Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Φωτιές ανάβει ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο Θέρμανσης

Επιστροφή στους παραδοσιακούς
τρόπους θέρμανσης με σόμπες και τζάκια


Την Τετάρτη συνεδριάζει η Γενική Συνέλευση των Βενζινοπωλών Ξάνθης, προκειμένου να αποφασίσει για το τι στάση θα κρατήσει

Γιάννης Σιούτας, Πρόεδρος του σωματείου Βενζινοπωλών Νομού Ξάνθης:
«Εκ των προτέρων δηλώνω, ότι είμαι κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων. Πρέπει να βρεθεί άλλος τρόπος για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας»


Το προσεχές Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος στο Αγρίνιο, με βασικό θέμα συζήτησης, το αίτημα να καταργηθεί η προκαταβολή του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου από τους Βενζινοπώλες. Την στιγμή που όλος ο κόσμος πλέον, βλέπει ξεκάθαρα το αβέβαιο μέλλον να καλύπτει όλα του τα όνειρα και κάνει στροφή στις παραδοσιακές μεθόδους θέρμανσης βλέπε (σόμπες, τζάκια), ανεβάζοντας την κατανάλωση των καυσόξυλων στα ύψη, ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα φαίνεται να απασχολεί μια μερίδα επαγγελματιών, οι οποίοι έχουν άμεση σχέση με το θέμα της Θέρμανσης και δεν είναι άλλοι από τους βενζινοπώλες οι οποίοι υποστηρίζουν πως πρέπει να καταργηθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Να σημειώσουμε, πως επί Νέας Δημοκρατίας οι Έλληνες Βενζινοπώλες είχαν αλλάξει την κατηγορία των βιβλίων τους από Β σε Α, με αντάλλαγμα την εφαρμογή του συστήματος
«Ήφαιστος», στα πλαίσια καταπολέμησης της λαθρεμπορίας.
Οι βενζινοπώλες αγοράζουν το πετρέλαιο θέρμανσης και το πουλάνε σε χαμηλότερη τιμή στους καταναλωτές, για να εισπράξουν τη διαφορά από το Υπουργείο Οικονομικών μέσω του συστήματος «Ήφαιστος». Ωστόσο, οι απεργιακές κινητοποιήσεις υπαλλήλων που δουλεύουν το σύστημα «Ήφαιστος» έχουν δημιουργήσει καθυστερήσεις στην είσπραξη των χρημάτων τους.
Παράλληλα, επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ τα βιβλία των βενζινοπωλών άλλαξαν πάλι κατηγορία από Α σε Β. Με αφορμή αυτή την αλλαγή, οι Βενζινοπώλες ζήτησαν να βγουν από το σύστημα «Ήφαιστος», αίτημα που δεν έγινε δεκτό από το αρμόδιο Υπουργείο.

«Ζητάμε η εκκαθάριση να γίνεται μέσα σε δύο μέρες, ώστε να παίρνουμε άμεσα τα χρήματά μας πίσω. Δεν μπορούμε να περιμένουμε δέκα με δεκαπέντε ημέρες, για να τα πάρουμε πίσω, όταν κάνουν απεργία οι υπάλληλοι, που δουλεύουν το σύστημα Ήφαιστος» επισημαίνει με έμφαση ο Πρόεδρος του σωματείου Βενζινοπωλών Νομού Ξάνθης «Άγιος Χριστόφορος», κύριος Γιάννης Σιούτας.
Όπως ενημερώνει παράλληλα ο τελευταίος, την ερχόμενη Τετάρτη το σωματείο Βενζινοπωλών Ξάνθης θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσει, για το τι μέτρα θα πάρει, όσον αφορά το θέμα.
Πάντως, όπως σπεύδει να ξεκαθαρίσει ο κύριος Γ. Σιούτας, ο ίδιος θα ψηφίσει κατά της απεργιακής κινητοποίησης, γιατί, όπως δηλώνει, «δεν συμφωνώ με τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Δεν μπορείς να πλήττεις τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες, στα πλαίσια των δικών σου διεκδικήσεων. Πρέπει να βρεθεί ένας άλλος τρόπος, για να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας».