Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010


Πολιτικός πολιτισμός…
Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου

Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί απεγνωσμένα να διαγράψει το παρελθόν της, αφού αρνείται πεισματικά ότι υπήρξε σκάνδαλο Βατοπεδίου. Ως ένα σημείο είναι κατανοητή η επίσημη γραμμή του κόμματος σε αυτό το θέμα. Θέλει να κάνει μια νέα αρχή, με νέα ερείσματα και νέα ιδανικά, μακριά από υποθέσεις που έριξαν την κυβέρνησή της και ανέδειξαν ως ηγεσία του κράτος το ΠΑΣΟΚ.
Από κει και μετά, όμως, δεν είναι δυνατόν να βάζει ένα μεγάλο Χ σε ζητήματα που πλήγωσαν τον ελληνικό λαό και δεν έχουν ακόμη διαλευκανθεί. Ο λόγος, βέβαια, για το μεγάλο αυτό σκάνδαλο με θρησκευτική χροιά, που σήμερα μας αφήνει πολλά ερωτηματικά.
Η θέση του πρώην πρωθυπουργού γνωστή και πάγια -Δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο-. Τον πιστεύει όμως κανείς; Ρητορικά ερωτήματα, που δεν χρήζουν καν απάντησης.
Οι αμαρτίες του παρελθόντος σκιάζουν επικίνδυνα την σημερινή πορεία της γαλάζιας παράταξης. Ο κόσμος απογοητευμένος δεν περιμένει πολλά πράγματα, όσον αφορά την απόδοση δικαιοσύνης στο εθνικό ζήτημα που έχει εξελιχθεί η υπόθεση Βατοπεδίου.
Η κυβέρνηση από την άλλη, βρίσκεται βυθισμένη στο οικονομικό της έργο. Πιάνουμε από εδώ, κόβουμε από εκεί, η πρακτική που εφαρμόζει με μεγάλη επιτυχία το ΠΑΣΟΚ.
Ο καθένας ακολουθεί την δική του πολιτική πορεία, εστιάζοντας στα σημεία που τον ενδιαφέρουν άμεσα. Δεν μας συμφέρει να υπάρχει σκάνδαλο του Βατοπεδίου, το διαγράφουμε. Τόσο απλά... Δεν μας συμφέρει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, δεν τα λέμε και τα βαφτίζουμε ανάλογα με τα γούστα μας. Έτσι, η οικονομική αφαίμαξη του Έλληνα πολίτη, μπορεί κάλλιστα να ονομαστεί και ως αναδιάρθρωση των οικονομικών της χώρας. Είναι τόσο εύκολος, όσο και απίστευτος, πολλές φορές, ο τρόπος που υποτιμάνε την στοιχειώδη νοημοσύνη μας. Το παιχνίδι των λέξεων και των εντυπώσεων δεν σταματά ποτέ. Η εφευρετικότητα των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, αν και εξόφθαλμη, είναι πηγαία και αστείρευτη.
Τελικά, με τέτοια νοοτροπία και τέτοιο πολιτικό πολιτισμό θα πάμε πολύ μπροστά, δε νομίζω να αμφιβάλλει κανείς γι’ αυτό…