Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Ανεπιτυχής η απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών, την περασμένη Παρασκευή, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον νέο σχολικό χάρτη

Ανεπιτυχής η απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών, την περασμένη Παρασκευή, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον νέο σχολικό χάρτη

Σε οικονομικά και όχι σε εκπαιδευτικά κριτήρια αποδίδουν τις συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων οι συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί

Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ξάνθης:
«Πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά, να ματώσουμε, γιατί δεν τα φάγαμε μαζί, διαφορετικά στρώθηκε το τραπέζι»

Η επόμενη κινητοποίηση των εκπαιδευτικών αναμένεται να είναι από κοινού με την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ

Χωρίς ισχυρή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή η ολιγόωρη απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στον νέο σχολικό χάρτη, σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει στην εφημερίδα μας ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ξάνθης, κύριος Δημήτρης Ντούμος.
Σύμφωνα με τον τελευταίο, η μη επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης, την οποία χαρακτηρίζει ως άκυρη με τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε, οφείλεται στην επανάπαυση όλου του κόσμου γενικότερα στις, ομολογουμένως, πολύ δύσκολες συγκυρίες, που διανύει όλη η ελληνική κοινωνία, σε όλα τα επίπεδα ζωής και δράσης.
«Πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά, να ματώσουμε, γιατί δεν τα φάγαμε μαζί, διαφορετικά στρώθηκε το τραπέζι» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κύριος Δημ. Ντούμος, αναφερόμενος στην υφιστάμενη οικονομική κατάσταση, που έχει ως άμεσo αποτέλεσμα τις περικοπές σε όλους τους τομείς κοινωνικής ζωής, συμπεριλαμβανομένων και των συγχωνεύσεων - καταργήσεων σχολικών μονάδων.
Ο κύριος Δημ. Ντούμος επισημαίνει, πως πρέπει να διεξαχθεί ένας ενωτικός αγώνας, μέσα από έναν γενικότερο λαϊκό ξεσηκωμό, με σκοπό την διεκδίκηση των συμφερόντων της κοινωνίας. Γι’ αυτό τον λόγο, η επόμενη κινητοποίηση των εκπαιδευτικών, σύμφωνα με αυτά που τονίζει ο κύριος Δημ. Ντούμος, θα πρέπει να γίνει από κοινού με την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ.
Παράλληλα, αναφερόμενος, ειδικά, στις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων στα μεγάλα αστικά κέντρα, ο κύριος Δημ. Ντούμος κάνει λόγο για σχολεία «μαμούθ», αφού δεν υπάρχει ούτε η κατάλληλη κτηριακή υποδομή, ούτε ο απαιτούμενος αύλειος χώρος, ούτε και ασφαλής μεταφορά των παιδιών.
Όπως προσθέτει, παράλληλα, ο κύριος Δημ. Ντούμος, για να γίνουν οι συγχωνεύσεις που ζητά το κράτος, θα πρέπει πρώτα να εξασφαλιστούν τα ανωτέρω, αλλά και η σύμφωνη γνώμη των γονέων, για να «μιλάμε με επιστημονικούς όρους και όχι με οικονομικούς, όπως κάνει το Υπουργείο Παιδείας σήμερα».