Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μελών του ΠΑΜΕ Ξάνθης στην κεντρική πλατεία Ξάνθης, στα πλαίσια της εικοσιτετράωρης απεργίας στον δημόσιο τομέα, εχθές το πρωί

Στην Κόντρα οι Εργαζόμενοι
με όση δύναμη τους έχει απομείνει


Δήμητρα Καραγιαννίδου, Νηπιαγωγός και μέλος του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και Δημοσίων Υπαλλήλων:
«Ας σκεφτούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, ότι με το σύμφωνο σταθερότητας και το μνημόνιο έχουν χάσει έως και τρεις μισθούς μέσα στο χρόνο»

Πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, στα πλαίσια της εικοσιτετράωρης απεργιακής κινητοποίησης των δημοσίων υπαλλήλων, πραγματοποίησαν εχθές το πρωί μέλη του ΠΑΜΕ Ξάνθης, με βασικό αίτημα τον σεβασμό των κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων.
Αναφορικά με το θέμα μιλά στην εφημερίδα μας η κυρία Δήμητρα Καραγιαννίδου, Νηπιαγωγός και μέλος του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και Δημοσίων Υπαλλήλων.

«Είναι η ώρα ευθύνης σήμερα, η ώρα των αποφάσεων. Μέχρι εδώ! Καμία ανοχή, πλέον, στην επίθεση που δεχόμαστε από την κυβέρνηση, από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» σημειώνει χαρακτηριστικά η κυρία Δ. Καραγιαννίδου και συνεχίζει λέγοντας, ότι «τα μέτρα που παίρνει το ΠΑΣΟΚ, τα αιτιολογεί δηλώνοντας, πως υπάρχουν ελλείμματα και χρέη. Εμείς λέμε, ότι με αυτό τον τρόπο συμπιέζεται η τιμή της εργατικής δύναμης και αυξάνεται η κερδοφορία του κεφαλαίου των μεγαλοεπιχειρήσεων, των μεγαλοτραπεζών κ.τ.λ..
Βλέπουμε, επίσης, ότι αυτά τα μέτρα παίρνονται και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απλώς, τώρα, επισπεύδονται με την κρίση που υπάρχει στην Ελλάδα. Ας σκεφτούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, ότι με το σύμφωνο σταθερότητας και το μνημόνιο έχουν χάσει έως και τρεις μισθούς μέσα στο χρόνο. Περικοπές επιδομάτων, περικοπές δώρων, επίδομα αδείας κ.τ.λ.».
Και καταλήγει «αυτό που λέμε εμείς, είναι να γυρίσουν την πλάτη τους σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία στις επικείμενες εκλογές, δημοτικές και περιφερειακές. Να γυρίσουν την πλάτη τους σε συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, όπου οι πλειοψηφίες του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας παίρνουν όλες τις αποφάσεις».