Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010




Παράταση ενός μήνα ζητάνε οι επιχειρηματίες για να καλύψουν τα χρέη τους προς το κράτος


Πνοή ζωής το ζητούμενο

Δηλώσεις επί του θέματος από Γ. Αλεξόπουλο και Γ. Αλεξιάδη

Παράταση ενός μήνα για να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το κράτος ζητάνε οι επιχειρηματίες της χώρας, με σημείο αναφοράς και τις τελευταίες απεργιακές κινητοποιήσεις των μεταφορέων, οι οποίες τους στέρησαν εμπορεύματα και κατ’ επέκταση ρευστό.
Αναφορικά με το θέμα τοποθετούνται στην ΦτΞ παράγοντες του εμπορικού συλλόγου Ξάνθης, αναφέροντας τα ακόλουθα:

Γιάννης Αλεξόπουλος Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού συλλόγου και Πρόεδρος του σωματείου υφασματοπωλών και ετοίμων ενδυμάτων Ξάνθης:
«Σύμφωνα με αυτά που με ενημέρωσε ο κύριος Χατζαρίδης, που είναι στην αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κατατέθηκε έγγραφο στον κύριο Παπακωνσταντίνου, με τα εξής αιτήματα:
Να έχει μια παράταση για όλες τις πληρωμές, για ΦΠΑ, για το ΙΚΑ, ακόμα και για οφειλές που υπάρχουν στις τράπεζες και σ’ οποιαδήποτε άλλα έξοδα για καταστήματα, ώστε να πάρουν παράταση για ένα μήνα.
Απάντηση θα πάρουμε αύριο (σήμερα). Δύσκολα θα είναι θετική η απάντηση, γιατί όπως είπε ο κύριος Παπακωνσταντίνου, υπάρχει μεγάλη υστέρηση στα έξοδα».

Γιάννης Αλεξιάδης, μέλος του εμπορικού συλλόγου:
«Το αίτημά μας σαν έμποροι και σαν εμπορικός σύλλογος είναι να δοθεί παράταση στις ρυθμίσεις χρεών με το σκεπτικό, ότι μέχρι πρόσφατα είχαμε πρόβλημα εφοδιασμού των καταστημάτων μας, εξαιτίας της απεργίας των οδηγών φορτηγών Δημοσίας Χρήσης. Τώρα άρχισαν να έρχονται τα εμπορεύματα και να έχουμε σωστή ροή. Μην ξεχνάμε, ότι για δεκαπέντε ημέρες δεν έρχονταν καν τα εμπορεύματα, οπότε τώρα αρχίζουμε να παίρνουμε ουσιαστικά χρήματα. Για να μαζέψουμε και εμείς χρήματα, να είμαστε εντάξει στις πληρωμές μας, αλλά και να ενταχθούμε όσο μπορούμε στην ρύθμιση, ζητάμε μια παράταση χρόνου, έτσι ώστε και τα χρήματα να βρεθούν, για να ενταχθούμε στις ρυθμίσεις και φυσικά να μπορούν να μπουν οι περαιώσεις κ.τ.λ.. Η παράταση που ζητάμε είναι ενός μήνα. Αίτημα προς το Υπουργείο Οικονομικών και Εργασίας, γιατί οι ρυθμίσεις αφορούν την εφορία και το ΙΚΑ. Η δική μου η εκτίμηση είναι ότι θα είναι θετική η απάντηση, με το σκεπτικό ότι αν δεν έχεις λεφτά, δεν παίρνεις την ρύθμιση. Αν δεν έχεις ρύθμιση, δεν μπορείς να κινήσεις λεφτά, οπότε εκ των πραγμάτων θα το δεχτούν».