Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Σχέδια επί χάρτου που δεν έχουν καμία τύχη

Άνοδο στην Τουριστική κίνηση θέλουν να φέρουν

με την μείωση του ΦΠΑ στις Τουριστικές παροχές


Σχέδια επί χάρτου που δεν έχουν καμία τύχη


- Άλλο στην θεωρία και άλλο στην πράξη δηλώνουν οι Ξενοδόχοι της περιοχής μας αφού το μέτρο ήρθε αργά και το τρένο έφυγε, καθώς ο κόσμος δεν έχει χρήματα πλέον



Πτώση της τάξης 50% έχει σημειώσει ο τουρισμός όσον αφορά την Βόρειο Ελλάδα, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Αντιπροέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης, κυρίου Α. Αγκόρτσα.

Η οικονομική κρίση, το μεγάλο αγκάθι της σύγχρονης εποχής, έχει συμβάλει στον ασφυκτικό περιορισμό και του κύκλου εργασιών στις ξενοδοχειακές μονάδες, με αποτέλεσμα να χαθούν θέσεις εργασίας και να αυξηθεί δραματικά η ανεργία, κυρίως όσον αφορά την δική μας περιοχή.

Από την άλλη, το αρμόδιο Υπουργείο έχει εξαγγείλει μείωση του ΦΠΑ στο 6,5% όσον αφορά τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, γεγονός που θεωρήθηκε από κάποιους ως σημαντικός παράγοντας για την αύξηση του τουρισμού.

Σύμφωνα πάντως με αυτά που αναφέρει στην ΦτΞ ο κύριος Α. Αγκόρτσας, το αναπτυξιακό αυτό μέτρο αποτελεί πυροτέχνημα, καθώς ήδη στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι κάτω από το 5%.

Όπως διευκρινίζει παράλληλα ο κύριος Α. Αγκόρτσας το αναπτυξιακό μέτρο μείωσης του ΦΠΑ για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ήρθε αργά, καθώς ο κόσμος δεν έχει εισοδήματα για να μπορέσει να τα διαθέσει. Ενώ, τονίζει πως για να είναι πιο αποτελεσματικό, θα έπρεπε να συνοδεύεται από μειώσεις ΦΠΑ για την εστίαση, τους καφέδες και τα αναπτυξιακά στα ξενοδοχεία.

«Η κρίση έφτασε στην πόρτα μας. Το αναπτυξιακό μέτρο της μείωσης ΦΠΑ για τις ξενοδοχειακές μονάδες ήρθε αργά, όταν έφυγε ο τουρισμός» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κύριος Αγκόρτσας.

Παράλληλα, ο τελευταίος προσθέτει πως στην παρούσα φάση είναι πολύ σημαντικό να δοθεί το ΤΕΜΠΜΕ 3, αλλά και η συμβολή των αιρετών της περιοχής μας.

Ερωτηθείς σχετικά με το εάν η επιλογή για την θέση του αναπληρωτή Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης, κυρίου Σωκράτη Ξυνίδη, είναι θετικό σημάδι για την αναπτυξιακή πορεία του τόπου, αλλά και την προώθηση του τουριστικού προϊόντος όσον αφορά την δική μας περιοχή, ο κύριος Α. Αγκόρτσας επισημαίνει πως «θα είναι θετικό σημάδι όταν δούμε δείγματα γραφής. Μέχρι στιγμής, εγώ τουλάχιστον σαν εκπρόσωπος φορέα που έχει σχέση με τον τουρισμό, δεν έχω λάβει κάποια πρόταση για σχετική συνάντηση, ώστε να εξεταστούν τρόποι που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου»

Κλείνοντας, ο κύριος Α. Αγκόρτσας σπεύδει να συμπληρώσει πως «ελπίζουμε πολύ στον κύριο Άρη Γιαννακίδη, τον Αιρετό Περιφερειάρχη της Περιφέρειας μας, με δεδομένο το γεγονός. ότι έδειξε ενδιαφέρον να ενημερωθεί για τα σχετικά θέματα που αφορούν την περιοχή μας. Βέβαια, θα πρέπει να δοθεί πράσινο φως και από την πόλη των Αθηνών, καθώς και από τους αρμόδιους Υπουργούς».