Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Της Πολιτικής το ## Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος


Της Πολιτικής το ##

Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος



Ιδιοκτησία τους θεωρούσαν τον Τόπειρο;

  Δικαίωμα του κάθε ένα να διεκδικεί τον Δημαρχιακό Θώκο στις ερχόμενες εκλογές στον Τόπειρο και σε κάθε άλλο Καλλικρατικό Δήμο, αλλά θα έπρεπε ορισμένοι να μην λειτουργούν θεωρώντας πως η συγκεκριμένη περιοχή είναι ιδιοκτησία τους. Καλά θα κάνουν λοιπόν, τόσο ο Σ. Μωραΐτης όσο και ο Τ. Τσάκαλος να συστρατευτούν με τον Θ. Μίχογλου τον οποίο επέλεξε το κόμμα ως υποψήφιο Δήμαρχο Τοπείρου και όλοι μαζί να διεκδικήσουν αυτό που δεν μπόρεσαν για διάφορους λόγους να πράξουν, οι αξιόλογοι, όπως και ο ίδιος τόνισε, προκάτοχοι υποψήφιοι Δήμαρχοι.



Την στήριξη όλων χρειάζεται ο υποψήφιος Δήμαρχος Τοπείρου Θ. Μίχογλου:

  Θα πρέπει κάποια στιγμή, όλοι οι Νεοδημοκράτες να αντιληφθούν και δεν αναφέρομαι βέβαια στα απλά στελέχη, αλλά στα πρωτοκλασάτα που έχουν και είχαν κατά καιρούς ρόλους, ότι η μάχη των εκλογών δεν κερδίζεται με φαμφάρες αλλά με πραγματική κούραση και υπεράνθρωπες προσπάθειες. Καλές οι προσωπικές κόντρες και οι διάφοροι διαξιφισμοί ενδοπαραταξιακά, αλλά σε περίοδο εκλογών αυτά θα πρέπει να μένουν πίσω και όλοι μαζί σαν μια γροθιά, να αγωνίζονται για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.



Και με την επίσημη στήριξη της ΝΔ, Υποψήφιος Δήμαρχος Αβδήρων ο Δ. Γαλανόπουλος:

  Πλήρης επιβεβαίωση των όσων γράψαμε της προηγούμενες ημέρες και δικαίωσή μας, γιατί πολλοί προσπάθησαν να μας λοιδορήσουν, θεωρώντας πως τίποτε από τα γραφόμενά μας δεν είχε βάση. Οι εξελίξεις μας επιβεβαίωσαν και διέψευσαν τις σειρήνες, αφού ο Δημήτρης Γαλανόπουλος και επίσημα πλέον είναι ο υποψήφιος Δήμαρχος Αβδήρων με την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.

  Εχθές ο υποψήφιος Δήμαρχος Αβδήρων Δ. Γαλανόπουλος είχε συνάντηση με τα στελέχη της παράταξης της νυν Δημάρχου Εύας Τσακίρη, ενώ μια ημέρα πριν είχε επαφές με στελέχη της παράταξης Ζλάτκου.



Προβλήματα αντιμετωπίζει στον Δήμο Αβδήρων ο Β. Τσολακίδης:

  Δεν πέρασε και αρκετός καιρός από την ημέρα που ο πρώην Δήμαρχος Βιστωνίδας Β. Τσολακίδης εγκατέλειψε τον Δημαρχιακό Θώκο και παρέδωσε στον Νίκο Ζλάτκο και σίγουρα κανένας μέχρι σήμερα δεν έχει ξεχάσει την αλαζονεία, με την οποία συμπεριφερόταν το τελευταίο διάστημα πριν να παραδώσει την Δημαρχιακή Καρέκλα, ο εκ νέου διεκδικητής του νεοσύστατου Δήμου Αβδήρων.

  Η πικρία τότε του Β. Τσολακίδη ήταν μεγάλη και σίγουρα τον επηρέαζε αρνητικά, δημιουργώντας του ένα αρκετά αρνητικό προφίλ στην περιοχή του Δήμου Βιστωνίδας. Σήμερα και αφού ξεκουράστηκε αρκετά στην θέση της Αντιπολίτευσης, επανέρχεται δριμύτερος, όπως πολλοί του φίλοι αναφέρουν και διεκδικεί τον Δήμο Αβδήρων, θεωρώντας σίγουρη τη νίκη, αφού ορισμένα δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο Β. Τσολακίδης έχει και την στήριξη του νυν Δημάρχου Σελέρου, τον οποίο κάποιοι τεχνηέντως έχουν αναγάγει σε μεγαλοπαράγοντα της περιοχής, χωρίς όμως ποτέ να τον έχουν κρίνει από το έργο που έχει να παρουσιάσει, αν βέβαια έχει. Μπορεί ο Β. Τσολακίδης να θεωρεί ότι έχει μια αρκετά καλή δυναμική, αλλά δεν γνωρίζω αν οι κάτοικοι της Βιστωνίδας ξεχνάνε τόσο εύκολα ή έχουν επιλεκτική μνήμη.



Δεν κατάφεραν να μετατρέψουν την ΝΔ σε εμπριμέ Κόμμα:

  Πάλεψαν αρκετά. Προσπάθησαν υπεράνθρωπα και όμως δεν κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους. Αυτοί που κατάντησαν πριν λίγους μήνες την ΝΔ σε ερείπιο, ήθελαν να την αποτελειώσουν με χαριστική βολή, προσπαθώντας να την μετατρέψουν σε κόμμα χρώματος εμπριμέ, αλλά δυστυχώς δεν τους βγήκε.

  Ναι αγαπητοί μου, αναφέρομαι τόσο στα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα στην ΝΟΔΕ Ξάνθης, όσο και σε αυτά που συνεχίσουν να συμβαίνουν στον Δήμο Τοπείρου, αφού ορισμένοι συνεχίζουν να προκαλούν με τις συμπεριφορές τους, επιδιώκοντας να επιτύχουν την πλήρη αποσύνθεση της ΝΔ στην περιοχή.

  Για παράδειγμα θα σας αναφέρω, πως δεν είναι δυνατόν να δίνει το κόμμα της ΝΔ την πλήρη στήριξή του δημόσια πλέον στον Θ. Μίχογλου και ο βολεμένος επί σειρά ετών σε έμμισθες θέσεις από την τότε Κυβέρνηση της ΝΔ Γ. Ράπτης να μην έχει συστρατευτεί ακόμα στο πλευρό του εκλεκτού της ΝΔ, συνεχίζοντας με την σιωπή του να επιβεβαιώνει την κοινή πορεία του με τον πρώην Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σωτήρη Στολίδη.



Τακτική Σ. Στολίδη: Όλοι για μένα και εγώ για κανέναν…

  Φίλος ο Σωτήρης Στολίδης αλλά δεν μπορώ να μην σχολιάσω την τακτική του, η οποία είναι καθαρά εγωιστική. Μέχρι χθες ο ίδιος έλεγε πως θα πρέπει να συστρατευτεί μαζί του η ΝΔ για να κερδίσουν τον Δήμο Τοπείρου ως ανεξάρτητος συνδυασμός με αυτόν επικεφαλή, αλλά τώρα που η ΝΔ έδωσε επίσημα την στήριξη της στον Θωμά Μίχογλου, δεν τον είδαμε να αλλάζει άποψη και να αντιστρέφει τα όσα έλεγε για το καλό του Δήμου Τοπείρου.

  Αφού σε ενδιαφέρει φίλε Σωτήρη το καλό του Δήμου Τοπείρου, γιατί δεν συστρατεύεσαι με τον Θ. Μίχογλου για να χτυπήσετε το κατεστημένο; Είναι λογικό να στηρίξεις κάποιον που έχει την επίσημη στήριξη μιας παράταξης όταν είσαι ανεξάρτητος και μοναδικό σου μέλημα είναι το καλό του τόπου και όχι το προσωπικό συμφέρον. Είσαι μπεσαλής άνθρωπος αγαπητέ Σωτήρη Στολίδη και πιστεύω ότι στην προκειμένη περίπτωση, θα πρέπει να σκεφθείς λογικά και να αλλάξεις ρότα στηρίζοντας τον Θ. Μίχογλου να κερδίσει το κατεστημένο τόσων ετών στον Τόπειρο, αλλά και να αποτελείς έναν από τους στενότερους συνεργάτες του, βοηθώντας στην ανάπτυξη της περιοχής.



Συνάντηση Σγουρίδη-Ξυνίδη-Τσετίν:

  Ο προεκλογικός πυρετός καλά κρατεί και σίγουρα αυτό το διάστημα την τιμητική τους έχουν οι επαφές πολιτικών παραγόντων της περιοχής μας. Όπως πληροφορήθηκα και σας το μεταφέρω αποκλειστικά, τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε συνάντηση ανάμεσα στους κυρίους Ξυνίδη, Σγουρίδη και Τσετίν, με θέμα συζήτησης τις ερχόμενες εκλογές, τόσο σε τοπικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.

  Το κλίμα της συνάντησης ήταν αρκετά καλό, αλλά το αποτέλεσμα μάλλον δεν είναι και τόσο ευχάριστο και για τον λόγο αυτό δεν αποκλείεται να επαναληφθεί η συνάντηση τις επόμενες ημέρες. Κοινός στόχος των τριών πολιτικών της περιοχές μας, είναι να υπερισχύσει το ΠΑΣΟΚ τόσο στους Καλλικρατικούς πλέον Δήμους όσο και στην Περιφέρεια, πράγμα το οποίο επιβάλλει την κοινή στρατηγική χάραξη πορείας, που θα ακολουθήσουν τα πολιτικά γραφεία. Περισσότερα για την συνάντηση αυτή δυστυχώς δεν κατάφερα να αλιεύσω, καθώς υποτίθεται πως ήταν μυστική, αλλά θεωρώ πως από τις κινήσεις των τριών ανδρών του ΠΑΣΟΚ, θα καταλάβουμε και το αποτέλεσμα των επαφών τους.