Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Δεν φαίνεται προς το παρόν συγχώνευση στα δημόσια νοσοκομεία

Αθανάσιος Μπαμπαλίδης, Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης:
Δεν φαίνεται προς το παρόν
συγχώνευση στα δημόσια νοσοκομεία

Από την Δευτέρα το στρατιωτικό νοσοκομείο αποτελεί παρελθόν για την Ξάνθη. Η μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης, πραγματοποιήθηκε μετά την σχετική απόφαση των Υπουργών Άμυνας και Υγείας για συνεργασία στρατιωτικών και πολιτικών Νοσοκομείων.
Σύμφωνα πάντως με αυτά που αναφέρει στην ΦτΞ ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, κύριος Αθανάσιος Μπαμπαλίδης, δεν έχουν δημιουργηθεί ιδιαίτερα προβλήματα όσον αφορά την εξυπηρέτηση πολιτών και στρατιωτικών μετά την μεταφορά του στρατιωτικού Νοσοκομείου στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης.
«Το Νοσοκομείο της Ξάνθης διαθέτει όλες τις υποδομές και το προσωπικό για να ανταποκριθεί στις νέες του αρμοδιότητες. Βέβαια, ευελπιστούμε στην βοήθεια και την υποστήριξη του ιατρικού, παραϊατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του στρατιωτικού νοσοκομείου» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κύριος Α. Μπαμπαλίδης.
Παράλληλα, ο τελευταίος επισημαίνει, ότι μόνον σε βάθος χρόνου θα αποδειχτεί εάν η απόφαση συγχώνευσης των δύο Νοσοκομείων ήταν σωστή.
«Για την ώρα τα πράγματα βαίνουν καλώς, δεν ξέρω βέβαια πως θα εξελιχθούν στο μέλλον» απαντάει χαρακτηριστικά ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης σε ερώτηση πως βλέπει ο ίδιος μια τέτοια εξέλιξη, όσον αφορά τα δύο Νοσοκομεία.
Με την ευκαιρία, ο κύριος Α. Μπαμπαλίδης διευκρινίζει, πως τα σενάρια των ημερών, τα οποία κάνουν λόγο για συγχωνεύσεις Νοσοκομείων στο πρότυπο του «Καλλικράτη» δεν βασίζονται σε μια στέρεη βάση, επισημαίνοντας πως «κακώς λέγονται τέτοια πράγματα. Κανείς δεν ξέρει βέβαια τι μπορεί να γίνει στο μέλλον. Αν θέλετε όμως την δική μου άποψη, θεωρώ ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία συγχώνευση όσον αφορά τα δημόσια Νοσοκομεία».