Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Θα τα βροντήξει όλα κάτω και θα φύγει ο Πρόεδρος φορέα:
Να την κάνει με ελαφρά , σκέφτεται και μάλιστα αυτήν την εβδομάδα, πρόεδρος του οποίου το όνομα δεν αναφέρουμε προς το παρόν για ευνόητους λόγους. Αφού τα έκανε μπάχαλο, εκμεταλλευόμενος τους πολιτικούς προστάτες που τον τοποθέτησαν σε προεδρική θέση, σκέφτεται να τα βροντήξει άμεσα και να την κάνει όσο το δυνατόν πιο σιωπηλά, ώστε να μην ανοίξει ρουθούνι. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο συγκεκριμένος Πρόεδρος, μετά από τις εξελίξεις στον φορέα όπου είναι καπετάνιος και μετά από την παρέμβαση Επιθεωρητών εργασίας και άλλων ελεγκτικών μηχανισμών, ένιωσε να τον ζώνουν τα φίδια και προσπαθεί να συμμαζέψει, όσο το δυνατόν περισσότερα από τα ασυμμάζευτα. Για το θέμα θα έχουμε εξελίξεις άμεσα και το σίγουρο είναι πως θα είναι ραγδαίες…

Σήμερα ο Ραδιομαραθώνιος για το Γηροκομείο Ξάνθης, την στιγμή που κάποιοι δείχνουν με παρρησία την μικροψυχία τους:
Σήμερα στις δέκα το πρωί αναμένεται να ξεκινήσει ο Ραδιομαραθώνιος για την εκταμίευση χρημάτων, τα οποία θα βοηθήσουν στην συνέχιση της λειτουργίας του Γηροκομείου Ξάνθης ο Μ. Βασίλειος. Μπορεί εδώ και αρκετές ημέρες να προετοιμάζεται αυτή η ραδιοφωνική εκπομπή και να προσπαθούν οι εμπνευστές της να καταφέρουν γρήγορα τον συντονισμό, αλλά δυστυχώς για ακόμα μια φορά, οι μικρόψυχοι δεν δίστασαν να διαφημίσουν τον αρρωστημένο εαυτό τους. Άρχισαν δεξιά και αριστερά να διαδίδουν πως το γηροκομείο έχει περιουσιακά στοιχεία και από την εκμετάλλευσή τους θα μπορούσε να επιβιώνει οικονομικά, χωρίς όμως ποτέ να παρουσιάσουν κάποιο στοιχείο, το οποίο να αποδεικνύει πως έχουν δίκια.

Καταμετρούν τους κάδους στην καθαριότητα του Δήμου Ξάνθης. Από Δήμαρχος Κλητήρας; Έντονη η ενασχόλησή του με τις ευθύνες της Αντιδημαρχίας:
Ότι από πρόεδρος μεγάλης συνεταιριστικής εταιρίας, θα έφτανε σε σημείο να μετρά και να καταγράφει τους κάδους των σκουπιδιών, δεν το φανταζόταν κανένας. Ο λόγος για τον γνωστό μέχρι πρότινος Αντινομάρχη της φωτιάς και του πάγου, Π. Ταρενίδη, ο οποίος μετά την εκλογή του στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, αξιοποιήθηκε από τον Δήμαρχο Ξάνθης στην θέση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας. Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, ο Π. Ταρενίδης, ξαμολήθηκε στους δρόμους της Ξάνθης καταμετρώντας αυτά που παραλαμβάνει, αλλά και για να γνωρίζει από πρώτο χέρι τις περιοχές ευθύνης του πόστου που του εμπιστεύτηκε ο Δήμαρχος Ξάνθης.
Θα μπορούσαμε να πούμε πως από Δήμαρχος έγινε κλητήρας, αν δεν γνωρίζαμε πως έχει μανία με ότι καταπιάνεται και πως δεν του αρέσει η ενασχόληση με τα κοινά, αλλά σίγουρα δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό της αντιμισθίας του Αντιδημάρχου που θα λαμβάνει κάθε μήνα.
Πάντως αξιόπιστες πηγές μου ανέφεραν, πως ο Π. Ταρενίδης έχει πάρει τον δρόμο της συνταξιοδότησης από την υπηρεσία στην οποία μέχρι σήμερα εργαζόταν στην πρώην Νομαρχία Ξάνθης και θα έχει απεριόριστο χρόνο να ασχοληθεί με τα κοινά.