Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Αναζητείται ο κρίκος επανασύνδεσης της αλυσίδας των προγραμματικών εξαγγελιών της Κυβέρνησης

Αναζητείται ο κρίκος επανασύνδεσης της αλυσίδας των προγραμματικών εξαγγελιών της Κυβέρνησης



Σωκράτης Ξυνίδης, Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος:



«Όσο πλησιάζει η 3η Σεπτεμβρίου, ημέρα που θα συνεδριάσει το εθνικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, σε μια σημαδιακή-επετειακή ημερομηνία της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, θα ανακοινώσει ο πρόεδρος τις τελικές του αποφάσεις, σε σχέση με τους υποψήφιους που θα μας εκπροσωπήσουν στις εκλογές για τις καινούργιες Περιφέρειες, όπως έχουν γίνει με το σχέδιο Καλλικράτης»

        



  Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης και Γραμματέας του κινήματος, κύριος Σωκράτης Ξυνίδης, συνόδευσε τον βουλευτή Επικρατείας και Πρόεδρο του ΙΣΤΑΜΕ, κύριο Ηλία Μόσιαλο στην επίσκεψή του στην πόλη της Ξάνθης.

  Με την ευκαιρία αυτή παραχώρησε δηλώσεις στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, σχετικά με θέματα που άπτονται της  επικαιρότητας.

  Σε ερώτηση, αν μπορεί να υπάρξει κράτος πρόνοιας σε μια τόσο δύσκολη οικονομικά περίοδο, όπως αυτή που βιώνουμε, ο κύριος Σ. Ξυνίδης επισημαίνει πως «Την απάντηση οφείλει και προσπαθεί να δώσει το ΠΑΣΟΚ αυτό το χρονικό διάστημα. Είναι ο κρίκος, ο οποίος θα επανασυνδέσει την αλυσίδα των προγραμματικών εξαγγελιών μας, με την δυσμενή κατάσταση στην οποία βρέθηκε η χώρα μας, μετά την παρ’ ολίγον πτώχευσή της. Νομίζω ότι παρ’ όλη την δυσκολία του εγχειρήματος, λόγω, ακριβώς, ότι τόσα χρόνια ζήσαμε σε ένα φαύλο και στρεβλό κράτος, ως προς την δομή του, υπάρχουν περιθώρια να μπορέσουμε με τις κατάλληλες κινήσεις να δώσουμε ανακουφιστικές λύσεις σε ζητήματα των πολιτών, που γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι συμπιέζονται αφόρητα με αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία στην χώρα μας.

  Πιστεύουμε, ότι θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε αυτή την δύσκολη επιταγή. Όπως ίσως γνωρίζετε, αυτό το διάστημα στο κίνημά μας, σε συνεργασία με το ΙΣΤΑΜΕ και την κοινοβουλευτική ομάδα, έχουν συσταθεί δύο ομάδες, οι οποίες ασχολούνται με τα κοινωνικά και αναπτυξιακά ζητήματα. Νομίζουμε, ότι πράγματι θα δώσουνε την δυνατότητα για μια γόνιμη κουβέντα που θα οδηγήσουνε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση σε εκείνες τις αποφάσεις, οι οποίες θα εξασφαλίσουν μια καλύτερη μέρα για τον ελληνικό λαό, όσο το δυνατόν συντομότερα γίνεται».

  Σε ότι αφορά τις Περιφερειακές εκλογές και αν έχει κλείσει από πλευράς ΠΑΣΟΚ το όνομα του υποψήφιου Περιφερειάρχη, ο βουλευτής επισημαίνει με έμφαση πως «Όχι απλά δεν έχει κλείσει, θεωρώ, ότι μπορούν να γίνονται δημόσιες συζητήσεις και βολιδοσκοπήσεις. Αυτή την στιγμή, όμως, τίποτα δεν έχει κριθεί σε επίπεδο επιλογών, ως προς τους περιφερειάρχες και πολύ περισσότερο ως προς τους Αντιπεριφερειάρχες, στους οποίους θα έχει λόγο όποιος περιφερειάρχης επιλεγεί. Θα συγκροτηθεί μια ομάδα, η οποία θα αναλάβει το πολύ δύσκολο έργο, να εφαρμόσει τον Καλλικράτη στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Βρισκόμαστε σε πλήρη εγρήγορση. Η επιτροπή συνεδριάζει, ήδη, αυτή την εβδομάδα. Νομίζω, ότι όσο πλησιάζει η 3η Σεπτεμβρίου, ημέρα που θα συνεδριάσει το εθνικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, σε μια σημαδιακή-επετειακή ημερομηνία της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, θα ανακοινώσει ο πρόεδρος τις τελικές του αποφάσεις, σε σχέση με τους υποψήφιους που θα μας εκπροσωπήσουν στις εκλογές για τις καινούργιες Περιφέρειες, όπως έχουν γίνει με το σχέδιο Καλλικράτης».