Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Σοκαρισμένη η κοινωνία της Ξάνθης από το σκληρό έγκλημα

Έσφαξε την γυναίκα του και ειδοποίησε

λίγες μέρες μετά τις αρχές

για την αποτρόπαια πράξη του


Σοκαρισμένη η κοινωνία της Ξάνθης από το σκληρό έγκλημα

Ι. Τσουκνάδης, Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης:

«Το σκληρό αυτό έγκλημα δείχνει, ότι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, αλλοδαποί και ομογενείς, που αντιμετωπίζουν προβλήματα ανεργίας και κοινωνικής ένταξης, έχουν μια ροπή προς τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, με αποτέλεσμα να οδηγούνται και στο έγκλημα. Το συγκεκριμένο έγκλημα δείχνει, παράλληλα, πόσο σκληρός είναι ο κόσμος και πόσο σκληρός μπορεί να γίνει ο άνθρωπος»


Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στην μικρή κοινωνία της Ξάνθης η άγρια δολοφονία 45χρονης αλλοδαπής την περασμένη Δευτέρα από τον σύζυγό της, ο οποίος, σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει, μετά την δολοφονική πράξη του διέφυγε στην Αρμενία, χώρα καταγωγής του.

Από την Αρμενία, λίγες μέρες μετά την δολοφονία που διέπραξε, ο δράστης ειδοποίησε τον δικηγόρο του για το αποτρόπαιο έγκλημα. Στη συνέχεια ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας και η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, η άτυχη γυναίκα σφάχτηκε κυριολεκτικά από τον εν διαστάσει σύζυγο της, με τον οποίον σημειωτέων είχε προβλήματα, στο διαμέρισμα όπου διέμεινε στην Ξάνθη την περασμένη Δευτέρα. Το πτώμα της εντοπίστηκε μέσα σε μια λίμνη αίματος το μεσημέρι της Πέμπτης από τους άνδρες της αστυνομίας.

Σχετικά με το θέμα μιλάει στην εφημερίδα μας ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης, κύριος Ιωακείμ Τσουκνάδης, επισημαίνοντας, ότι πρόκειται για ένα έγκλημα που έχει κοινωνικές διαστάσεις και θα μπορούσε να συμβεί σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας.

Σχετικά με τις λεπτομέρειες του εγκλήματος, ο κύριος Ι. Τσουκνάδης αναφέρει, επίσης, ότι στο διαμέρισμα του θύματος έχουν εντοπιστεί ίχνη πάλης και άμυνας. Σημειώνει δε, ότι υπάρχουν ενδείξεις πως ο δράστης πρέπει να βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, όπως επίσης και το θύμα.

Οι γείτονες της άτυχης γυναίκας αναφέρουν, πάντως, ότι δεν άκουσαν τίποτα την ημέρα της δολοφονίας της γυναίκας, για να ενημερώσουν το αστυνομικό τμήμα Ξάνθης.

Αναφορικά με το θέμα, ο κύριος Ιωακείμ Τσουκνάδης επισημαίνει τα ακόλουθα:

«Το σκληρό αυτό έγκλημα δείχνει, ότι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, αλλοδαποί και ομογενείς, που αντιμετωπίζουν προβλήματα ανεργίας και κοινωνικής ένταξης, έχουν μια ροπή προς τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, με αποτέλεσμα να οδηγούνται και στο έγκλημα. Το συγκεκριμένο έγκλημα δείχνει, παράλληλα, πόσο σκληρός είναι ο κόσμος και πόσο σκληρός μπορεί να γίνει ο άνθρωπος».

Ακολουθεί το δελτίο τύπου από την Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης σχετικά με το έγκλημα:

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΔΡΑΣΤΗ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ

Μεσημβρινές ώρες της 11.11.2010 περιήλθε σε υφιστάμενη Υπηρεσία μας (Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης), πληροφορία σχετική με τελεσθείσα προ 3ημέρου, ανθρωποκτονία 45χρονης αλλοδαπής πολίτιδος Αρμενίας, από τον 49χρονο ημεδαπό πρώην σύζυγό αυτής.

Άμεσα μετέβη στο διαμέρισμα όπου διέμενε αυτή στην Ξάνθη, κλιμάκιο του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης, συνεργείο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Α. Δ. Ξάνθης και ιατροδικαστής για διενέργεια έρευνας, εξερεύνησης και φωτογράφισης όπου διαπίστωσαν ότι η 45χρονη κείτονταν νεκρή στο σαλόνι και έφερε πολλαπλά τραύματα σε όλο το σώμα, προκληθέντα από μαχαίρι.

Από το χώρο του εγκλήματος κατασχέθηκαν ένα (01) μαχαίρι και ένα (01) σπασμένο γυάλινο μπουκάλι.

Ο δράστης αναζητείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης που διενεργεί την προανάκριση.