Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Ο «θάνατος» των εμπόρων


Τρομοκρατημένος ο Εμπορικός Κόσμος της Ξάνθης

με το άνοιγμα του Praktiker

Ο «θάνατος» των εμπόρων


Τι αναφέρουν παράγοντες της τοπικής αγοράς στην ΦτΞ σχετικά με το θέμα:

- Γ. Αλεξιάδης μέλος Ε.Σ. Ξάνθης: «Βλέπω κατά βάση αρνητικά το άνοιγμα του Praktiker στην Ξάνθη»

- Νίκος Τσάβας Γραμματέας Ε.Σ. Ξάνθης: «Θα έχει άσχημες επιπτώσεις στην τοπική αγορά»

- Μ. Σαραλέκος Πρόεδρος της Εμπορικής Λέσχης: «Η αγορά της Ξάνθης δεν σηκώνει το άνοιγμα ενός τέτοιου καταστήματος»



Σήμερα, Παρασκευή 1 Απριλίου 2011, ανοίγει και στην Ξάνθη κατάστημα Praktiker, προκαλώντας προβληματισμό στον εμπορικό κόσμο της περιοχής μας. Σύμφωνα με αυτά που δηλώνουν οι περισσότεροι έμποροι της Ξάνθης, το άνοιγμα ενός τέτοιου καταστήματος θα σημαίνει, ταυτόχρονα, «ταφόπλακα» για πολλά καταστήματα της τοπικής μας αγοράς.

Η ανησυχία του εμπορικού κόσμου βασίζεται στο γεγονός, ότι ένα κατάστημα στον αυτού του τύπου είναι ικανό να ρίξει, ακόμη, περισσότερο τον τζίρο της τοπικής αγοράς. Σύμφωνα με αυτά που επισημαίνει ο κύριος Γιάννης Αλεξιάδης, πρώην Πρόεδρος και μέλος του εμπορικού συλλόγου Ξάνθης, «βλέπω κατά βάση αρνητικά το άνοιγμα του Praktiker στην Ξάνθη. Ήδη, η αγορά μας έχει πολλά προβλήματα και έχει πέσει πολύ ο τζίρος μας. Με το άνοιγμα ενός τέτοιου καταστήματος, θα κλείσουν πολλά άλλα. Εξάλλου, οι μισθοί που θα προσφέρονται στο Praktiker θα καλύπτουν την τετράωρη εργασία. Θα πρέπει να μάθουμε να σκεφτόμαστε τοπικά».

Ενώ, ο Γραμματέας του Εμπορικού συλλόγου Ξάνθης, κύριος Νίκος Τσάβας, από την πλευρά του, επισημαίνει τον έντονο προβληματισμό του, όσον αφορά την λειτουργία ενός τέτοιου καταστήματος στην περιοχή μας, αφού, όπως επισημαίνει, θα έχει άσχημες επιπτώσεις στην τοπική αγορά.

«Το Praktiker θα κάνει ζημιά στα καταστήματα που πουλάνε έπιπλα, πλακάκια, υδραυλικά κ.τ.λ., γιατί δεν έχει το ίδιο κοστολόγιο με τα υπόλοιπα καταστήματα» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κύριος Ν. Τσάβας.

Για το ίδιο θέμα τοποθετείται στην εφημερίδα μας και ο Πρόεδρος της Εμπορικής Λέσχης Ξάνθης, κύριος Μιχάλης Σαραλέκος, υπογραμμίζοντας με έμφαση, ότι «ανησυχώ πάρα πολύ ως ελεύθερος επαγγελματίας (δικηγόρος) και ως Πρόεδρος της Εμπορικής Λέσχης για όλους τους εμπόρους που έχουν να ανταγωνιστούν όλους αυτούς τους κολοσσούς. Και καταλήγει «η αγορά της Ξάνθης δεν σηκώνει το άνοιγμα ενός τέτοιου καταστήματος».