Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Ακόμα περιμένουν οι Έλληνες επιχειρηματίες να εγκριθεί το αίτημά τους για πάγωμα ασφαλιστικών εισφορών για δύο χρόνια

Ακόμα περιμένουν οι Έλληνες επιχειρηματίες
να εγκριθεί το αίτημά τους για πάγωμα ασφαλιστικών εισφορών για δύο χρόνια

Δηλώσεις σχετικά με το θέμα από τον Γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, κύριο Γιάννη Αλεξόπουλο

Δεν έχουν πάρει ακόμη απάντηση οι Έλληνες επιχειρηματίες από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών στο αίτημά τους, να παγώσουν οι ασφαλιστικές εισφορές των οφειλομένων τους για μια περίοδο χάριτος δύο χρόνων, με βασική προϋπόθεση την καταβολή χρημάτων για τις ιατροφαρμακευτικές εισφορές τους και την προϋπόθεση ότι από το επόμενο δίμηνο θα εξυπηρετούν κανονικά τις υποχρεώσεις τους προς το ταμείο.
Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς κατά την διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης της Ομοσπονδίας των Εμπορικών Συλλόγων Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης που πραγματοποιήθηκε στις 10 Νοεμβρίου στην πόλη της Καβάλας. Όπως φαίνεται όμως η απάντηση θα αργήσει να έρθει. Το θέμα είναι ότι ορισμένοι επιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν κάνει ρύθμιση για τις μακροχρόνιες οφειλές προς το ταμείο, δεν είναι σε θέση να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές που τους ζητάνε.
Αναφορικά με το θέμα ο Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης, κύριος Γιάννης Αλεξόπουλος, αναφέρει τα κάτωθι:
«Πολλοί συνάδελφοι αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους. Είχε γίνει μια ρύθμιση, ώστε να μπορέσουν αυτοί που έχουν μακροχρόνιες οφειλές προς το ταμείο, να ανταπεξέλθουν. Ωστόσο, η ρύθμιση που έγινε, τους υποχρέωνε να πληρώσουν την δόση τους από το επόμενο δίμηνο και μαζί το ποσόν που τους αντιστοιχούσε για να μπουν στην ρύθμιση. Αποτέλεσμα, να μπουν στη ρύθμιση, να θεωρήσουν τα βιβλία και τα φορολογικά στοιχεία τους και τον επόμενο μήνα να έχουν πρόβλημα. Η δική μας πρόταση ήταν να γίνει ένα πάγωμα των οφειλών για ένα διάστημα δύο ετών. Συνάμα, όμως, να υποχρεωθούν να καταβάλουν τις ιατροφαρμακευτικές εισφορές τους, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν προς τις υποχρεώσεις τους και να μην χάσουνε την ασφάλισή τους».
Πάντως, σύμφωνα με αυτά που αναφέρει στην συνέχεια ο κύριος Γ. Αλεξόπουλος το συγκεκριμένο αίτημα πρέπει να τύχει έγκρισης, καθώς οι Έλληνες επιχειρηματίες δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους, με αποτέλεσμα να τίθεται θέμα κλεισίματος επιχειρήσεων.