Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##

Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Όχι στην επίσκεψη της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης για Βουλγαρία, γιατί πολύ απλά δεν δεχόμαστε την κοροϊδία από ορισμένους συμμετέχοντες στην αποστολή:

Μας κάλεσε το τοπικό ΠΑΣΟΚ να συμμετέχουμε σε αποστολή, η οποία από εχθές βρίσκεται στην Βουλγαρία, προκειμένου να συνειδητοποιήσουμε από πρώτο χέρι, πως οι γείτονές μας έχουν προχωρήσει και έχουν τελειώσει τον δρόμο μέχρι την συνοριογραμμή του Δημαρίου και να πιέσουμε προς κάθε κατεύθυνση την συντόμευση των έργων από την πλευρά της Ελλάδας, έτσι ώστε επιτυγχάνοντας τον στόχο αυτό, να φέρουμε τον τουρισμό στην Ξάνθη πιο σύντομα. Συνειδητά επέλεξα να μην συμμετέχω σε αυτήν την επιστολή, πρώτον γιατί δεν θα συμμετείχαν όλα τα συλλογικά όργανα εκπροσώπησης των φορέων της Ξάνθης, αλλά και γιατί όπως έμαθα, θα συμμετείχε και κάποιος ο οποίος ενώ από την μια για να προβάλλεται «παλεύει και αγωνίζεται» για την στήριξη της Ξανθιώτικης αγοράς, ενώ ο ίδιος ψωνίζει από γειτονικούς Νομούς για το κατάστημά του, αλλά στηρίζει κιόλας οικονομικά, τις μεγάλες αλυσίδες πολυκαταστημάτων που έχουν παραρτήματα στην Ξάνθη. Όχι αγαπητέ Αχιλλέα Τσαρτσάρα, σε αυτήν την κοροϊδία, εγώ συμμέτοχος δεν πρόκειται ποτέ να γίνω.

Ποιοι παίζουν υπόγεια παιχνίδια εκ των έσω(;), με στόχο την εξαγορά του Elisso (νέου Ξενία), έναντι πινακίου φακής; Η ΕΤΕΝΕΞ εξέδωσε διαταγή πληρωμής κατά της εταιρίας, εν αγνοία του Δημάρχου, χρησιμοποιώντας δικηγόρο ο οποίος δεν είναι νομικός σύμβουλος του Δήμου Ξάνθης:

Έντονη είναι τελευταία η φημολογία, για ενδιαφερόμενους αγοραστές του Elisso, οι οποίοι προσπαθούν με υπόγειους τρόπους, να εξαγοράσουν το γνωστό Ξενοδοχείο έναντι πινακίου φακής. Όπως λένε στην χώρα μας «όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά» και στην προκειμένη περίπτωση ο «καπνός» είναι αρκετός και μάλιστα όπως πληροφορούμαι είναι εκ των έσω. Επίσης, οι ίδιες πηγές αναφέρουν, πως εν αγνοία του Δημάρχου Ξάνθης Μ. Στυλιανίδη εξεδόθη διαταγή πληρωμής, η οποία ανατέθηκε σε δικηγόρο ο οποίος δεν είναι νομικός σύμβουλος του Δήμου Ξάνθης, αναγκάζοντάς μας να αναρωτηθούμε, για ποιο λόγο τότε ο Δήμος Ξάνθης, πληρώνει πάγια τους Νομικούς του Συμβούλους; Θα έχουμε αρκετές εξελίξεις από ότι μαθαίνω στην συγκεκριμένη υπόθεση και σίγουρα θα γελάσει ο κάθε πικραμένος.

Τώρα ξύπνησαν ορισμένοι για την ΣΕΚΑΠ; Ποσό μέχρι 25 εκατ. ευρώ και όχι 25 εκατ. Ευρώ, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, πράγμα που σημαίνει πως ίσως πουληθεί η εταιρία με αρκετά λιγότερα χρήματα:

Αφού λοιπόν φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού, ήρθαν κάποιοι να ορίσουν τους εαυτούς τους σωτήρες και να μας αφυπνίσουν, άσχετα αν εδώ και αρκετό καιρό είχα γράψει πως τα παιχνίδια που παίζονται στην πλάτη της ταλαιπωρημένης από πολλούς «ιούς» εταιρίας έχουν ως στόχο την πώλησή της. Μπορεί ορισμένοι σήμερα να κάνουν λόγο για στρατηγικό επενδυτή εκ Τουρκίας, αλλά εμένα το μυαλό μου στρέφεται προς μια και μοναδική κατεύθυνση, αυτήν της Philip Morris, η οποία έχει ως εταιρία, αρκετά παρακλάδια με εντελώς διαφορετική βιτρίνα, που θα μπορέσουν να κάνουν την δουλειά, χωρίς να φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού η συγκεκριμένη πολυεθνική. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, ακόμα και το ποιοι έχουν καλές και όχι μόνο, επαγγελματικές σχέσεις με την Philip Morris στην Ξάνθη, γιατί ίσως τους δούμε να λειτουργούν και ως δούρειοι ίπποι, μιας και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, που έρχεται ως θέμα στην έκτακτη γενική συνέλευση της ΣΕΚΑΠ, δεν απαιτεί το ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ, όπως κάποιοι τεχνηέντως διαδίδουν, αλλά ποσό μέχρι 25 εκατ. ευρώ.

Στην Ελλάδα είναι πιο εύκολο να ξεπουλάς, παρά να τιμωρείς τους υπευθύνους για την κατάντια των συνεταιριστικών εργοστασίων:

Πολύ καλά το γνωρίζει η μεγαλομέτοχος των συνεταιριστικών ΑΤΕ Bank και το τηρεί κατά γράμμα, αφού πιο εύκολο για την ίδια είναι να ξεπουλήσει τα συνεταιριστικά εργοστάσια και τα κουφάρια τους, από το να τιμωρήσει τους πραγματικά ενόχους που τα οδήγησαν εδώ. Ανέκαθεν αυτά τα εργοστάσια εξυπηρετούσαν αποκλειστικά και μόνο πολιτικά παιχνίδια και για την σημερινή κατάσταση, η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τους πολιτικούς της περιοχής μας και κανέναν άλλον. Ναι μιλάω για αυτούς που βόλευαν κόσμο και κοσμάκη, προκειμένου να κερδίσουν ψήφους σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, για αυτούς που τοποθετούσαν στα εργοστάσια αυτά και σε θέσεις κλειδιά, ανθρώπους που δεν ήταν ικανοί να φέρουν βόλτα τον οικονομικό προϋπολογισμό των οικογενειών τους, με τα γνωστά σε όλους μας αποτελέσματα. Ανθρώπους οι οποίοι θεωρούσαν τις εταιρίες αυτές δικό τους μαγαζί, αλλά μόνο στα έσοδα και γι’ αυτό αλόγιστα κατασπαταλούσαν χρήματα των εταιριών, σε λανθασμένες, όπως αποδείχτηκαν, στρατηγικές. Τιμωρήστε τους ενόχους και αφήστε ήσυχο τουλάχιστον, το τελευταίο εργοστάσιο «συνεταιριστικού» χαρακτήρα.