Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Της Πολιτικής το ## Γράφει ο Σταυρός Βλαχόπουλος

Της Πολιτικής το ##
Γράφει ο Σταυρός Βλαχόπουλος

Πανικός στο στρατόπεδο Χατζηευαγγέλου παρά τα ειρωνικά σχόλια των υποστηρικτών του…
Αφού προσπάθησαν να απαξιώσουν την μεταγραφή του Άγγελου Κηλικιώτη, τώρα τρέχουν πίσω από υποψήφιους του Θ. Μίχογλου και τους πιέζουν να τον αδειάσουν:
Μπορεί να μας έλεγαν οι του Χατζηευαγγέλου κολλητοί και φίλοι πως περισσότερο τον Στολίδη υπολόγιζαν παρά τον Μίχογλου, αλλά όπως φαίνεται από τις μέχρι τώρα κινήσεις τους, μάλλον το αντίθετο συνέβαινε από την αρχή και όσο περνάει ο καιρός, ολοένα και περισσότερο δείχνουν τον πανικό τους. Δεν έχουν σταματήσει να πιάνουν ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να είναι υποψήφιοι με τον Θ. Μίχογλου και να τους πιέζουν να κατέβουν μαζί τους. Στο παιχνίδι των πιέσεων βέβαια δεν ήταν δυνατόν να μην αναμειχτεί και ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη ο οποίος ως φανατικός υποστηρικτής και στενός συνεργάτης του Δημάρχου Τοπείρου, προσπαθεί με νύχια και με δόντια να τον διατηρήσει στην θέση αυτή που σήμερα κατέχει, εκλέγοντας τον Δήμαρχο. Το πρόβλημα βέβαια στην προκειμένη περίπτωση, είναι πως τρέμουν τον Θωμά Μίχογλου, αλλά και όλους όσους αποφάσισαν να είναι μαζί του δίνοντας καθαρά την μάχη και προσπαθούν με νύχια και με δόντια να διατηρηθούν στην εξουσία, άσχετα αν δεν έχουν να παρουσιάσουν κανένα έργο στην πολύπαθη και παραμελημένη περιοχή του Δήμου Τοπείρου.

Επιθέσεις κατά Πουλιού από ΜΜΕ, με φόντο την συμμετοχή του σε φιλικό τραπέζι στο οποίο παραβρέθηκε και ο Φανουράκης:
Απόλυτα δικαιολογούν ορισμένοι του χώρου μας, την συνύπαρξη του Δημάρχου Ξάνθης τόσο με τον γνωστό Μπαντάκ των Κιμμερίων, τον οποίο ο ίδιος ο Δήμαρχος έβρισε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο με αποτέλεσμα ο πρώτος να καταθέσει και μήνυση εναντίον του Δημάρχου, όσο και την συμμετοχή του Δ. Μπένη στο ψηφοδέλτιο του Μ. Στυλιανίδη, ξεχνώντας επιλεκτικά τα όσα αυτός είχε πει για τον Δήμαρχο επί σειρά ετών. Το μοναδικό θέμα που είναι μεμπτό για τους κυρίους αυτούς, είναι πως ο Χ. Πούλιος και ο Μ. Φανουράκης παραβρέθηκαν σε φιλικό τραπέζι και μετά από κάποιες ημέρες τα τσούγκρισαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τον Μ. Φανουράκη να προσπαθεί να επιβάλει την τάξη χτυπώντας το χέρι στο έδρανο και τον Χ. Πούλιο να τον αποκαλεί τραμπούκο. Βρε πως ξεχνάνε ορισμένοι τα γεγονότα και πως θυμούνται επιλεκτικά αυτά που θέλουν. Τελικά μήπως η λωτοφαγία έπεσε στα ΜΜΕ και όχι στις κομματικές παρατάξεις;

Το είπαν και το έκαναν... Με ανεξάρτητο συνδυασμό οι μειονοτικοί στον Δήμο Ξάνθης:
Ο Χουσεΐν Αχμέτογλου θα είναι ο επικεφαλής που θα κατέλθει στις Δημοτικές εκλογές απέναντι σε Στυλιανίδη και Πούλιο, διεκδικώντας τον Δήμο Ξάνθης. Το βράδυ της Τετάρτης συνεδρίασαν οι γνωστοί μειονοτικοί της περιοχής μας, στα γραφεία της ΤΕΞ και αφού για αρκετές ώρες έβγαλαν τα εσώψυχά τους, αποφάσισαν και κατέληξαν σε αυτό το οποίο εδώ και αρκετές ημέρες είχαμε πει, άσχετα αν πολλοί υποψήφιοι του Μ. Στυλιανίδη υποστήριζαν πως οι μειονοτικοί δεν θα τολμήσουν να ασχοληθούν με τις εκλογές κατεβάζοντας συνδυασμό. Δεν ξέρω βέβαια από πού προήλθε αυτή η σιγουριά τους, αλλά σίγουρα είναι πολύ περίεργο το γεγονός ότι, το Προξενείο της Κομοτηνής από την μια ήθελε ανεξάρτητο μειονοτικό συνδυασμό στον Δήμο Κομοτηνής και στην Ξάνθη δεν ήθελε; Η απάντηση μήπως βρίσκεται στις σχέσεις που έχουν αναπτύξει αυτοδιοικητικοί της περιοχής μας με τον Τούρκο Πρόξενο και γενικότερα με όσους πρόξενους έχουν περάσει από την Θράκη τα τελευταία χρόνια; Ο στόχος του ανεξάρτητου συνδυασμού βέβαια, δεν είναι να κερδίσει τον Δήμο Ξάνθης, γιατί αυτό δεν πρόκειται να γίνει, τουλάχιστον άμεσα, και λέω τουλάχιστον, γιατί έτσι όπως προσπαθούν ορισμένοι να μας ξεπουλήσουν εκεί θα φτάσουμε, αλλά το να μπορέσουν να εκλέξουν τουλάχιστον τρεις δημοτικούς συμβούλους στον Δήμο Ξάνθης παίζοντας τα γνωστά σε όλους μας παιχνίδια.

Δήμαρχε σου κάνουν ζημιά και εσύ σφυρίζεις αδιάφορα:
Πρώτη φορά είδα στην ζωή μου Δήμαρχο να κατευθύνεται από παρατρεχάμενους, δημοτικούς συμβούλους, κολλητούς, φίλους, υποστηρικτές και ΜΜΕ. Πρώτη φορά είδα να μην μπορεί ένας πολιτικός άνδρας του αναστήματος του Δημάρχου Ξάνθης, να μην μπορεί να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και να επιβάλει τις απόψεις και τις θέσεις του. Πρώτη φορά είδα Δήμαρχο να τρέχει πίσω από αυτά που γράφουν εφημερίδες, Blog και από αυτά που λέγονται σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα. Τα ΜΜΕ και οι φίλοι αγαπητέ Μ. Στυλιανίδη, είναι για να εκφράζουν την άποψή τους, να μεταφέρουν την άποψη του κόσμου, αλλά αυτός που κρίνει την τελική απόφαση είναι ο ένας και μοναδικός. Δυστυχώς στην Ξάνθη τα πράγματα έχουν παρερμηνευθεί κατά πολύ και απλά μου δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά. Τα συμπεράσματα είναι του κόσμου και τα σχόλια δικά μου, αλλά πρωτίστως εκείνο που έχω να πω είναι ένα... Μάζεψε τους γιατί σε εκθέτουν ανεπανόρθωτα.

Επανειλημμένες καθυστερήσεις στο έργο ενοποίησης των πλατειών και εγκρίσεις παράτασης περαίωσης του έργου. Τυχαίο; Δεν Νομίζω:
Θα τελείωναν άμεσα οι εργασίες της ενοποίησης των πλατειών, του έργου τέρας δηλαδή και δυστυχώς για αυτούς που τα έκοβαν μεγάλα, ο Εργολάβος έπεσε εκτός χρονοδιαγράμματος και μέχρι σήμερα έχει πάρει δυο παρατάσεις περαιώσεις των εργασιών και δεν γνωρίζουμε πόσες ακόμα θα πάρει. Εκείνο το σημείο στο οποίο θέλω να σταθώ, καθώς η καθυστέρηση μπορεί να οφείλεται στις καιρικές συνθήκες, αλλά και στην αδυναμία του ανθρώπινου δυναμικού της κατασκευάστριας εταιρίας, είναι το γεγονός πως ακόμα δεν έχει παραδοθεί το έργο και δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες και διαπιστώνουμε πολλά ελαττωματικά σημεία, όπως πλακάκια που έχουν ραγίσει και έχουν σπάσει, ξύλα τα οποία με την πρώτη βροχή θυμίζουν σανίδες από κουφάρι βουλιαγμένου πλοίου μιας άλλης εποχής, κολωνάκια σπασμένα, βαμμένους τοίχους και τοιχία και σε όλα αυτά έρχεται να δέσει το γλυκό, με την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Ξάνθης, η οποία ανέλαβε όπως φαίνεται και δεν ξέρω για ποιον λόγο, την δουλειά της εργολήπτριας εταιρίας, στο να εμπλουτίσει με φυτά και πράσινο τα παρτέρια.

Ατόπημα του Γιάννη Παπαχρόνη, αν αληθεύει πως χρησιμοποίησε το Email του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών για την προεκλογική του:
Φίλος και μάλιστα από τους καλούς, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Η Αγάπη» αλλά θεωρώ πως αν τα πράγματα έχουν γίνει σύμφωνα με τις καταγγελίες οι οποίες κατέκλυσαν τα τοπικά ΜΜΕ, τότε έπεσε σε μεγάλο ατόπημα. Είπαμε σαν πρόεδρος του συλλόγου αιμοδοτών Γιάννη Παπαχρόνη έχεις πραγματικό έργο να παρουσιάσεις και έχεις αρκετές περγαμηνές καταγεγραμμένες στο ενεργητικό σου, αλλά είναι δυνατόν όπως έμαθα, να ρωτάσαι για το θέμα και να μην θέλεις να απαντήσεις; Είναι δυνατόν να χρησιμοποιείς για την προεκλογική σου καμπάνια τα mail του συλλόγου; Δυστυχώς μόνος σου φίλε Γιάννη ακυρώνεις την μέχρι σήμερα καλή σου πορεία και ειλικρινά δεν αξίζει.

Όχι στην απεργία, ναι στην Coffee mania και στο εκ Θεσσαλονίκης Shopping therapy:

Μπορεί κάποιοι ρομαντικοί ακόμα να αγωνίζονται για τα ιδανικά και τα πιστεύω τους, αλλά πολλοί είναι αυτοί που εκμεταλλεύονται τις απεργιακές κινητοποιήσεις για να πίνουν το καφεδάκι τους στα καφέ της πόλης μας, είτε να πάνε μια βόλτα για ψώνια στην Θεσσαλονίκη. Δεν είναι και λίγοι αυτοί που έπεσαν στην αντίληψή μας την ώρα που απολάμβαναν το καφεδάκι τους στα μαγαζιά της Ξάνθης και θα μου πείτε καλά έκαναν αφού και τα καταστήματα αυτά αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα τελευταία, αλλά υπήρχαν και άλλοι οι οποίοι βρέθηκαν στο εμπορικό κέντρο Θεσσαλονίκης και δεν γλίτωσαν από τα άγρυπνα μάτια αυτών που μας ενημέρωσαν πως τους είδαν. «Ουδέν κρυπτό υπό τον Ήλιο» λέει ο λαός μας και έχει απόλυτο δίκιο…