Καταστροφές από την επέλαση
των Βαρβάρων (Καρναβαλιστών και επισκεπτών)
Κάθε χρόνο το πράσινο
της Ξάνθης «βιάζεται»
της Ξάνθης «βιάζεται»
- Προτάσεις του Αντιδημάρχου Πρασίνου Ξάνθης για την προστασία της περιοχής του Λιμνίου
Δεν είναι η πρώτη φορά που αναφερόμαστε στο συγκεκριμένο θέμα και σίγουρα κανένας Ξανθιώτης, κάτοικος της πόλης μας, δεν μένει ευχαριστημένος με τις εικόνες που παρατηρεί, μετά την λήξη του Καρναβαλιού. Το πράσινο της πόλης (παρτέρια στην γνωστή «παραλία» και στο Λιμνίο) θυμίζουν εποχή επέλασης βαρβάρων και σίγουρα αυτό σημαίνει και την επιπλέον εκταμίευση χρημάτων, προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές. Αποτελεί πλέον κοινό μυστικό ανάμεσα στου Ξανθιώτες, πως άλλοι κονομάνε και άλλοι πληρώνουν την νύφη και σίγουρα κανένας δεν μπορεί αυτό να το αμφισβητήσει. Επιλέξαμε να ζητήσουμε και την άποψη του καθ’ ύλην αρμόδιου Αντιδημάρχου κυρίου Αγκόρτσα, προκειμένου να έχουμε μια σφαιρική άποψη για το θέμα και φιλοξενούμε σήμερα τις απόψεις καθώς και τις προτάσεις του, προκειμένου να απαλλαχτούμε από αυτήν την αρνητική εξέλιξη των πραγμάτων.
Ο κύριος Α. Αγκόρτσας επισημαίνει, πως οι ζημιές θα πρέπει να υπολογιστούν και να εξεταστούν μετά την ολοκλήρωση των ΘΛΕ, υπογραμμίζοντας ότι, κάθε χρόνο μετράμε μεγάλες υλικές ζημιές στην περιοχή του Λιμνίου, και της «παραλίας» παρότι, αυτές αποκαθίστανται, κάθε φορά, μειώνοντας τα αποθεματικά του Δήμου.
Όπως αναφέρει ο κος Α. Αγκόρτσας «ορδές βαρβάρων έρχονται, για να καταστρέψουν αυτή την ομολογουμένως πανέμορφη περιοχή, που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο. Πρόκειται, συνήθως, για ξένους επισκέπτες. Δεν αρκούν οι εργασίες αποκατάστασης που γίνονται, γιατί οι καταστροφές συνεχίζονται».
Μάλιστα, ο κος Α. Αγκόρτσας έχει ετοιμάσει κάποιες πολύ ουσιαστικές προτάσεις, ως Αντιδήμαρχος Πρασίνου, προκειμένου να προστατευτεί η εν λόγω περιοχή.
Προτείνει, λοιπόν, την φύλαξη της περιοχής, αλλά και την δημιουργία περίφραξης, ώστε κανένας επιτήδειος να μην μπορεί να προκαλέσει φθορές στο μέρος, το οποίο, όπως τονίζει, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για άλλες δράσεις, όπως μαθητικές εκδρομές ή ακόμη και εκθέσεις ανθοκομικής.
«Το κόστος αποκατάστασης είναι μεγαλύτερο από το κόστος φύλαξης» υπογραμμίζει με έμφαση ο κύριος Α. Αγκόρτσας, όσον αφορά τις φθορές που δέχεται κάθε φορά η περιοχή του Λιμνίου. Ο τελευταίος, μάλιστα, κλείνει, αναφέροντας, πως οι προτάσεις του θα παρουσιαστούν και εγγράφως στον Δήμο Ξάνθης, ώστε να προστατευτεί η περιοχή από τους βανδαλισμούς που δέχεται, ιδιαίτερα, δε, για την περίοδο των ΘΛΕ.