Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Στην Ξάνθη βρέθηκε την χθες Τετάρτη ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κύριος Νίκος Χουντής

Στην Ξάνθη βρέθηκε την χθες Τετάρτη ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κύριος Νίκος Χουντής
«Οι δημοτικές εκλογές αποτελούν τον καλύτερο τρόπο αντίδρασης στην πολιτική που ασκεί το κράτος»


Την πόλη μας επισκέφτηκε χθες, στα πλαίσια της περιοδείας του στους τρεις Νομούς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κύριος Νίκος Χουντής. Βασικός σκοπός της επίσκεψής του, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης είναι να γίνει γνώστης των προβλημάτων της περιοχής, αλλά και να ενημερώσει αναφορικά με τις θέσεις του Σύρριζα σε θέματα που απασχολούν το κράτος.
Να σημειωθεί, ότι το πρωί της ίδιας ημέρας ο κύριος Ν. Χουντής είχε συνάντηση με τους εργαζομένους της ΣΕΚΑΠ. Όπως δήλωσε δε, στους δημοσιογράφους η κατάσταση στην εταιρεία είναι ανησυχητική.
Παράλληλα, αναφερόμενος στην γενική εικόνα που έχει εισπράξει και από άλλες περιοδείες του σε πόλεις της Περιφέρειας, ο ευρωβουλευτής τόνισε ότι οι ερχόμενες δημοτικές εκλογές αποτελούν τον καλύτερο τρόπο για να δείξει την δυσαρέσκειά του ο πολίτης της χώρας.
Όπως ενημέρωσε στην συνέχεια τους δημοσιογράφους, είχε και μία συνάντηση με τους υπαλλήλους της Νομαρχίας, προκειμένου να ακούσει τους προβληματισμούς τους, εξαιτίας των μετατάξεων που σηματοδοτεί η νέα διοικητική μεταρρύθμιση, μέσω του Καλλικράτη.
Επίσης, με σημείο αναφοράς τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το κράτος, τόνισε με έμφαση, ότι σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα, παραβιάζοντας το Σύνταγμα. Να επιβάλει προγράμματα λιτότητας στο όνομα της κρίσης, που δεν δημιούργησαν οι πολίτες, αλλά οι τράπεζες.
Κλείνοντας, πρότεινε και άλλους τρόπους αντίδρασης. Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτά που ανέφερε, θα πρέπει να υπάρξει αντίδραση και από άλλες χώρες της Ευρώπης ενάντια στην ληστρική πολιτική που ακολουθούν οι τράπεζες. Να στηριχθεί το εισόδημα, η αγροτική παραγωγή και οι εργαζόμενοι.