Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Δύο μέτρα και δύο σταθμά η δημοτική αρχή Ξάνθης;

Δύο μέτρα και δύο σταθμά η δημοτική αρχή Ξάνθης;

Δεν ενοχλούνται οι ταξιτζήδες

από την μη καταβολή του τέλους

διαφήμισης των Αστικών Λεωφορείων

Ενώ, οι οδηγοί ταξί πλήρωναν κανονικά τα τέλη διαφήμισης, οι οδηγοί αστικών λεωφορείων δεν έπρατταν το αντίστοιχο

Βασίλης Γεωργιάδης, Πρόεδρος Οδηγών Ταξί Ξάνθης: «Αυτό που ήταν να κάνουμε το κάναμε. Δεν μπορώ να πάρω θέση και να κατηγορήσω κάποιον. Εμείς είμαστε νόμιμοι και τυπικοί»


Χωρίς να θέλουμε να κατηγορήσουμε για δύο μέτρα και δύο σταθμά τον Δήμο Ξάνθης, το τελευταίο περιστατικό με τα τέλη διαφήμισης, μας προβληματίζει, αν μη τι άλλο, αρνητικά, όσον αφορά την αντιμετώπιση των συμπολιτών μας από την δημοτική αρχή. Ενώ, επί τόσα χρόνια οι οδηγοί ταξί πληρώνουν κανονικά και με τον νόμο τέλη διαφήμισης στον Δήμο, έχει αποδειχτεί ότι δεν έπρατταν το αντίστοιχο οι οδηγοί των αστικών λεωφορείων. Μάλιστα, σήμερα που το θέμα έχει γνωρίσει το φως της δημοσιότητας, μαθαίνουμε ότι ο Δήμαρχος, κύριος Μ. Στυλιανίδης, έδωσε εντολή να αποσταλεί σχετικό έγγραφο από τον Δήμο, ώστε να εισπραχθούν τα οφειλόμενα αναδρομικά. Κανείς δεν ξέρει την έκβαση που θα πάρει το συγκεκριμένο θέμα, σίγουρα, όμως, είναι προκλητικό να μαθαίνουμε, ότι, ενώ κάποιοι πληρώνουν, κάποιοι άλλοι χαίρουν ευνοϊκής αντιμετώπισης από την πλευρά του Δήμου.

Κληθείς να πάρει θέση αναφορικά με το θέμα, ο Πρόεδρος των οδηγών ταξί Ξάνθης, κύριος Βασίλης Γεωργιάδης, αν και δηλώνει απρόθυμος να σχολιάσει τα τεκταινόμενα, λόγω καλής σχέσης με τον Δήμο και τους οδηγούς αστικών λεωφορείων, παραδέχεται πως πρακτικά οι οδηγοί ταξί χάνουν από μια τέτοια κατάσταση.

«Αυτό που ήταν να κάνουμε το κάναμε. Δεν μπορώ να πάρω θέση και να κατηγορήσω κάποιον. Εμείς είμαστε νόμιμοι και τυπικοί». Σε διευκρινιστική ερώτηση, εάν θεωρεί τους οδηγούς ταξί θιγμένους από μια τέτοια κατάσταση, ο κύριος Β. Γεωργιάδης επισημαίνει ότι «θεωρητικά δεν χάνουμε κάτι από μια τέτοια κατάσταση, πρακτικά, όμως χάνουμε».