Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Πραγματοποιήθηκε χτες η Γενική Συνέλευση της ΣΕΚΑΠ

Καταψηφίστηκε το αίτημα

αύξησης μετοχικού κεφαλαίου



-Τα δύο βασικά ζητήματα, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και η μείωση της αξίας της μετοχής, πέρασαν κατά πλειοψηφία

Δημήτρης Πράτσος, Πρόεδρος ΣΕΚΑΠ:

-«Οι μέτοχοι πρέπει να βάλουν ζεστό χρήμα, προκειμένου να βοηθηθεί η εταιρεία»





  Πραγματοποιήθηκε χτες η Γενική Συνέλευση της ΣΕΚΑΠ, προκειμένου να θέσει επί τάπητος θέματα μείζονος σημασίας που απασχολούν την  εταιρεία, με δεδομένο και το γεγονός, πως έντονη είναι η φιλολογία των ημερών, η οποία κάνει λόγο για κρίση της ΣΕΚΑΠ, κάτι που προκαλεί την ανησυχία της κοινής γνώμης.

  Η απόφαση για κλειστή συνεδρίαση της συνεταιριστικής καπνοβιομηχανίας εμπίπτει στη σφαίρα νόμιμου δικαιώματος που έχει, του οποίου και έκανε χρήση. Αναφορικά, τώρα, με τα θέματα που συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν, ενημέρωσε τους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ο Πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ, κύριος Δημήτρης Πράτσος από κοινού με τον Αντιπρόεδρο της εταιρείας, κύριο Μανώλη Εγγλεζάκη, μέσα από συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης μας, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

  Το γενικό συμπέρασμα, πάντως, που έβγαλαν οι δημοσιογράφοι είναι ότι το θέμα δεν καλύφθηκε πλήρως από την ηγεσία της εταιρείας, καθώς δεν δόθηκαν σαφείς απαντήσεις.

  Το βασικότερο σημείο, που επισημάνθηκε και από τους ομιλούντες είναι πως η ΣΕΚΑΠ βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση, γι’ αυτό τον λόγο, εξάλλου, ζήτησε τους μετόχους να βοηθήσουν, με το να βάλουν ζεστό χρήμα, όπως πολύ χαρακτηριστικά ανέφερε ο κύριος Δημ. Πράτσος.

  Παράλληλα, ο τελευταίος ανέφερε στους δημοσιογράφους, πως η εταιρεία κινείται σε ένα αρκετά ανταγωνιστικό Περιβάλλον, επισημαίνοντας δε, πως ετοιμάζει το καινούργιο της σήμα. Απέφυγε, βέβαια, να παρουσιάσει τις ημερομηνίες παρουσίασης του νέου σήματος της ΣΕΚΑΠ, για λόγους ανταγωνισμού. Από την άλλη, αναφερόμενος στον ισολογισμό της εταιρείας, τόνισε πως αυτός που παρουσιάστηκε στους μετόχους ήταν αναμορφωμένος, καθώς οι ορκωτοί λογιστές που έκαναν έλεγχο για την διαχείριση της προηγούμενης διοίκησης, είχαν πολλές παρατηρήσεις.

  Κλείνοντας, ο κύριος Δημ. Πράτσος ενημέρωσε τους δημοσιογράφους, πως τα δύο επίμαχα θέματα που απασχολούν την εταιρεία, η αύξηση δηλαδή του μετοχικού κεφαλαίου και η μείωση της αξίας της μετοχής ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία, πλην της Αγροτικής Τράπεζας που τα απέρριψε.