Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Της Πολιτικής Το ##

Της Πολιτικής Το ##
Γράφει ο Σταύρος Βλαχόπουλος


Το γέλιο της αρκούδας πέφτει στον Τόπειρο, με τα λάθη που γίνονται από την πλευρά των συνεργατών
του Σ. Χατζηευαγγέλου…
Μετά τις πέτρες, ήρθε η σειρά και για τους υπόλοιπους να γελάσουν:
Λάβαμε ένα δελτίο τύπου εχθές από την παράταξη του υποψήφιου Δήμαρχου Τοπείρου Θ. Μίχογλου και ειλικρινά δεν ήταν δυνατόν να μην το σχολιάσω. Το συγκεκριμένο δελτίο τύπου αφορούσε λάθος συνεργατών του νυν Δημάρχου κυρίου Χατζηευαγγέλου, οι οποίοι μέσα στον πανικό τους, όπως αναφέρεται από την πλευρά Μίχογλου, προέβησαν σε ξεκαρδιστικό λάθος, στέλνοντας μήνυμα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στον Θ. Μίχογλου, το οποίο προορίζονταν για συνεργάτη του Σ. Χατζηευαγγέλου και ανέφερε ότι όλοι μαζί για να γελάσουνε με τον Αρχηγό την Πέμπτη και από κάτω ότι οι φωτογραφίες είναι ωραίες αλλά ο Στέλιος βγαίνει με την πλάτη, κλείνοντας στέλνανε και αγωνιστικούς χαιρετισμούς. Τα συμπεράσματα σίγουρα είναι δικά σας, αλλά και εγώ οφείλω να σχολιάσω πως ο τίτλος του Θ. Μίχογλου στο «γελά καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος» είναι αυτή που άρμοζει στην πραγματικά απείρου κάλλους λανθασμένη πορεία που ακολούθησαν οι συνεργάτες του κυρίου Χατζηευαγγέλου. Και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε, πως ο κύριος Χατζηευαγγέλου είχε βγάλει λίγες ημέρες πριν δελτίο τύπου, στο οποίο ανέφερε ότι «γελάνε και οι πέτρες με τα Δελτία τύπου της Παράταξης Μίχογλου». Το ποιος γελάει φαίνεται ξεκάθαρα κύριοι και αυτό ο κόσμος το γνωρίζει καλύτερα από εσας.

Πυκνώνουν τις εμφανίσεις τους στα ΜΜΕ οι υποψήφιοι, διανύοντας την τελευταία εβδομάδα πριν την ημέρα των εκλογών:

Για ακόμα μια φορά οι λαγοί με πετραχήλια και τα φύκια αντί για μεταξωτές κορδέλες έχουν την τιμητική τους. Κανείς δεν έχει να μας πει κάτι σημαντικό. Κανένας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για ένα καλύτερο αύριο όλων μας. Όλοι τρέχουν για να βολέψουν την πάρτη τους και να εκλεγούν, προκειμένου να αράξουν τον βελούδινο πισινό τους σε μια καρέκλα και να το παίζουν γενικοί κουμανταδόροι, ενώ στην πραγματικότητα δεν έχουν την ικανότητα να κουμαντάρουν το ίδιο τους το σπίτι. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι με τις αυτοδιοικητικές εκλογές και με τις εκλογές γενικότερα, ασχολούνται πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι και πολλοί λίγοι ελεύθεροι επαγγελματίες, που γνωρίζουν πως βγαίνει το ψωμί και τι κόπος χρειάζεται για να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις. Την απάντηση μας εμείς ως ψηφοφόροι, σίγουρα δεν θα πρέπει να την στείλουμε σε αυτούς με την αποχή μας από τις εκλογές.

Για ποια νέα εποχή στον Τόπειρο μιλά η παράταξη Χατζηευαγγέλου, όταν το νηπιαγωγείο στο Ορφανό, δεν έχει τουαλέτα; Δώδεκα χρόνια Δήμαρχος και μια Τουαλέτα σε νηπιαγωγείο δεν κατασκεύασαν:
Μπορεί προσωπικά με τον Δήμαρχο Τοπείρου να μην έχω τίποτε, αλλά δεν μπορώ ως νοήμων νους να δεχθώ, ότι προεκλογικά μιλά για νέα εποχή στον Τόπειρο, όταν στο νηπιαγωγείο του Ορφανού δεν έχει τουαλέτα και τα μικρά παιδάκια κάνουν την ανάγκη τους όπου βρουν. Ναι φίλε Στέλιο, νέα εποχή μας λες, αλλά δυστυχώς αυτήν δεν την έχουμε δει τόσα χρόνια και αυτό είναι απορίας άξιο πραγματικά. Δώδεκα χρόνια δημοτική αρχή και να μην υπάρχει τουαλέτα στο νηπιαγωγείο; Από την τσέπη σου θα πλήρωνες ως δωρεά και θα κατασκευάζονταν η τουαλέτα, αν ήθελες πραγματικά την ανάπτυξη της περιοχής. Όλοι οι αυτοδιοικητικοί ή οι περισσότεροι για να ακριβολογώ, έχετε βοηθήσει πολλούς συνανθρώπους σας τα χρόνια αυτά, αλλά το να μην ενδιαφέρεστε ως δημοτική αρχή για ένα τόσο μικρό πράγμα όσον αφορά την κατασκευή, αλλά πολύ σημαντικό όσον αφορά την υγιεινή των λιλιπούτιων μαθητών.

Άλλαξε τις τελευταίες ημέρες η λίστα με τους δικαστικούς αντιπροσώπους για τον Νομό Ξάνθης ή όχι αξιότιμε Πρόεδρε του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης;

Δεν ξέρω αν αληθεύει και ρωτώ για το θέμα τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης να με ενημερώσει, αν πραγματικά άλλαξε τις τελευταίες ημέρες η λίστα με τα εκλογικά κέντρα και την αποστολή σε αυτά, των δικαστικών αντιπροσώπων και αν ναι, για ποιο λόγο. Απάντηση βέβαια περιμένω άμεσα και μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, γιατί πολλά ακούω και δεν γνωρίζω τι να πρωτοπιστέψω. Τα πηγαδάκια των Δικηγόρων πάντως κάνουν λόγο για αλλαγή της λίστας, έπειτα από αίτημα Δικηγόρου και ειλικρινά επειδή είναι η πρώτη φορά που ακούω κάτι τέτοιο, θα ήθελα να ενημερωθώ και στην συνέχεια να ενημερώσω και τους αναγνώστες της εφημερίδας μου.