδα μας ο κύριος Α. Αγκόρτσας, οι επισκέπτες που έχουν κάνει κράτηση σε ξενοδοχεία της Ξάνθης προέρχονται από σχετικά κοντινές πόλεις που φτάνουν μέχρι την Βέροια. Οι αυξημένες δαπάνες μετακίνησης δεν επιτρέπουν σε ενδιαφερόμενους από μακρινές πόλεις, όπως λόγου χάρη την Αθήνα, να έρθουν στην Ξάνθη.