Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Σκληραίνουν την στάση τους οι δημοτικοί υπάλληλοι

Σκληραίνουν την στάση τους
οι δημοτικοί υπάλληλοι

Δημήτρης Γαλανόπουλος:
«-Η συγκεκριμένη καταγγελία αφορούσε συγκεκριμένους δημοτικούς συμβούλους, τον κύριο Κυριακίδη και τον κύριο Τσέπελη, οι οποίοι με αυθαίρετη πρωτοβουλία καθάρισαν το παζάρι της Ξάνθης
-Έχουμε δε καταγγελία, την οποία δεν έχουμε διασταυρώσει, ότι υπήρξαν κάποιες έμμεσες απειλές σε κάποιους συναδέλφους. Το διερευνούμε και να είστε σίγουροι, ότι δε θα αφήσουμε τίποτα στον αέρα. Εάν κόπτονται για την δημόσια υγεία της πόλης όπως κοπτόμεθα εμείς, θα έπρεπε να καθαρίσουνε άλλους χώρους και όχι το παζάρι»


Πορεία διαμαρτυρίας στα νέα μέτρα της κυβέρνησης που βάζουν στο στόχαστρο τα εργασιακά τους συμφέροντα, πραγματοποίησαν εχθές στο κέντρο της πόλης οι δημοτικοί υπάλληλοι Ξάνθης, αφού πρώτα έκαναν μια σύντομη συγκέντρωση στον χώρο έξω από το δημαρχιακό κατάστημα της πόλης, για να συντονίσουν την κινητοποίησή τους.
Μέσα από σχετικές δηλώσεις που έκανε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ο Πρόεδρος του συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων, κύριος Δημήτρης Γαλανόπουλος αναφορικά με το θέμα, επισήμανε πως «είναι η πρώτη φορά που δημοτικοί υπάλληλοι των Δήμων της Ξάνθης προχωρούν σε πορεία διαμαρτυρίας. Όπως γνωρίζετε, μετά την χθεσινή και σημερινή εικοσιτετράωρη απεργία, αναμένουμε τα αποτελέσματα της εκτελεστικής επιτροπής που θα συγκληθεί σήμερα το μεσημέρι, για να αποφασιστεί για το εάν θα κλιμακώσουμε ή θα αναστείλουμε τις κινητοποιήσεις μας.» και συνεχίζει λέγοντας ότι «δεν μπορώ να προδικάσω το αποτέλεσμα, αλλά θεωρώ, ότι εάν δοθεί το μήνυμα, όπως αυτό δόθηκε από τον σύλλογο των δημοτικών υπαλλήλων Ξάνθης, θα κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις, ως αντίδραση στα μέτρα της κυβέρνησης».
Αναφερόμενος στα βασικά σημεία της απεργιακής κινητοποίησης των δημοτικών υπαλλήλων Ξάνθης, ο κύριος Δημ. Γαλανόπουλος τονίζει με έμφαση ότι ζητούμενο είναι «ένα δίκαιο ενιαίο μισθολόγιο και η διατήρηση των θέσεων εργασίας, καθώς όπως θα ακούσατε από την τρόικα μέσα από χθεσινές δηλώσεις της, δεν δέχονται κυρίως στις ΔΕΚΟ να γίνουν μετατάξεις, αλλά απολύσεις. Αυτό δεν πρέπει να το αποδεχτεί κανένας Έλληνας πολίτης.
Δεν διεκδικούμε αυξήσεις. Έχουμε αποδεχτεί, ότι πρέπει να πληρώσουμε και εμείς αυτή την δύσκολη συγκυρία. Να μην πληρώνουμε, όμως, μόνον εμείς. Δεν ζητάμε μισθούς, αλλά να μην υπάρξουν απολύσεις, κυρίως συμβασιούχων που είναι κυρίως οι νέοι της κοινωνίας μας και αυτοί που παίρνουν τα λιγότερα χρήματα».
Ερωτηθείς, παράλληλα, σχετικά με την καταγγελία που έκανε πριν δύο ημέρες κατά της δημοτικής αρχής, η οποία πήρε την απόφαση να καθαρίσει το παζάρι της Ξάνθης με άλλο προσωπικό, καθώς οι δημοτικοί υπάλληλοι έκαναν απεργία, ο κύριος Δημ. Γαλανόπουλος επισημαίνει πως «ως δημοτικοί υπάλληλοι δεν έχουμε την υποχρέωση να καθαρίζουμε το παζάρι. Πριν από δύο – τρία χρόνια είχαμε ένα προσωπικό το οποίο αρκούσε για τον καθαρισμό του παζαριού. Αποδεχτήκαμε να καθαρίζουμε το παζάρι. Αυτό, όμως, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Έχουν συνταξιοδοτηθεί πάρα πολλοί συνάδελφοι, ενώ έχουν απολυθεί οι συμβασιούχοι, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ανταποκριθούμε. Οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που καλούνται από τον Εισαγγελέα για να δώσουν εξηγήσεις για την βρωμιά την οποία διαπιστώνουμε ότι υπάρχει σε κάθε γωνιά. Η συγκεκριμένη όμως καταγγελία αφορούσε συγκεκριμένους δημοτικούς συμβούλους, τον κύριο Κυριακίδη και τον κύριο Τσέπελη, οι οποίοι με αυθαίρετη πρωτοβουλία καθάρισαν το παζάρι της Ξάνθης. Έχουμε δε καταγγελία, την οποία δεν έχουμε διασταυρώσει, ότι υπήρξαν κάποιες έμμεσες απειλές σε κάποιους συναδέλφους. Το διερευνούμε και να είστε σίγουροι, ότι δε θα αφήσουμε τίποτα στον αέρα. Εάν κόπτονται για την δημόσια υγεία της πόλης όπως κοπτόμεθα εμείς, θα έπρεπε να καθαρίσουνε άλλους χώρους και όχι το παζάρι. Θα πρέπει τουλάχιστον όταν βγαίνουν στα ΜΜΕ για να εξηγήσουν αυτό το οποίο κάνανε, να συνεννοούνται από κοινού για να μην λέει ο ένας αυτό και ο άλλος κάτι άλλο».