Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Παλιές συνταγές, αποτυχημένα αποτελέσματα…

Παλιές συνταγές, αποτυχημένα αποτελέσματα…
Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου

Ο πρόσφατος ανασχηματισμός της γαλάζιας παράταξης αποτελεί σημείο προβληματισμού, καθώς έρχεται ενάντια σε αυτά που υποστήριζε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, όταν είχε αναλάβει τις τύχες της. Ενώ, δηλαδή ο κύριος Α. Σαμαράς διατεινόταν περί ριζικών αλλαγών στους κόλπους του κόμματος, στην πράξη δεν βλέπουμε να συμβαίνει κάτι τέτοιο… δυστυχώς…(!)
Μάλιστα, θερμοί υποστηρικτές της κυρίας Ν. Μπακογιάννη, η οποία έστρεψε την πλάτη της στην παράταξη σε μια δύσκολη στιγμή, διότι δεν εκλέχθηκε αρχηγός και πολεμάει μανιωδώς το κόμμα, τοποθετήθηκαν σε θέσεις κλειδιά, στα πλαίσια ανασχηματισμού της Νέας Δημοκρατίας.
Αυτά που μας έλεγε ο κύριος Α. Σαμαράς περί αναδιαμόρφωσης του κόμματος, τελικά δεν ισχύουν. Παλιά στελέχη της παράταξης τα οποία συμμετείχαν στην προηγούμενη κυβέρνηση του κυρίου Καραμανλή (τον θυμάστε ακόμη;), εμφανίζονται σε ηγετικές θέσεις μέσα στην σημερινή Νέα Δημοκρατία, με απόφαση του ίδιου του αρχηγού της. Μήπως τελικά δεν υπήρχε ισχυρή πολιτική βούληση για να γίνουν οι αλλαγές που περιμέναμε και μας υπόσχονταν; Ή μήπως ο κος Α. Σαμαράς προσπαθεί να συγκρατήσει κάποιους πολιτικούς του από την κομματική «λιποταξία»; Σε κάθε περίπτωση, τα πράγματα δεν είναι ευχάριστα για κανέναν, ούτε για την ίδια την παράταξη, ούτε και για τους απλούς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, που βλέπουν, για άλλη μια φορά, τα λόγια να μην γίνονται πράξεις.
Πού είναι επιτέλους οι αλλαγές που περιμέναμε; Ποιοι είναι οι νέοι γαλάζιοι πολιτικοί που θα αναλάβουν να βγάλουν το κόμμα από τις στάχτες του; Είναι γενικός κανόνας, πως ακολουθώντας παλιές συνταγές, δεν κάνεις πετυχημένες ρήξεις. Τα αποτελέσματα είναι προδιαγεγραμμένα σε όλες στις περιπτώσεις, που η θεωρία δεν γίνεται πράξη.
Ο κόσμος έχει κουραστεί να βλέπει τα ίδια πρόσωπα και τις ίδιες πολιτικές. Αποζητά ριζικές και ουσιαστικές λύσεις, μέσω σωστών επιλογών και αλλαγών. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για ένα νέο και ευοίωνο μέλλον, πορεύοντας με παλιές νοοτροπίες.
Τελικά, για την «ταμπακιέρα» δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Εκλείπει ισχυρή πολιτική βούληση και αντίστοιχη πυγμή. Με αυτά τα δεδομένα, ωστόσο, είναι καταδικασμένη σε αποτυχία η οποιαδήποτε προσπάθεια για αλλαγή και αναδιαμόρφωση…