Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Πάγωμα μισθών στον ιδιωτικό τομέα με πράξη νομοθετικού περιεχομένου

Άγγελος Μπεμπεκίδης, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης:

«Είναι απαράδεκτη η στάση και του Υπουργού Εργασίας και της κυβέρνησης»

Σήμερα έκαναν προσφυγή στο ΣτΕ τα συνδικάτα της χώρας κατά του μνημονίου



  Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας πραγματοποιούν σήμερα τα συνδικάτα της χώρας ενάντια στο περιβόητο μνημόνιο. Όπως μάλιστα δηλώνει στην εφημερίδα μας ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, κύριος Άγγελος Μπεμπεκίδης, υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία για την δικαστική απόφαση.

  «Σήμερα θα κάνουμε μια προσφυγή στο ΣτΕ για το μνημόνιο. Ήδη, έχουμε ένα καλό προηγούμενο η ΓΕΣΕΕ είχε προσφύγει στο ΣτΕ για το ασφαλιστικό, τότε κάποιοι δικαστές από μόνοι τους βγήκαν και είπαν, ότι αρκετά από αυτά που προτείνει η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό, είναι παράνομα. Από τις λίγες φορές, όταν από μόνοι τους οι δικαστές βγήκαν και δήλωσαν αυτά τα πράγματα. Αυτό σημαίνει, πως το μνημόνιο, έτσι όπως κατατίθεται στην βουλή από την κυβέρνηση, δεν υφίσταται» δηλώνει χαρακτηριστικά ο κύριος Α. Μπεμπεκίδης και συνεχίζει λέγοντας πως «Δυστυχώς, η κυβέρνηση και εκτός μνημονίου ψηφίζει Νόμου και άρθρα σε βάρος των εργαζομένων. Αυτό φάνηκε και από τον Υπουργό Εργασίας.

  Η κυβέρνηση δεν καταλαβαίνει τίποτα και προηγείται του μνημονίου, σε βάρος των εργαζομένων. Αυτά θα καταθέσει σήμερα η ΓΣΕΕ από κοινού με την ΑΔΕΔΥ. Νομίζω, ότι με αυτό τον τρόπο θα καταργηθεί το μνημόνιο, αν όχι ολόκληρο, αλλά αρκετά από τα άρθρα του. Το μόνον σίγουρο είναι ότι θα γίνουν κάποιες τροποποιήσεις στο μνημόνιο».

  Κλείνοντας, ο κύριος Α. Μπεμπεκίδης καταλήγει πως «Θεωρείται απαράδεκτη η στάση του Υπουργού Εργασίας. Ενώ η ΓΣΕΕ συμφώνησε με τους εργοδότες, ο Υπουργός Εργασίας βγαίνει και λέει, ότι θα κάνει πράξη νομοθετικού περιεχομένου για να μην πάρουν αυξήσεις οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα. Οι ίδιοι αυτοί, οι μυστήριοι τύποι που έρχονται και κάθονται σε αυτό το μεγάλο ξενοδοχείο της Αθήνας, είχαν πει, ότι δεν αναφέρονται στο μνημόνιο για πάγωμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Από μόνη της η κυβέρνηση και ο Υπουργός Εργασίας βγήκαν και είπαν, ότι,- εμείς με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, θα το κάνουμε αυτό. Είναι απαράδεκτη η στάση και του Υπουργού και της κυβέρνησης. Από την άλλη χαρίζει εισφορές στους εργοδότες, μειώνοντας έτσι την εισροή εσόδων στο ΙΚΑ, τη στιγμή που το ΙΚΑ αντιμετωπίζει τόσα προβλήματα και αύριο - μεθαύριο δε θα έχει να πληρώνει ούτε τις συντάξεις. Δεν περιμέναμε μια τέτοια συμπεριφορά από σοσιαλιστική κυβέρνηση».