Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Παραιτήθηκαν οι έντεκα από τους ενενήντα τρεις δικαιούχους των οικοπέδων του Δέρας

Γιάννης Σιούτας, μέλος ΕΒΕ Ξάνθης:

«Ενώ εμείς ξεκινήσαμε με δέκα χιλιάδες ευρώ από το Επιμελητήριο και αυτά με το ζόρι, οι συνάδελφοί μας στην Καβάλα ξεκίνησαν με τρία εκατομμύρια. Δεν έχουν καταλάβει κάποιοι στην Ξάνθη, την αξία του εγχειρήματος που επιχειρούμε»

Παραιτήθηκαν οι έντεκα από τους ενενήντα τρεις δικαιούχους των οικοπέδων του Δέρας





  Παραιτήθηκαν οι έντεκα από τους συνολικά ενενήντα τρεις δικαιούχους των οικοπέδων του Δέρας, που επιχειρούν την από κοινού προσπάθεια για μεταφορά των επιχειρήσεών τους στην εν λόγω περιοχή, με σκοπό την δημιουργία βιομηχανικού πάρκου έξω από την πόλη. Οι οικονομικές δυσκολίες, καθώς και η επιλογή των παιδιών να μην συνεχίσουν το επάγγελμα των γονιών τους, οδήγησαν τα έντεκα αυτά άτομα να παραιτηθούν από την προσπάθεια που είχαν ξεκινήσει.

  Αναφορικά με το θέμα τοποθετείται στην ΦτΞ ο κύριος Γιάννης Σιούτας, ο οποίος εποπτεύει την όλη προσπάθεια και καθοδηγεί τους επαγγελματίες στα επόμενα βήματά τους, όσον αφορά την διαδικασία για την δημιουργία του βιομηχανικού πάρκου. Με δόση πικρίας παρατηρεί ο τελευταίος, ότι η ιστορία κρατάει έξι χρόνια. Ωστόσο, όπως σπεύδει να συμπληρώσει στην συνέχεια, υπάρχει από πλευράς των επαγγελματιών και του ιδίου, αισιοδοξία για την τελική έκβαση του εγχειρήματος.

  «Προχωράνε κανονικά οι ογδόντα δύο συνάδελφοι. Οι θέσεις των υπολοίπων έντεκα που παραιτήθηκαν, θα καλυφθούν από κάποιους άλλους. Ήδη, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την κάλυψη αυτών των θέσεων, οι οποίες θα προκηρυχθούν από τον Δήμο. Στην συγκεκριμένη φάση μαζεύουμε τα χαρτιά για τα συμβόλαια» σημειώνει επί του θέματος, μέσα από σχετικές δηλώσεις του στην εφημερίδα μας, ο κύριος Γ. Σιούτας και συνεχίζει λέγοντας, πως «αυτό που πάμε να κάνουμε πέντε φίλοι, αποτελεί μια βαρυσήμαντη προσπάθεια, που δεν έχει γίνει ανάλογή της σε όλη την χώρα. Κάποιοι, βέβαια, δεν το έχουν καταλάβει ακόμη. Για να αντιληφθείτε το μέγεθος του ζητήματος, θα σας πω, ότι, όταν ξεκίνησε παρόμοια προσπάθεια στην γειτονική μας Καβάλα, ο Δήμος, η Νομαρχία και η Περιφέρεια είχαν συμβάλει τα μέγιστα για να συνδράμουν. Ενώ εμείς πήραμε μόνον δέκα χιλιάδες ευρώ από το Επιμελητήριο και αυτά με το ζόρι, στην Καβάλα οι συνάδελφοι πήρανε διακόσιες πενήντα χιλιάδες από τον Δήμο, άλλες τόσες από Νομαρχία και άλλες τόσες από  την Περιφέρεια. Εμείς ξεκινήσαμε με δέκα χιλιάδες ευρώ από το ΕΒΕ, ενώ στην Καβάλα ξεκινήσανε με τρία εκατομμύρια ευρώ».