Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Την κατιούσα έχει πάρει η αγορά αυτοκινήτου, τη στιγμή που κυκλοφορούν σενάρια για μειώσεις στις τιμές καινούργιων αυτοκινήτων



Την κατιούσα έχει πάρει η αγορά αυτοκινήτου, τη στιγμή που κυκλοφορούν σενάρια για μειώσεις στις τιμές καινούργιων αυτοκινήτων



Συνεχίζεται η ελεύθερη πτώση


στην αγορά αυτοκινήτου



Γιάννης Αθανασιάδης, Αντιπρόσωπος εταιρείας αυτοκινήτων στην Ξάνθη:


«Οι πωλήσεις αυτοκινήτων σε τοπικό, αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο, βρίσκονται στο μηδέν. Όσον αφορά την Ξάνθη υπάρχει πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα»



Σε δεινή οικονομική κατάσταση βρίσκονται οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο πωλήσεων οχημάτων, εξαιτίας της οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνησης για το τελευταίο έτος.


Το μέτρο της απόσυρσης τελικά καταργήθηκε, με αποτέλεσμα πολλοί ενδιαφερόμενοι οδηγοί να μην ξεφορτωθούν το παλιό τους αυτοκίνητο, όπως σχεδίαζαν, για να αγοράσουν ένα καινούργιο και πιο φιλικό προς το περιβάλλον.


Τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης έχουν οδηγήσει σε τέλμα πολλές επαγγελματικές ομάδες, μεταξύ των οποίων και τους αντιπροσώπους εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον χώρο πωλήσεων των αυτοκινήτων.


Τελευταία, πάντως, ακούγονται πολλά για μειώσεις στις τιμές των καινούργιων αυτοκινήτων μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, χωρίς, ωστόσο, να υπάρχουν επίσημες ενημερώσεις από το αρμόδιο Υπουργείο. Το γεγονός έχει προκαλέσει «πάγωμα» στην αγορά του αυτοκινήτου, αφού κανείς δεν θέλει να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ παραπάνω, για οποιαδήποτε αγορά.


Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει η zougla, η μείωση θα αφορά το Ειδικό Τέλος Ταξινόμησης και τον φόρο πολυτελείας, το οποίο επιβλήθηκε πρόσφατα στα αυτοκίνητα μεγάλης εργοστασιακής αξίας. Οι τιμές θα εξαρτηθούν από τον κυβισμό και την κατηγορία του κάθε αυτοκινήτου, αφού στα σχέδια της κυβέρνησης είναι να ωφεληθούν όσοι αποκτήσουν οχήματα που είναι φιλικά στο περιβάλλον και έχουν χαμηλό κυβισμό.


Σύμφωνα με αυτά που αναφέρει ο κύριος Γιάννης Αθανασιάδης, αντιπρόσωπος εταιρείας αυτοκινήτων στην Ξάνθη, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τα ανωτέρω σχέδια της κυβέρνησης.


Όπως συμπληρώνει δε ο τελευταίος, «οι πωλήσεις αυτοκινήτων σε τοπικό, αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο, βρίσκονται στο μηδέν. Όσον αφορά την Ξάνθη υπάρχει πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα».


Σύμφωνα με αυτά που συμπληρώνει παράλληλα ο κύριος Γ. Αθανασιάδης, οι επαγγελματίες του κλάδου περιμένουν τη νέα χρονιά, για να δουν πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Ζητάνε δε, να δοθούν κίνητρα για την αγορά αυτοκινήτου. Να γίνουν φοροαπαλλαγές, αλλά και οι τράπεζες να αλλάξουν την πολιτική που ακολουθούν τον τελευταίο χρόνο, με το να δυσχεραίνουν την έγκριση δανείων.


Παράλληλα, ο κύριος Γιάννης Αθανασιάδης τονίζει, ότι πρέπει να επανέλθει το μέτρο της απόσυρσης, για να αποτελέσει βάλσαμο για τους επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι προβληματίζονται σοβαρά, σκεπτόμενοι το επαγγελματικό τους μέλλον.