Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Χωρίς την συμμετοχή της Γραμματείας Νέας Γενιάς πραγματοποιήθηκε το 4ο πανελλήνιο συνέδριο νέων εθελοντών-αιμοδοτών

Χωρίς την συμμετοχή της Γραμματείας Νέας Γενιάς πραγματοποιήθηκε το 4ο πανελλήνιο συνέδριο νέων εθελοντών-αιμοδοτών

- «οι εθελοντές-αιμοδότες έχουν μάθει να ανταπεξέρχονται, τόσα χρόνια, στα προβλήματα που συναντάνε, χωρίς την βοήθεια της Πολιτείας»
- Τι αναφέρει στην ΦτΞ ο Πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών-αιμοδοτών Ν. Ξάνθης, κύριος Γιάννης Παπαχρόνης


Από τις 18 μέχρι τις 30 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο Ξυλόκαστρο της Κορινθίας το τέταρτο πανελλήνιο συνέδριο νέων εθελοντών-αιμοδοτών, με πολύ μεγάλη επιτυχία, καθώς συζητήθηκαν νέες τεχνικές και μέθοδοι, ώστε τα επόμενα χρόνια, να μεγαλώσει ο αριθμός των νέων αιμοδοτών και να σταματήσουν οι εισαγωγές αίματος από χώρες του εξωτερικού, που συνεπάγονται τεράστια οικονομική επιβάρυνση για το ελληνικό κράτος.
Σχετικά με το θέμα μιλά στην ΦτΞ ο πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών-αιμοδοτών Ξάνθης, «η Αγάπη», κύριος Γιάννης Παπαχρόνης, ο οποίος υπενθυμίζει, πως το πρώτο ιδρυτικό συνέδριο είχε γίνει στην πόλη της Ξάνθης το 2008.
Αναφορικά με τα αποτελέσματα του τετάρτου πανελλήνιου συνεδρίου νέων εθελοντών-αιμοδοτών, ο κύριος Γιάννης Παπαχρόνης επισημαίνει, ότι «πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό συνέδριο, καθώς μπήκαν οι βάσεις για να υιοθετηθεί η εθελοντική αιμοδοσία από τους περισσότερους νέους μας, τα επόμενα χρόνια».
Να σημειώσουμε, ότι, η εθελοντική αιμοδοσία στην χώρα μας συνεχίζει να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα οικονομικής φύσεως, αφού έχουν καταργηθεί και οι επιδοτήσεις τέτοιων δράσεων.
Βέβαια, όπως σημειώνει και ο κύριος Γιάννης Παπαχρόνης, οι εθελοντές-αιμοδότες έχουν μάθει να ανταπεξέρχονται, τόσα χρόνια, στα προβλήματά που συναντάνε, χωρίς την βοήθεια της Πολιτείας.
Αρκεί, να σημειωθεί, μόνον, πως από το πανελλήνιο συνέδριο νέων εθελοντών-αιμοδοτών απουσίαζε αν και είχε προσκληθεί η Γραμματεία Νέας Γενιάς. Αν λάβει κανείς υπόψη του, ότι το 2011 έχει χαρακτηριστεί ως ευρωπαϊκό έτος εθελοντικής αιμοδοσίας, η ανωτέρω απουσία θα μπορούσε να θεωρηθεί κραυγαλέα.
Τέλος, να σημειώσουμε, πως από το Σάββατο 26 Μαρτίου ξεκινάει το επταήμερο αιμοδοσίας που θα καλύπτει όλο τον Νομό Ξάνθης.
«Ελπίζουμε, να έχουμε την μεγαλύτερη συμμετοχή αιμοδοτών» σχολιάζει ο κύριος Γ. Παπαχρόνης, αναφερόμενος στο επικείμενο επταήμερο αιμοδοσίας.