Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Σήμερα η εικοσιτετράωρη απεργία στον δημόσιο τομέα και η τετράωρη στάση εργασίας στις αεροπορικές εταιρείες

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ
ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ


Μπάμπης Ευστρατίου, Πρόεδρος του Νομαρχιακού τμήματος ΑΔΕΔΥ Ξάνθης:
«Το κυβερνών κόμμα επιδιώκει να εξασφαλίσει 2,7 δις μέσω μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις. Δε θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε και να ζήσουμε τις οικογένειές μας. Ούτε θα είμαστε σε θέση να ενισχύσουμε οικονομικά την αγορά, που δεινοπαθεί, πραγματικά, εξαιτίας της δημοσιονομικής ύφεσης που γνωρίζει η χώρα»

Απεργία στον δημόσιο τομέα πραγματοποιείται σήμερα, ύστερα από σχετική απόφαση της ΑΔΕΔΥ. Βασικό αίτημα των εργαζομένων είναι να μην εφαρμοστεί το ενιαίο μισθολόγιο, που προωθεί η κυβέρνηση.
Σχετικά με το θέμα ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού τμήματος ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, κύριος Μπάμπης Ευστρατίου, αναφέρει πως «το κυβερνών κόμμα επιδιώκει να εξασφαλίσει 2,7 δις μέσω μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις, γι’ αυτό θέλουν να κάνουν ενιαίο και προς τα κάτω το μισθολόγιο των εργαζομένων. Δε θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε και να ζήσουμε τις οικογένειές μας. Ούτε θα είμαστε σε θέση να ενισχύσουμε οικονομικά την αγορά, που δεινοπαθεί, πραγματικά, εξαιτίας της δημοσιονομικής ύφεσης που γνωρίζει η χώρα».
Παράλληλα, ο κύριος Μπάμπης Ευστρατίου, επισημαίνει για άλλη μια φορά τις αιτιάσεις της ΑΔΕΔΥ, αναφέροντας ότι «Με τα σημερινά δεδομένα ζητάμε στην κατηγορία ΥΕ 1.300 ευρώ μισθό, χωρίς επιδόματα. Στην κατηγορία ΠΕ 1.900 ευρώ μισθό και για τις άλλες δύο ενδιάμεσες κατηγορίες, ο μισθός να κινηθεί μεταξύ 1.300 και 1.900 ευρώ, βάσει της σύμβασης του κλάδου που είναι ο εργαζόμενος» και σπεύδει να συμπληρώσει ότι «μόνον έτσι θα μπορέσουμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς, εμείς και οι οικογένειές μας, αλλά και να αφήνουμε τον οβολό μας στην αγορά. Όπως μπορεί να δει ο καθένας, η τοπική αγορά βρίσκεται σε πολύ άσχημη θέση. Τα καταστήματα κλείνουν συνεχώς. Είναι ένα ντόμινο οι οικονομικές σχέσεις των πολιτών, μια αλυσίδα, γι’ αυτό και ζητάμε στήριξη από την κοινωνία».
Να σημειώσουμε δε, ότι ένα άλλο βασικό αίτημα των εργαζομένων του δημοσίου τομέα είναι η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που αφορά όλους τους ασφαλισμένους. Όπως αναφέρει ο κύριος Μ. Ευστρατίου, με νέο νόμο της κυβέρνησης που ψηφίστηκε στις 3 Αυγούστου, καταργούνται όλες οι εξετάσεις που δεν είναι δημοσιευμένες στην εφημερίδα της κυβέρνησης. Ο λόγος για σημαντικές εξετάσεις, όπως παραδείγματος χάρη καρκινικοί δείκτες, υπέρηχος καρδιάς και άλλες.
«Δεν είναι δυνατόν να καταργούνται κάποιες εξετάσεις, με το πρόσχημα ότι δεν είναι περασμένες στο προεδρικό διάταγμα. Ζητάμε να περαστούν άμεσα στο προεδρικό διάταγμα όλες αυτές οι εξετάσεις, για να μπορούν να τις κάνουν οι συνάδελφοι» καταλήγει ο κύριος Μ. Ευστρατίου.
Κλείνοντας, να προσθέσουμε πως στα πλαίσια της σημερινής απεργίας, τετράωρη στάση εργασίας θα κάνουν και οι υπάλληλοι αεροπορικών εταιρειών. Έτσι από τις τρεις το μεσημέρι μέχρι τις επτά το απόγευμα δε θα γίνει καμία πτήση.