Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Ομαλά ξεκίνησε και συνεχίζει την λειτουργία της η Αντιπεριφέρεια πρώην Νομαρχία

Ομαλά ξεκίνησε και συνεχίζει την λειτουργία
της η Αντιπεριφέρεια πρώην Νομαρχία

Φώτης Καραλίδης, Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης:
«Σε λίγες ημέρες θα υπάρξει η εκχώρηση αρμοδιοτήτων του Περιφερειάρχη στους Αντιπεριφερειάρχες, ώστε οι τελευταίοι να μπορούν να συγκροτούν επιτροπές και να αναλαμβάνουν και άλλες πρωτοβουλίες, στα πλαίσια μιας σωστής και ομαλής λειτουργίας της περιφερειακής διοίκησης, που θα μπει σε πλήρη λειτουργία»

Έχει ολοκληρωθεί η πυραμίδα της διοίκησης, όσον αφορά την ομαλή λειτουργία της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει στην ΦτΞ ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, κύριος Φώτης Καραλίδης, κληθείς να περιγράψει την δημιουργηθείσα κατάσταση στον νέο αυτό θεσμό λειτουργίας, στα πλαίσια του «Καλλικράτη».
Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει στην εφημερίδα μας ο κος Φ. Καραλίδης, «σε λίγες ημέρες θα υπάρξει η εκχώρηση αρμοδιοτήτων του Περιφερειάρχη στους Αντιπεριφερειάρχες, ώστε οι τελευταίοι να μπορούν να συγκροτούν επιτροπές και να αναλαμβάνουν και άλλες πρωτοβουλίες, στα πλαίσια μιας σωστής και ομαλής λειτουργίας της περιφερειακής διοίκησης, που θα μπει σε πλήρη λειτουργία».
Ήδη, όπως μας ενημερώνει ο κύριος Φώτης Καραλίδης, έχει σταλεί για δημοσίευση στο ΦΕΚ η παραχώρηση αρμοδιοτήτων από Περιφερειάρχη στους Αντιπεριφερειάρχες.
Πρέπει να σημειωθεί δε, ότι με διαπιστωτική πράξη έχει γίνει και η τοποθέτηση Προϊσταμένων Διευθύνσεων και Τμηματαρχών από τις 5/1/2011 με την υπ’ αριθμόν
25 διαπιστωτική πράξη του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κυρίου Άρη Γιαννακίδη. Από τις πέντε του μηνός, βέβαια, οι Τμηματάρχες και οι Προϊστάμενοι έχουν δικαίωμα υπογραφής.