Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Ήρθε, είδε και απήλθε από την Ξάνθη η Υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη, με τις βαλίτσες γεμάτες προβλήματα:


Αρκετά πονοκεφάλιασε στην Ξάνθη η κυρία Λούκα Κατσέλη, αφού όση ώρα βρέθηκε στην πόλη μας, μόνο προβλήματα άκουγε, σχετικά με θέματα ανεργίας. Κάλλιστα θα μπορούσαμε να πούμε πως το Υπουργείο Εργασίας θα πρέπει να αλλάξει ονομασία και να γίνει πλέον Υπουργείο Ανεργίας, αφού το μόνο πράγμα που απασχολεί την αρμόδια Υπουργό, αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, είναι η διατήρηση των υπαρχουσών θέσεων εργασίας και η εξεύρεση νέων για να καλυφτούν τα τεράστια πλέον ποσοστά της ανεργίας, τόσο στην περιοχή μας όσο και στην ευρύτερη περιφέρεια.
Η κυρία Κατσέλη, αφού περιηγήθηκε στην πεδινή περιοχή της Ξάνθης, ανέβαλε την προγραμματισμένη συνάντηση με τους Δημάρχους στο κτίριο της ΤΕΔΚ, λόγω εξοικονόμησης χρόνου και συναντήθηκε με φορείς της περιοχής μας στο γραφείο της Αντιπεριφέρειας, όπου και πραγματοποίησε σύσκεψη με τους αρμόδιους, ακούγοντας όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή, παρουσία τόσο του Βουλευτή Τσετίν Μάντατζη όσο και του Υπουργού Σωκράτη Ξυνίδη. Στην συνέχεια η κυρία Κατσέλη κατευθύνθηκε στο κτίριο του ΕΒΕ Ξάνθης, όπου πραγματοποίησε ανοιχτή ομιλία, με θέμα το εργασιακό.

Με τα μούτρα κατεβασμένα βγήκαν οι εκπρόσωποι των φορέων από την σύσκεψη με την Υπουργό Εργασίας:

«Όπου ακούς πολλά κεράσια», λέει ο λαός μας, «πάρε μικρό καλάθι» και αυτό βγήκε αληθινό όπως φαίνεται, από την χθεσινή σύσκεψη εκπροσώπων των φορέων του Νομού μας, με την Υπουργό Εργασίας Λούκα Κατσέλη. Πρόεδρος και Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου, έδειχναν πως δεν έμειναν ευχαριστημένοι με αυτά που άκουσαν, αλλά και ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης ήταν σκυθρωπός και καθόλου λαλίστατος. Τα προβλήματα στην Ξάνθη δυστυχώς έχουν πάρει την μορφή από Τσουνάμι και παρασύρουν τα πάντα στο πέρασμά τους, χωρίς να υπάρχει κάποιος που θα κάνει με την παρέμβασή του τον κυματοθραύστη, διώχνοντας τα ορμητικά «νερά» προς άλλη κατεύθυνση.

Άμεση η παρέμβαση της ΔΕΥΑΞ σε προβλήματα που γίνονται όμως άμεσα γνωστά:


Πολλές φορές κατέκρινα την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ξάνθης, αλλά θεωρώ πως πρέπει να αναφέρομαι και σε λειτουργίες της εν λόγω εταιρίας, οι οποίες χρήζουν θετικής αναφοράς. Με ένα τηλέφωνο στο αρμόδιο τμήμα, η παρέμβαση είναι άμεση και αποκαθίστανται όλα τα προβλήματα που προκύπτουν, αρκεί να υπάρχει και η απαραίτητη ενημέρωση προς την επιχείρηση.
Καλό θα είναι πριν οποιοσδήποτε κατηγορήσει την συγκεκριμένη επιχείρηση, να σκεφτεί πρώτα αν ενημέρωσε έγκαιρα και εφόσον μετά από την ενημέρωση δεν δει άμεση παρέμβαση, τότε να καταγγέλλει την επιχείρηση και τον αρμόδιο με τον οποίο μίλησε στο Τηλέφωνο.
Κατά την άποψή μου θα πρέπει με το που καλείτε, να ζητάτε και το όνομα αυτού με τον οποίο συνομιλείτε, έτσι ώστε να βοηθήσετε περισσότερο, σε περίπτωση που χρειαστεί, αν δεν κάνει σωστά την δουλειά του.

Μας κακολογούν όσοι έκαναν αρπαχτή μέσα στο Καρναβάλι, επειδή οι αλήθειες που γράφουμε πονάνε:


Δεν αρέσει στους έξυπνους της όλης υπόθεσης (ΘΛΕ) που γράφουμε την αλήθεια και καταδικάζουμε τις συμπεριφορές που λειτουργούν υπέρ των λίγων και κατά ολόκληρης της πόλης και όπου βρεθούν μας κακολογούν, λέγοντας χίλιες δυο ασυναρτησίες και ηλιθιότητες. Δεν τους αρέσει που τους ξεμπροστιάζουμε και πάμε κόντρα στις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, οι οποίες αποδίδουν μόνο στους ίδιους, με τα έξοδα όλων μας. Αν θέλετε κύριοι να κονομάτε χρήματα, πληρώστε από την τσέπη σας και μην εκμεταλλεύεστε την λανθασμένη λειτουργία του Δήμου Ξάνθης, που δαπανά κάθε χρόνο ένα σορό χρήματα, χωρίς να έχει κατασκευάσει τα πλαίσια και τις σωστές υποδομές, οι οποίες θα προστατεύσουν τόσο τον θεσμό, όσο και το κύρος της Ξάνθης, το οποίο δυστυχώς εσείς «βιάζετε» ανενόχλητοι κάθε χρόνο. Να σταματήσει πλέον αυτή η κοροϊδία και να μπουν τα πράγματα στην θέση τους.

Προς Πρόεδρο του σωματείου των Καφέ Μπαρ της Ξάνθης, Ανδρέα Ιντζέ ενταύθα:
Αποδείξτε μας πως ο στολισμός των καταστημάτων σας κόστισε 50.000 ευρώ σε αυτές τις ΘΛΕ:


Καλά τα είπε ο πρόεδρος των Καφέ Μπαρ της Ξάνθης στην εφημερίδα μας, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την επιβολή εισόδου κατά την διάρκεια των ΘΛΕ, αλλά εγώ θα περιμένω να μου αποδείξει με τα απαραίτητα παραστατικά βέβαια, πως για να στολιστούν τα καταστήματά τους, δαπανούν 50.000 ευρώ στην αγορά της Ξάνθης. Είναι εντελώς τρελό και απίθανο, σύμφωνα με την δική μου λογική, το να χρειάζεται ένα τόσο μεγάλο ποσό, για την αγορά ενός κιβωτίου με σερπαντίνες και για την αγορά 20-30 πλαστικών μασκών που τοποθετούνται στα καταστήματα. Και ειλικρινά απορώ, γιατί δεν βάζετε είσοδο στα καταστήματα την περίοδο των Χριστουγέννων, αφού και τότε δαπανάτε χρήματα για να στολίσετε τα μαγαζιά σας.
Είπαμε μπορεί να ανεχόμαστε κάποια πράγματα κύριε Ιντζέ, αλλά δεν είμαστε Μ…..ες για να μας κοροϊδεύετε με τόση ευκολία. Και άντε να δεχθώ την είσοδο των 10 ευρώ για ένα ποτό, αλλά να δώσω 10 ευρώ για έναν χυμό, μια μπύρα ή ένα αναψυκτικό πάει πολύ και ακόμα πιο πολύ είναι το να πληρώσω είσοδο 15-20 ευρώ, για να απολαύσω αυτά που απολαμβάνω κάθε μέρα με τιμή από 5 μέχρι 8 ευρώ. Είναι καιρός να αντιληφθείτε πως με αυτήν την λογική η οποία σας διακατέχει όλα αυτά τα χρόνια, θανατώνετε το Καρναβάλι της Ξάνθης και δυσφημίζετε την πόλη όσο κανένας άλλος.