Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##

Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Η ξεφτίλα της ξεφτίλας με τον αντικαπνιστικό και ρατσιστικό νόμο. Κάνει πίσω η Κυβέρνηση μπροστά στην λαϊκή κατακραυγή:

Δεν τα βγάζει πέρα η Κυβέρνηση και σίγουρα δεν υπάρχει περίπτωση να βρει λύσεις, αφού μπορεί να έχει όλη την καλή διάθεση να περάσει νομοσχέδια και να τα θέσει σε εφαρμογή στην χώρα μας, αλλά σε όλα όπως φαίνεται λογαριάζει χωρίς τον Ξενοδόχο. Όπου ο Ξενοδόχος είναι ο Ελληνικός λαός που δείχνει να ξυπνά από τον λήθαργο και να παίρνει την κατάσταση στα χέρια του. Κάπως έτσι έγινε και με τον γέλιο έως τραγελαφικό αντικαπνιστικό νόμο, τον οποίο η ίδια η Κυβέρνηση σήμερα σκέφτεται να τον μεταλλάξει σε κάτι πιο ευνοϊκό για τους Έλληνες και δη για τους καταστηματάρχες. Οι πρώτες σκέψεις κάνουν λόγο για απαγόρευση του καπνίσματος μέχρι μια συγκεκριμένη ώρα και μετά οι θαμώνες θα μπορούν να καπνίζουν άνετα, ενώ κάποιες άλλες σκέψεις μιλούν για χαλαρότητα των ελέγχων. Το πρόβλημα σε όλη αυτή την κατάσταση, είναι πως τίποτε δεν ξεκαθαρίζει και πως η σημερινή Κυβέρνηση δεν θέλει να πράξει τα ευκόλως εννοούμενα.

Μόνο με τις ενέργειες του Π. Σγουρίδη παρέμενε ανοιχτό το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ξάνθης, αλλά κάποιοι μάλλον έχουν επιλεκτική μνήμη:

Πολλά γράφτηκαν και ακούστηκαν τελευταία για το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ξάνθης και το προσωρινό (;) κλείσιμο του, αλλά δυστυχώς κανένας δεν έγραψε όλη την αλήθεια. Το 412 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ξάνθης πολλές φορές επιχείρησαν να το κλείσουν, τόσο η Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ όσο και αυτή της ΝΔ, αλλά βρήκαν σκληρό αντίπαλο σε αυτές τους τις προσπάθειες τον Π. Σγουρίδη, ο οποίος πότε με παρεμβάσεις του στην Βουλή και πότε με δημόσιες τοποθετήσεις του κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια να διατηρήσει σε λειτουργία το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ξάνθης, μέχρι που ήρθε η ώρα του Ευάγγελου Βενιζέλου να το κλείσει με πρωθυπουργό τον Γεώργιο Παπανδρέου. Η αλήθεια πρέπει να λέγεται και σίγουρα θα πρέπει να την μαθαίνουν όλοι.

Πολλοί οι μνηστήρες για το Δασικό Χωριό του Λειβαδίτη:

Εδώ και δυο ημέρες συνεχώς γραφούμε για τους Δημοτικούς Συμβούλους της Παράταξης του Δημάρχου Ξάνθης, οι οποίοι έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να καταλάβουν θέσεις και αξιώματα που έχουν βάλει στο μάτι. Παραδείγματα μέχρι σήμερα δεν αναφέραμε, θεωρώντας πως ο Δήμαρχος Ξάνθης επιτέλους θα τους συμμαζέψει, αλλά σήμερα βλέπουμε η κατάσταση να έχει ξεφύγει. Οφείλω σήμερα να δημοσιοποιήσω κάποια πράγματα, προκειμένου να μπουν οι κατεργάρηδες στην θέση τους. Έχουμε και λέμε: Μνηστήρες για το Δασικό Χωριό του Λειβαδίτη, είναι μέχρι σήμερα οι Α. Αγκόρτσας, Μ. Τσέπελης, Αλ. Κυριακίδης ο οποίος όπως έμαθα, προχθές πραγματοποίησε και επίσκεψη στον Δήμο Σταυρούπολης προκειμένου να ενημερωθεί για το ποιες Δημοτικές Επιχειρήσεις υπάρχουν εκεί, ενώ για την Δημοτική Αστυνομία εκδήλωσε ενδιαφέρον ο Μ. Τσέπελης και πάλι και για την Καθαριότητα ο Τ. Θεοδωρίδης, που φαίνεται πως θα έχει και αντίπαλο στην διεκδίκηση αυτής της υπηρεσίας τον μέχρι σήμερα αντ’ αυτού Αντιδήμαρχο Γ. Παπασταματίου. Δήμαρχε μάζεψε τους όσο είναι νωρίς, πριν ξεφύγει η κατάσταση και προκληθεί δυσαρέσκεια στον κόσμο.

Η βιασύνη φέρνει λάθη τα οποία οφείλουμε να αποκαταστήσουμε. Δεν παρευρέθη στο Προξενείο Κομοτηνής ο Γ. Παυλίδης και στην ιστοσελίδα της Νομαρχίας αναφέρεται ο όρος Πομακοχώρια:

Κάποιες φορές η βιασύνη σε οδηγεί σε λάθη τα οποία δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις και σε εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Λάθη δεν κάνει αυτός που δεν κάνει τίποτε και αυτό με έχει σημαδέψει στην ζωή μου με ανεξίτηλα χρώματα. Οφείλω σήμερα να αποκαταστήσω την αλήθεια σχετικά με ένα λάθος το οποίο έκανα χθες μέσα από τα σχόλια μου, λόγω βιασύνης και πίεσης χρόνου. Ο Γ. Παυλίδης δεν παραβρέθηκε στο Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής όπως χθες ανέφερα, αλλά παραβρέθηκε σε εκδήλωση για την επέτειο από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας, ενώ στην επίσημη ιστοσελίδα της Νομαρχίας, ο όρος Πομακοχώρια υπάρχει και κακώς είχε δημιουργηθεί τότε το συγκεκριμένο θέμα. Όφειλα να αποκαταστήσω τα όσα χθες έγραφα, γιατί πολύ απλά έχω μάθει να αναγνωρίζω τα λάθη μου ως άνθρωπος και να αποδίδω τα του Καίσαρος το Καίσαρι.

Πρόστιμο στην ΔΕΥΑΞ 100.000 για το ατύχημα στην Σάρδεων που στοίχησε την ζωή μιας συμπολίτισσάς μας:

Ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης πρέπει να πληρώσει σε συγγενείς οδηγού που σκοτώθηκε το 2000 επειδή έπεσε με το αυτοκίνητο σε ακάλυπτο φρεάτιο κεντρικού δρόμου της Ξάνθης. Το ποσό των 100.000 ευρώ επιδίκασε ο Άρειος Πάγος σε συγγενείς οδηγού της οποίας το αυτοκίνητο το 2000 έπεσε σε ακάλυπτο φρεάτιο, παρεξέκλινε της πορείας του και προσέκρουσε σε κολόνα της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα αυτή να τραυματισθεί θανάσιμα. Ειδικότερα, σε κεντρικό και πολυσύχναστο δρόμο της Ξάνθης 64χρονη οδηγούσε το αυτοκίνητό της. Από ένα φρεάτιο ομβρίων υδάτων διαστάσεων 1x1 και βάθους τριών μέτρων είχε αποκολληθεί και μετακινηθεί από τη θέση του το ένα από τα δύο μεταλλικά σκέπαστρα (σκάρα) που είχε το φρεάτιο. Την ώρα που διερχόταν η άτυχη οδηγός και οι δύο δεξιοί τροχοί έπεσαν μέσα στο ανοικτό φρεάτιο, με αποτέλεσμα να σκάσει το λάστιχο και η οδηγός να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Έτσι, αφού διήνυσε απόσταση 31 μέτρων, προσέκρουσε σε κολόνα της ΔΕΗ. Κατά την πρόσκρουση η οδηγός υπέστη υπαραχνοειδή αιμορραγία εγκεφάλου και ρήξη καρδιάς και αορτής, γεγονός το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατός της.