Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Της Πολιτικής το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος

Η απόλυτη Ξεφτίλα: Για ακόμα μια φορά κουμάντο στις αυτοδιοικητικές εκλογές στον Δήμο Ξάνθης κάνει το Δροσερό:

Και πάλι στο προσκήνιο, όπως σε κάθε αυτοδιοικητικές εκλογές, έρχεται το Δροσερό και οι υποσχέσεις που λαμβάνουν οι κάτοικοι του, από ανθρώπους που έχουν τα ηνία στον Δήμο Ξάνθης και κατέχουν θέσεις και αξιώματα. Δυστυχώς αναγκάζομαι να πω χωρίς να είμαι ρατσιστής, πως αυτήν την φορά όσοι από όλους εμάς αποφασίσουν να ψηφίσουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα πρέπει να επιλέξουν ανθρώπους οι οποίοι δεν ξεπουλάνε τα πάντα θυσιάζοντας αξίες και ιδανικά στον βωμό της εκλογής τους. Δυστυχώς για ακόμα μια φορά, η ψήφος των κατοίκων του Δροσερού, έχει μεγαλύτερη αξία από την ψήφο όλων μας, αφού από την μια υπάρχουν οι υποσχέσεις και από την άλλη, θα δούμε να κυκλοφορούν τα γνωστά καρτελάκια για καύσιμα, καθώς και το να μοιράζονται ξύλα και διάφορα άλλα καταναλωτικά αγαθά, εις χάριν της ψηφοθηρίας.

Απαράδεκτες συμπεριφορές από αυτοδιοικητικούς στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης:

Δεν ξέρω πως την έχουν δει ορισμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ξάνθης, αλλά καλά θα κάνουν να πορευτούν προς τις εκλογές πιο κόσμια και να μην ξεφεύγουν, πρώτον γιατί οι κύριοι της Δημοτικής Αρχής δεν έχουν ιδιοκτησία τους τις θέσεις που κατέχουν και δεύτερον γιατί η αντιπολίτευση, έχει κάθε δικαίωμα να διεκδικεί την νίκη στις ερχόμενες εκλογές, αλλά χωρίς να χρησιμοποιεί τρόπους απαράδεκτους για την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Πούλιος, Φανουράκης, Μελισσόπουλος, Φιλίππου και Μ. Στυλιανίδης, θα πρέπει να προωθήσουν μια διαφορετική εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης από αυτήν που μέχρι τώρα δείχνουν τις τελευταίες ημέρες και να κρατήσουν τις πολιτικές τους κόντρες μόνο σε επίπεδο πολιτικής και όχι σε επίπεδο χαρακτηρισμών και άπρεπων συμπεριφορών.

Πολύς λόγος για τα φιλικά τραπέζια, από ανθρώπους που ξεχνούν πως οι προσωπικές σχέσεις δεν εξαφανίζονται ενόψει πολιτικών αντιπαραθέσεων:

Δεν ξέρω πως έχουν μάθει ορισμένοι να συμπεριφέρονται ή να λειτουργούν, αλλά προειδοποιώ και ενημερώνω όλους αυτούς που πίσω από την ανωνυμία έχουν αναγάγει τους εαυτούς τους σε Ρουφιανικότερους των Ρουφιάνων ότι, Νταβατζήδες στο κεφάλι μου δεν έβαλα, ούτε εγώ ούτε και η παρέα μου. Με όποιον γουστάρω θα πίνω την ρετσίνα μου και όποιον εγώ γουστάρω θα καλώ στο τραπέζι μου. Κουμάντο στον εαυτό μου και στην τσέπη μου κάνω εγώ και όχι οι Νταβατζηδο-ρουφιάνοι της ανωνυμίας. Τους φίλους μου του επιλέγω και δεν μου τους επιβάλει κανένας και αυτό θα πρέπει να το γνωρίζουν καλά ορισμένοι που θεωρούν πως με την ρουφιανιά μπορούν να με πλήξουν. Αυτά προς ενημέρωση και συμμόρφωση.

Διαψεύδουν Τσέπελης, Καλαϊτζής και Στυλιανίδης τα περί συναντήσεώς τους:

Σε φήμες και μάλιστα κακοπροαίρετες, οφείλονται τα περί γεύματος μεταξύ των τριών ανδρών και το μοναδικό που μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε, είναι πως υπήρξαν συναντήσεις μεταξύ Τσέπελη, Καλαϊτζή, αλλά σε αυτές δεν εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Ξάνθης. Η είδηση που διέρρευσε χθες και έφθασε σε εμάς, έχει να κάνει σχέση με κακόβουλες διαδόσεις οι οποίες έχουν στόχο τους τρεις άνδρες, ενώ κανείς δεν διαψεύδει πως υπήρξε συνάντηση του Δημάρχου με τον Θ. Καλαϊτζή προ ημερών. Πάντως μπορεί να κυκλοφορεί ευρέως πως δεν θα είναι υποψήφιος με τον Δήμαρχο Ξάνθης ο Θ. Καλαϊτζής, αλλά μέχρι σήμερα ο Δήμαρχος Ξάνθης δεν έχει δηλώσει κάτι επίσημα για το θέμα, αφού πιθανόν να καλύπτεται από τα όσα γράφονται.

Αλήθειες ή ψέματα τα όσα αναφέρονται σε έγγραφη καταγγελία Εθελοντή Αιμοδότη, για την ανάμειξη του Γ. Παπαχρόνη με τις αυτοδιοικητικές εκλογές;

Μια καταγγελία λάβαμε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και ειλικρινά μας γέμισε πολλά ερωτηματικά. Η καταγγελία φέρει το όνομα του κυρίου Σιργούδη Γεώργιου, εθελοντή αιμοδότη, ο οποίος επιτίθεται κατά του προέδρου του Συλλόγου Αιμοδοτών «Η Αγάπη» επειδή όπως αναφέρει ο νόμος σύμφωνα με τον οποίο έχει οριστεί το καταστατικό του συλλόγου, δεν επιτρέπει στον πρόεδρο να αναμειχτεί ως υποψήφιος σε άλλους συλλόγους ή φορείς, μόνο και μόνο για να μην αποσπάται από το έργο της προσφοράς του στον σύλλογο του οποίου είναι και πρόεδρος.
Ο κύριος Σιργούδης μεταξύ άλλων κάνει και αναφορά σε χρησιμοποίηση των καταστάσεων του συλλόγου των εθελοντών αιμοδοτών από τον νυν πρόεδρο, προκειμένου αυτός να πραγματοποιήσει την προεκλογική του καμπάνια και να εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος με τον Μ. Στυλιανίδη. Στην καταγγελία αυτή βέβαια, αυτό που βγάζει είδηση, είναι πως ο καταγγέλλων κύριος Σιργούδης, εκμυστηρεύεται και δίνει στην δημοσιότητα, εκφράσεις τις οποίες χρησιμοποίησε κατά καιρούς ο κύριος Παπαχρόνης ενώπιων του, αλλά και ενώπιων άλλων εθελοντών αιμοδοτών, για ανθρώπους της πολιτικής σκηνής του τόπου μας, αλλά και για τις κατά καιρούς συμπεριφορές και λειτουργίες τους.
Στο θέμα της καταγγελίας ειλικρινά το μόνο που θα ήθελα να σχολιάσω, είναι πως ο νυν Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Γιάννης Παπαχρόνης, πραγματικά έχει παράξει έργο και έχει βοηθήσει με τις προσπάθειες του, πολλούς συμπολίτες μας και όχι μόνο, χωρίς ποτέ κανένας να του προσάψει το παραμικρό, αλλά για την υπόθεση αυτή, ειλικρινά τα συμπεράσματα ας τα βγάλουν οι Ξανθιώτες.